Politică

Taranistii vrinceni au votat pentru presedintele Victor Ciorbea

Mihai Boicu
21 iun 2011 1027 vizualizări
Organizatia PNTCD din Vrancea a fost prezenta cu 30 de delegati la alegerea noii conduceri a partidului. Delegatii vrinceni au votat pentru motiunea prezentata de fostul premier taranist Victor Ciorbea, singurul candidat pentru functia de presedinte, intitulata Calea dreapta - National - Taranismul Crestin Democrat, Civic si Monarhic, intemeiat pe Moralitate, Dreptate Sociala si Justitie .

"In acest sens in perioada urmatoare vom initia la nivelul organizatiilor judetene o campanie de stringere de semnaturi pentru un referendum pentru revenirea la monarhia constitutionala, impreuna cu asociatiile monarhiste", se arata intr-un comunicat de presa al PNTCD Vrancea. Din noua conducere la nivel national mai fac parte Andrei Dumitriu "" prim vicepresedinte, Gheorghe Ciuhandu, primarul Timisoarei, Mihai Grigoriu, secretar general, carora li se alatura 38 de vicepresedinti. Chiar daca taranistii nu au mai intrat in nici un parlament incepind cu anul 2000, partidul a ramas o miza pentru diverse grupuri de interese, astfel incit au avut loc permanent lupte pentru controlul acestuia. Victor Ciorbea si-a propus sa unifice toate gruparile, motiv pentru care a si venit recent la Focsani. Taranistii nu s-au preocupat doar de alegerile interne si au luat pozitie si fata de subiectul reorganizarii administrative. "PNTCD considera ca procesul de descentralizare administrativa si de infiintare a regiunilor este unul necesar in vederea dezvoltarii viitoare a Romaniei. PNTCD este primul partid care a propus un proiect viabil privind autonomia locala si descentralizarea administrativa. In lipsa unei gindiri proprii, parti din rezumatul acestui proiect au fost confiscate de diversi, care le-au prezentat ca fiind proiecte proprii, fara ca macar sa le inteleaga", sustin taranistii. In opinia PNTCD, descentralizarea si regionalizarea nu trebuie facute printr-o lege, ci aprobate de populatie si incluse in Constitutie. De asemenea, regiunile nu trebuie sa prea atributiile judetelor, ci pe cele ale Guvernului, pentru a se produse o descentralizare reala a administratiei. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.