Politică

(VIDEO!!!) Sorin Oprescu de Tulnici : Bizna - ales primar cu 51 %

Ziarul de Vrancea
21 mai 2011 2557 vizualizări
UPDATE!!! Primele rezultate ale alegerilor de la Tulnici arata ca independentul Valentin Bizna a iesit primar din primul tur cu 51,8% din voturi u candidatul PDL Alin Olteanu a iesit pe locul doi, 37,44%, urmat la diferenta mare de candidatul USL Ion Buture, care a scos doar 10,68% u plecat de la PDL, Bizna l-a batut pe Olteanu in toate sectiile din comuna u in ziua alegerilor, Marian Oprisan a fost vazut intretinindu-se cordial cu candidatul independent, pe care l-a si salutat folosind apelativul de Domnule Primar u alaturi se afla si candidatul oficial al PSD, viceprimarul Buture u in ziua votului nu au fost incidente, in afara contrelor intre liderii de la PDL si PSD

Cind doua partide se cearta independentul cistiga! Acesta este tipicul dupa care s-au derulat alegerile partiale din comuna Tulnici. Dupa doua saptamini de campanie electorala plina de atacuri si conflicte care au degenerat in injurii, amenintari si tentative de manipulare, in special intre PSD si PDL, partide care isi disputa nu doar conducerea primariei ci si suprematia economica la Tulnici, localnicii au decis ca nu mai este nevoie de un tur doi si au mers pe mina unui candidat neafiliat politic. Candidatul independent Valentin Bizna a cistigat detasat alegerile de la Tulnici cu peste 51% din sufragii, potrivit rezultatelor numaratorii neoficiale efectuate aseara in cele patru sectii din localitate. Acesta a obtinut 1.103 voturi (51,88%) din cele 2.180 exprimate. Potrivit numaratorii neoficiale, independentul Valentin Bizna a luat 1.103 voturi, Alin Olteanu de la PDL 796 voturi (37,44%) iar Ion Buture, candidatul USL, doar 227 voturi, adica 10,68%). Om de afaceri in comuna si consilier local care a demisionat din PDL chiar inainte de campanie, independentul Bizna declara inainte de alegeri ca va fi "Sorin Oprescu de Tulnici", chiar daca toata lumea il dadea invingator pe Olteanu de la PDL, care a beneficiat de o sustinere politica de invidiat. Aseara, la inchiderea editiei, sustinatorii lui Bizna s-au adunat in fata primariei pentru a-si sarbatori victoria. Bizna a declarat aseara ca va ramine primar independent, dar ca va sustine partidul care ii va sprijini proiectele pentru comuna. El spune ca oamenii din Tulnici, pe care i-a ajutat foarte mult de-a lungul anilor, l-au sustinut. Chiar daca liderii judeteni de la PDL nu au mai facut declaratii si nici macar nu au mai iesit in public dupa anuntarea rezultatelor, Alin Olteanu a iesit in strada si a fost aplaudat de sustinatorii sai din localitate, pentru prestatia decenta din campanie.



Cui i se va spune diseara "Domnule Primar de Tulnici"


Alegerile partiale de la Tulnici ar putea schimba jocurile de interese din zona u Marian Oprisan a fost vazut intretinindu-se cordial cu candidatul independent Valentin Bizna, pe care l-a si salutat folosind apelativul de "Domnule Primar". Alaturi se afla si candidatul oficial al PSD, viceprimarul Ion Buture, care s-a simtit stinjenit de lipsa de sansa cu care a fost gratulat de seful sau u PSD spera intr-un tur doi la Tulnici u Votarea se incheie la ora 21.00, iar ziarul nostru va va tine la curent cu rezultatele


Alegerile partiale din comuna Tulnici sint in linie dreapta, peste 50% dintre localnicii cu drept de vot trecind pe la urne pina la ora 14.00, potrivit ultimelor raportari primite de la reporterii nostri aflati in zona. In jurul orelor 15.30, satenii stateau la coada pentru a-si alege primarul dupa doua saptamini de campanie electorala plina de atacuri si conflicte care au degenerat in injurii, amenintari si tentative de manipulare, in special intre PSD si PDL, partide care isi disputa nu doar conducerea primariei ci si suprematia economica in cea mai mare comuna din Muntii Vrancei.

Dupa decesul fostului edil Vasile Agurida intr-un teribil accident rutier produs la Lepsa, pe 8 martie, pentru conducerea comunei au intrat in cursa Alin Olteanu de la PDL (foto 1), Ion Buture de la USL (PSD-PNL) si independentul Valentin Bizna, care au votat pe rind ieri, pina in orele prinzului, la Sectia de votare nr.1 de la Sediul Obstii de Mosneni Tulnici. Toti trei au declarat ca mizeaza pe sansa lor pentru a schimba in bine cea mai cunoscuta localitate din Muntii Vrancei. Surprinzator, in ciuda patimilor afisate in timpul campaniei, candidatii nu s-au atacat intre ei, spunind ca vor face echipa buna si dupa alegeri, toti fiind membri in CL Tulnici. Daca Ion Buture este viceprimar, Alin Olteanu si Valentin Bizna sint consilieri.


