Politică

Farmacia Aurei Mustea, scoasa din criza cu proprietatile familiei Furtuna

Iulia Crețu
15 iun 2011 9489 vizualizări
Sotia deputatul PDL Razvan Mustea, Aura, a dat imprumut Farmaciei Armoni aproape un miliard lei, anul trecut u banii provin dintr-o donatie facuta de tatal ei, Horia Furtuna, fost lider PC Vrancea, dupa ce a vindut o mostenire u deputatul PDL Razvan Mustea explica faptul ca si la ei se simte criza : cind treburile scirtiie, mai aduci si bani de acasa u desi azi expira termenul de depunere a declaratiilor de avere, doar doi deputati de Vrancea spun ce bani au invirtit in 2010 u anul trecut, deputatul PSD Angel Tilvar a fost angajat profesor la Universitatea Baritiu

Cu numai o zi inainte de expirarea termenului de depunere a declaratiilor de avere si de interese pentru 2010, 15 iunie, doar doi parlamentari de Vrancea aveau afisate pe site-ul Camerei Deputatilor cit au strins si s-au indatorat anul trecut. Primul care si-a actualizat declaratia de avere a fost social democratul Angel Tilvar, deputat pe Colegiul Focsani Sud. Potrivit acesteia, in 2010, Tilvar a devenit profesorul Universitatii "George Baritiu", acesta avind specializare pe Limba engleza. Angel Tilvar a avut catedra de Limba engleza si la Liceul Pedagogic, inainte de a se dedica politicii. Potrivit declaratiei sale de avere completate pe 8 iunie, deputatul PSD detine doua masini si o barca de pescuit si conturi de peste 10.000 lei la diferite banci. Un cont de 7.260 lei a fost deschis in 2010, semn ca in criza unora le merge bine. Datoriile familiei Tilvar se ridica la suma de 114.000 lei, sotii Angel si Anca Tilvar avind venituri in 2010 de aproape 70.000 lei. In 2010, Tilvar a luat si 213 lei din salariul de profesor la Universitatea "George Baritiu" din Focsani.

In schimb, in 2010, in familia tinarului deputat Razvan Mustea nu s-au mai cumparat bijuterii, potrivit declaratiei sale de avere. La capitolul ceasuri si bijuterii figureaza aceeasi valoare din 2009, 60.000 euro. Mustea are doua case in Ilfov si Bucuresti, un Porsche si conturi mentinute cam la aceeasi valoare din 2009, 2.000 lei si 40.000 euro. In 2010, sotia lui Razvan Mustea, Aura, a primit de la tatal ei, Horia Vintila Furtuna, in urma vinzarii unei proprietati, ca donatie, suma de 36.655 euro, bani cu care sotia deputatului de Focsani a imprumutat Farmacia Armoni SRL, unde este asociat. Potrivit declaratiei de avere completate pe 9 iunie, sotia lui Mustea a dat farmaciei la care lucreaza 94.900 lei. "Imprumutul a fost pentru plata datoriilor, plati curente. Cind treburile mai scirtiie, mai aduci si bani de acasa. Decit sa ramii dator la stat sau la furnizori, gasesti solutii. Tata socru a vindut un apartament al bunicii sotiei, iar banii i-au revenit sotiei. Am convenit impreuna ca banii sa fie folositi asa. Nu ne asteptam sa-i recuperam prea repede", ne-a spus Razvan Mustea. Veniturile familiei Mustea in 2010 s-au ridicat la valoarea de aproximativ 220.000 lei.

Din acestia, 104.000 lei provin din subinchirieri spatii. In 2010, Razvan Mustea a devenit asociat la Manner Consult si Manner Trade, doua firme care se ocupa de activitati auxiliare intermedierilor financiare, exclusiv activitati de asigurari si fonduri de pensii, si de comert cu ridicata al materialului lemnos si al materialelor de constructii si echipamentelor sanitare. Restul deputatilor, Alin Trasculescu "" PDL, Ciprian Nica "" PSD, Cristian Dumitrescu "" PSD si Nini Sapunaru, dar si senatorii Sorina Placinta - PDL si Miron Mitrea "" PSD nu aveau ieri postate declaratiile de avere. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 13 ore, 14 minute, 24 secunde
io am asa : doua oi
, acum 739398 zile, 13 ore, 14 minute, 24 secunde
doua? prea mult,declara-le.de regula statul accepta doar una in balcon; turcana sau mioara.Dar cred ca te lauzi.Ai doar coada lor::))))
, acum 739398 zile, 13 ore, 14 minute, 24 secunde
De ce nu suntem solidari cu toti semenii nostrii..??..pentru ca si ei trebuiesc intelesi si ajutati..
, acum 739398 zile, 13 ore, 14 minute, 24 secunde
...S-AU FOLOSIT DE CRIZA CA SA-SI ROTUNJEASCA PDL-UL CONTURILE....,CA DOAR DE PLATESC PROSTII DE ROMANI.... HUO ,ATI INROBIT SI SUBJUGAT POPOTUL...,SCARBELOR(PDL)!
, acum 739398 zile, 13 ore, 14 minute, 24 secunde
Draga iii ,si mie mi-e sila de PSD in timp de criza Vanghele vine la paranghelii cu elicopterul,Mocanu de la Buzau nunti de 1000 de invitati si cu ce dar si castig de milioane de euro, DRAGNEA cu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.