Politică

Interviu publicitar

Ziarul de Vrancea
18 mai 2011 1847 vizualizări
Un om valoros, o sansa pentru comuna Tulnici

Alin Olteanu, candidatul PDL la functia de primar al comunei Tulnici isi prezinta astazi proiectele pentru comunitatea care va merge la vot duminica, 22 mai. Provocarea unui singur an de mandat ramas pina la alegerile din 2012 o reprezintă rezolvarea unor probleme pe care administratia judeteana le-a ocolit timp de 10 ani.în timp ce adversarii sai desfasoară una dintre cele mai murdare campanii electorale din ultimii ani, Alin Olteanu a ales calea sinceritatii si a dialogului deschis cu locuitorii comunei Tulnici. Tinarul presedinte al Obstii de Mosneni Tulnici are proiecte mari pentru mandatul sau de un singur an la Primarie: finalizarea lucrarilor de apa si canalizare in comuna, reabilitarea drumurilor si servicii de calitate pentru tulniceni.


R: Cum v-ati decis să candidati?


Alin Olteanu: După decesul tragic al primarului Vasile Aguridă am analizat mult timp aceasta posibilitate, mai ales că domnul Aguridă mi-a fost un prieten apropiat. Discutam mereu despre nevoile oamenilor si proiectele necesare comunei noastre, incercam sa cautam solutii, mai ales ca alocarile de fonduri erau putine. M-am hotărat să candidez convins că este un moment propice pentru a rezolva cel putin cateva din aceste probleme, in primul rand apa si canalizarea din comună. Imediat ce am obÃinut garantii de la Guvern că aceste proiecte pot fi finantate foarte repede, m-am decis să candidez. Tulnicenii s-au săturat să astepte ca cineva de la "judet" să isi aducă aminte de ei odată la patru ani, a venit momentul să ne luăm soarta in maini si să discutăm de la egal la egal cu factorii de decizie.


R: Vi se reprosează faptul că, desi ati fost membru al unui partid, candidati din partea altuia.


Alin Olteanu: Vreau să fie foarte clar pentru toată lumea. Pentru mine nu contează interesele nici unui partid. Partidul meu este comuna Tulnici iar eu răspund numai in fata oamenilor din comună pentru ceea ce le promit că voi realiza. Oamenii mi-au mai dat o dată votul in calitate de presedinte la Obste, ei stiu că nu imi place nici să mint, nici să fac promisiuni fără acoperire. Eu, ca toÃi tulnicenii, m-am săturat de promisiuni. Ca să vă răspund direct la intrebare, nu am ce să imi reprosez. Oamenii din Tulnici vor vedea că sunt un om de cuvant si, peste un an cand vor fi din nou alegeri la Primărie, vor trage linie si vor aduna.


Rep: Totusi, de ce v-ati inscris acum in cursa pentru Primărie, cind este vorba de un mandat limitat, doar de un an de zile? Ce credeÃi că puteÃi face intr-un timp atat de scurt?


Alin Olteanu: Avem o sansă să facem ceva concret in comuna intr-un timp foarte scurt, in comparatie cu ani intregi de promisiuni din partea administraÃiei judeÃene. Am garantii din partea Guvernului Romaniei că o mare parte din investiÃiile de mare importanÃă pentru Tulnici vor intra rapid in finantare. Deja, asfaltarea a trei kilometri de drumuri interioare din comună si reabilitarea podului peste raul Coza au intrat in licitatie la Ministerul Dezvoltării. Dacă lucrurile merg bine si vremea tine cu noi cred că lucrările vor putea incepe la toamnă. în plus, dacă ati citit programul meu electoral, eu nu le-am promis oamenilor marea cu sarea, ci trei lucruri clare. Eu sunt un om de cuvant ºi vreau să mă pot uita drept in ochii oamenilor si să nu-mi fie rusine!


Rep: Aveti o experienta de cativa ani in invatamant. Cum vă va ajuta asta in mandatul de primar?


Alin Olteanu: Cincisprezece ani. Am inceput ca invătător, apoi profesor de limba romană si director la scoala Coza. De altfel, de Coza si de scoala din sat mă leagă foarte multe lucruri de suflet: m-am născut si am crescut in mijlocul cozenilor. în invatamant a fost pentru mine prima experienta in care am condus un colectiv, coordonand cu succes activitatea colegilor mei profesori si a elevilor. Sunt mandru de ce am lăsat in urmă la acoala Coza, in primul rand de copiii cu rezultate foarte bune la concursuri si olimpiade scolare, care au mers apoi la licee de prestigiu din judet. în acelasi timp, am reusit să reabilitez si sa modernizez unitatea de invatamant, cu sprijinul primarului Vasile Aguridă. Sansa unei educaÃii de calitate pentru copiii din Tulnici va fi in permanenÃă o prioritate pentru echipa mea.


Rep: Conduceti de un an Obstea Tulnici. Ce v-ati propus, ce ati realizat in această perioadă?