Contre verbale intre Alin si Marian


Daca dimineata a fost o liniste relativa Tulnici, in apropiere de prinz au fost reperati in zona atit liderii de la PDL, in frunte cu Alin Trasculescu si Nicu Tanase, cit si deputatul Nini Sapunaru de la PNL, alaturi de colegi din biroul de conducere. Pe la prinz a urcat la Tulnici si Marian Oprisan, liderul de la PSD, care a descins intr-un jeep Mercedes de culoare kaki, si s-a oprit in fata primariei, unde s-a intretinut cordial cu candidatul independent Valentin Bizna, pe care l-a si salutat folosind apelativul de "Domnule Primar". Candidatul PSD Ion Buture se afla la doi pasi si a ascultat discutia, fiind vizibil stinjenit de eticheta de perdant pe care i-o pune seful sau chiar inainte de a se numara voturile. Dupa cum se stie, Valentin Bizna a plecat din PDL intrucit liderii partidului au considerat ca Alin Olteanu, pe care l-au racolat de la PSD, are mai mute sanse in alegeri. Ulterior, "baronul" de Vrancea a intrat intr-un schimb de replici acide cu cei de la PDL pe motiv ca stau prea aproape de sectia de votare si pot influenta electoratul. Aflat de partea celalalta a drumului, Alin Trasculescu a replicat ca Olteanu, candidat fiind, poate sta oricit de aproape vrea de sectia de votare. Ulterior, Alin Olteanu si consilierul judetean Lica Panciu au plecat la sectia de votare din satul Coza, unde s-a reclamat ca localnicilor li se spune unde sa puna stampila. Intr-acolo au plecat in jurul orelor 13.30 si Marian Oprisan si Angel Tilvar, baronul fiind la un pas sa loveasca o batrina cu bolidul in timpul unei manevre bruste. La Biroul Electoral de Circumscriptie a fost depusa dimineata si o reclamatie din partea consilierului judetean PDL Corneliu Negru, de loc chiar din Tulnici, care s-a plins ca a fost agresat in timp ce se afla la volanul masinii si circula prin localitate. Dupa orele prinzului s-a aflat ca un alegator ar fi folosit telefonul mobil pentru a-si fotografia votul, fapt interzis de reglementarilor electorale.


Lemnul face alegerile la Tulnici


La alegerile locale partiale pentru desemnarea primarului comunei Tulnici sint asteptati la urne circa 3.000 de localnici cu drept de vot. Disputa pentru conducerea comunei pare mai mult una intre liderii organizatiilor judetene de la PSD si PDL intrucit candidatii nu s-au atacat ieri, ba mai mult au declarat ca vor colabora foarte bine si dupa alegeri, toti trei fiind si consilieri locali. Demn de precizat este ca mai toate interesele economice din zona roiesc in jurul Obstii de Mosneni Tulnici, un fel de "closca cu pui de aur" a comunitatii, care detine nu mai putin de 14.000 de hectare de fond forestier si un rulaj economic de peste 60 de miliarde de lei vechi pe an. Obstea este condusa de profesorul Alin Olteanu, omul de incredere al fostului primar Vasile Agurida, a carei firma facea si inca mai face jocurile in materie de exploatari forestiere, prin firma Bradul Tulnici SA, continuatoarea fostei Cooperative Agricole de Productie din Tulnici. Potrivit unor surse locale, "pentru prieteni politici" lemnul se vinde pe datorie, chiar cu 50-60 de lei metrul cub. "Cheia" transferului lui Alin Olteanu la PDL pare a fi Relu Agurida, fiul fostului primar, care a fost coleg de scoala cu deputatul Alin Trasculescu si care ar fi declarat intr-o sedinta de partid ca tatal sau l-ar fi declarat "fiu mostenitor" in materie de politica pe Alin Olteanu. Daca PDL spera ca alegerile sa se transeze inca de astazi, in favoarea lui Alin Olteanu, din primul tur, liderii de la PSD spera intr-un tur doi duminica viitoare. Una peste alta, alegerile din Tulnici pot constitui si un schimb de generatie la nivelul administratiei locale. Votarea se va incheia la ora 21.00, iar ziarul nostru va va tine la curent cu situatia si cu rezultatele partiale, dupa primele numaratori ale voturilor. (Iulia CRETU, Silvia VRINCEANU)


Doar unul dintre acestia va iesi primar:




Alin Olteanu




Ion Buture





Valentin Bizna


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 23 ore, 16 minute, 30 secunde
toti au moace de talhari la drumul mare...
, acum 739392 zile, 23 ore, 16 minute, 30 secunde
da tu de ce nu ti pui moaka la vedere mucles? sau iti tremura fundu?! oricum tot aia e. rosii din psd au pierdut. hai Alin!
, acum 739392 zile, 23 ore, 16 minute, 30 secunde
Pedeleii au pierdut alegerile la Tulnici.Lui A.Olteanu ii mai trebuiau 40 de voturi sa intre in turul 2.Noul primar este Valentin Bazna,sustinut din umbra de catre Oprisan.
, acum 739392 zile, 23 ore, 16 minute, 30 secunde
Nu sunt implicat in politica comunei Tulnici, dar din imaginile pe care le-ati filmat (super bine conturate), am realizat ca undeva exita o disperare, si cand spun undeva, fac diferenta intre citeste integral
, acum 739392 zile, 23 ore, 16 minute, 30 secunde
Gata s-a terminat numaratoarea voturilor iar pedeleii si-au luat-o direct in fata.V.Bazna a castigat din primul tur cu putin peste 50% din voturi.
, acum 739392 zile, 23 ore, 16 minute, 30 secunde
Poate s-a votat si in diaspora sa salveze situatia.
, acum 739392 zile, 23 ore, 16 minute, 30 secunde
Felicitari d-ului Orisan, pt strategie:)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.