Politică

Prefectul Oprea a primit 10 teme pentru acasa de la premierul Boc

Silvia Vrînceanu Nichita
30 mai 2011 1215 vizualizări
premierul le-a prezentat prefectilor in week-end prioritatile Guvernului

Premierul Emil Boc le-a prezentat prefectilor reuniti, simbata, in statiunea Baile Felix, cele zece prioritati ale Guvernului pe termen, scurt, mediu si lung, intre care absorbtia fondurilor europene, cerindu-le prim-ministrilor din judete "vigilenta maxima" asupra corectitudinii licitatiilor. La sedinta Asociatiilor Prefectilor si Subprefectilor din Romania a participat prefectul Ion Oprea, subprefectul Sorin Hornea raminind in judet, "la permanenta". Ion Oprea spune ca in cadrul intilnirii "s-a facut o prezentare complexa, reala a programului de guvernare, a situatiei economice din Romania, dar si a modului in care au fost asumate si implementate reformele de catre Guvern", prefectul de Vrancea sustinind ca executivul condus de Emil Boc fiind "singurul Guvern post-decembrist care si-a asumat in totalitate, cu orice riscuri, modernizarea Romaniei, intr-un context foarte dificil, al crizei economice". Ion Oprea spune ca Guvernul si-a propus "prioritizarea investitiilor multianuale ale statului" in conditiile in care Guvernul Tariceanu a lasat nefinalizate peste 40.000 de obiective de investitii aflate in diverse stadii de executie. In urmatoarea perioada va urma o evaluare si prioritizare a acestora. Prefectul spune ca "nu pot fi toate finalizate dintr-o data, insa cele aflate in stadii avansate de executie au sansa sa primeasca finantare", alaturi de cele cu adevarat necesare comunitatilor locale. In acest context, Oprea a amintit si de doua proiecte cu impact regional si local, pentru care guvernul a anuntat sprijin prin parteneriat public-privat: canalul Siret- Baragan si autostrada Ploiesti-Buzau-Focsani. Premierul a anuntat ca o alta prioritate a Guvernului este implementarea Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii, afirmind ca este vorba despre "abecedarul" dezvoltarii comunitatilor din mediul rural, adica "asfalt, bec, canalizare". La nivelul judetului se vor contracta lucari in valoare de 200 de milioane de lei pe drumuri de interes local si judetean. Alta prioritate a Guvernului tinteste absorbtia fondurilor europene, obiectiv pentru care Boc a cerut prefectilor sa dea dovada de "vigilenta maxima" asupra corectitudinii licitatiilor, pentru ca orice neregula ar putea pericilita absorbtia de fonduri la nivelul intregii tari. Alte prioritati ale Guvernului sint legate de achitarea arieratelor fata de firme, restructurarea companiilor de stat, programele Rabla si Prima casa, reforma administrativa si reorganizarea administrativ-teritoriala dar si proiectele privind parteneriatale publice private si Programul tinerilor debutanti in afaceri ori reforma sistemului de sanatate. Intors de la intilnire, prefectul de Vrancea a dat asigurari ca "modernizarea statului va continua si ca exista foarte multa determinare in acest sens", mai ales ca romanii sint partasi la eforturile facute de guvernanti. (S. VRINCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.