Alin Olteanu: Proiectul meu pentru Obstea de Mosneni Tulnici, care este cea mai mare asociatie de proprietari din tară, a fost conceput pe o perioadă de doi ani, asa cum prevede statutul. Desi sunt la jumătatea mandatului la Obste, m-am implicat alături de consilieri intr-o serie de proiecte extrem de importante pentru comunitate. De la preluarea mandatului si pană in prezent am decis, in urma consultării cu Consiliul de AdministraÃie al Obstii, să plătim reparatiile la aductiunea cu apă din satul Tulnici. S-au refăcut două din cele sase surse de captare din zona Roschila si s-au inlocuit conductele de captare a apei. Tot in această perioadă s-a reorganizat si modernizat Casa Obstii, fiind mărit spatiul sălii de festivităti si inlocuită stoleria cu tamplărie PVC si geamuri termopan. Tot la Casa Obstii s-a instalat si centrală termică si s-au montat aparate de aer conditionat. Obstea a alocat bani atat pentru Biserica de la Lepsa, cat si pentru pictura Bisericii de la Tulnici. De asemenea, Obstea a acordat ajutoare de inmormantare in valoare de 21.000 de lei si bani sau material lemnos pentru reconstruirea unor case distruse de incendii. In 2010, Obstea Tulnici a incheiat activitatea cu un profit de 103600 de lei; ne-am străduit să gestionam cat mai bine banii si am redus cu aproxiativ 30% cheltuielile privind carburantii, lubrifiantii si piesele de schimb. Parcul auto si utilajele au fost bine intretinute, fiind in stare buna de functionare.

Prioritatea zero a reprezentat-o acordarea cotelor de lemn gratuite pentru membrii Obstii si sunt mandru că nu au existat probleme in primul an. Le-am promis asta oamenilor si am reusit să mă tin de cuvant. Suntem in litigiu cu Ministerul Transporturilor si CNADNR pentru despăgubirile care ni se cuvin după realizarea lucrărilor de pe DN2 ºi mă voi bate pană la capăt pentru obÃinerea sumelor care se cuvin obstenilor. Asºa cum am promis, in momentul in care banii vor ajunge in conturile obstii, vor fi repartizaÃi membrilor obsteni.


Rep: Ce se va intampla cu Obstea după ce veti ajunge primar?


Alin Olteanu: Se vor organiza alegeri, va fi o competitie. Sunt convins că cel mai bun va castiga!


Rep: Din postura de candidat la Primăria Tulnici, cum apreciaÃi această campanie electorală?


Alin Olteanu: Cu regret vă spun că nu m-am asteptat la asa ceva. M-a surprins să văd că ambii mei contracandidati au recurs la minciuni, insinuări si acuzaÃii, unele mai gogonate decat altele.S-a sugerat implicarea mea in lucruri extrem de grave, ca moartea unui om sau incendierea casei altuia, din păcate de către oamenii care cu două săptămani in urmă mă implorau să candidez din partea lor. Ceea ce mă mahneste este faptul că in această campanie electorală se lansează deja zvonuri privind asocierea mea cu "mafia ungurească" pentru a lăsa obstenii din Tulnici fără păduri. Cred că am demonstrat că m-am luptat, impreună cu domnul Aguridă si cu echipa de avocati, pentru a păstra integritatea patrimoniului Obstii de Mosneni Tulnici. Voi avea aceeasi preocupare si din pozitia de primar al comunei.

Dar eu vă spun dumneavoastră, ca si alegătorilor mei, un singur lucru: nu voi răspunde cu aceeasi monedă, pentru că-i respect prea mult pe tulnicenii mei! M-am născut, am crescut aici si ii cunosc pe majoritatea oamenilor din comună. Am trăit printre ei si multi mi-au fost dascăli sau repere in viată!


Rep: Cum vedeti dezvoltarea comunei Tulnici din punct de vedere turistic?


Alin Olteanu: îmi doresc tare mult ca această localitate, cea mai frumoasă din judet, să devină cu adevărat o comună europeană. Sunt tulnicean din tată in fiu si vreau pentru Tulnici tot ce este mai bun. Avem un potential extraordinar, locuri si peisaje cu totul deosebite, oameni primitori, in concluzie tot ce ne trebuie pentru a deveni o destinaÃie turistică cu adevărat importantă pe harta tării. Sunt convins că această zonă geografică va atrage foarte multi turisti, nu numai la sfarsit de săptămană. Toti tulnicenii vor avea de castigat din punct de vedere economic dacă vom crea conditiile pentru un turism civilizat. Din acest punct de vedere, este timpul să aducem finantări externe in Tulnici , să accesăm fonduri europene pentru dezvoltarea comunei. Sunt multe posibilităÃi, trebuie doar vointă si pricepere din partea administratiei locale. Comuna Tulnici poate deveni un model de dezvoltare europeană, o comună modernă, cu o infrastructură de calitate, cu acces la tot ceea ce inseamnă servicii moderne pentru cetăteni. Este crezul si ambitia mea.


Rep: în final, aveti un mesaj pentru sustinătorii dumneavoastră?


Alin Olteanu: Dacă-mi permiteÃi, as vrea ca prin intermediul dumneavoastră să multumesc tuturor prietenilor si simpatizantilor mei care, indiferent de culoarea lor politică, mi-au fost alături si m-au incurajat in permanentă. încrederea lor in mine mi-a fost de mare ajutor. si, nu in ultimul rand, vreau să-i multumesc sotiei mele Rodica si fiicei mele Miruna pentru că, intr-un fel, ele au fost mult mai afectate decat mine de toate minciunile pe care le-au auzit in decursul acestei campanii. Dar, cu toate acestea, m-au incurajat in permanenÃă si au fost stalpul meu de sprijin. Ca de altfel, intreaga mea familie!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.