Politică

Oprisan acuzat ca a fluturat pistolul la proprii consilieri din Tulnici (VIDEO!!!)

Gabriel Sava
17 mai 2011 3029 vizualizări
Alesii PSD il acuza pe Marian Oprisan ca ar fi venit inarmat la sedinta de CL Tulnici de vineri si ca i-a amenintat cu arma u a scos arma, si-a pus pistolul pe masa , ne-a spus Aurel Botu, un consilier PSD exclus din partid pentru ca a fraternizat cu dusmanul, care ii este cumnat u Este o gluma! , replica Oprisan despre acuzatia consilierilor din Tulnici u trei alesi PSD si unul PNL si-au pierdut sprijinul politic pentru ca nu respecta deciziile USL la alegeri u o sursa politica ne-a explicat de ce s-ar teme Oprisan: e tinut cu taietori de paduri si sa fie pregatit

In lupta pentru Primaria Tulnici se scoate munitia grea. Potrivit declaratiilor unor consilieri PSD din comuna, dupa sedinta de Consiliu Local de vinerea trecuta, presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan, ar fi scos la intimidare arma sa de aparare, un pistol. Seful CJ a venit la Tulnici pentru a participa la sedinta in care alesii comunali au decis sa transfere, nu fara discutii, un drum la Ministerul Dezvoltarii pentru reabilitarea sa. Tot atunci, Oprisan, folosindu-se de deplasarea in zona, si-a exercitat si atributiile de presedinte al PSD Vrancea si a aminitit de o adresa a partidului prin care celor trei consilieri, Aurel Botu, Alin Olteanu si Vasile Bizna, li se retragea sprijinul politic. Lovindu-se de rezistenta fostilor sai oameni, plecati cu bagaje la PDL, Oprisan si-ar fi scos de la briu arma declarind ca "nu-mi este frica de nimeni, am cu ce sa ma apar", dupa cum ne-au spus consilierii ca s-ar fi laudat Oprisan. "Ne-am trezit cu el (n.r. Marian Oprisan) in sedinta. N-a venit de 20 de ani de cind a condus PSD in Tulnici. Nu-i legal sa ne puna piedici. Trecerea drumului s-a aprobat in unanimitate. Dupa sedinta, la o discutie cu trei consilieri de la PSD, Costica Ploscaru, Danut Iacob si Costica Nicoara, a scos arma si a pus pistolul pe masa. Le-a spus ca lui nu-i este frica de nimeni la Tulnici, ca are cu ce se apara. Dar nu-l ataca nimeni. A fost un gest urit, de intimidare si amenintare, fostul primar nu s-a comportat niciodata asa cu noi", ne-a spus Aurel Botu, unul dintre consilierii PSD vizati de excludere, dupa ce acesta si-a anuntat clar sustinerea pentru fostul ales PSD, Alin Olteanu, cumnatul sau, trecut la PDL, partid din partea caruia candideaza duminica la Primaria Tulnici. De altfel, PSD se plinge acum de practica racolarii de cadre pe care si formatiunea lui Oprisan a tot practicat-o, ca de altfel orice partid aflat la guvernare. Intre Olteanu si Botu sint relatii de rudenie, poate si acestea cintarind destul de mult in alegerea a o parte din alesii social democrati sa treaca in sprijinul candidatului PDL. In vizorul liderilor judeteni ai PSD a intrat si Vasile Bizna, care si el va fi inlocuit in Consiliul Local Tulnici.


Sursa despre Oprisan: "A spus ca tinutul e plin de taietori de padure si sa fie pregatit"


Problemele pentru PSD nu s-ar rezolva insa dupa eliminarea acestora. Se pare ca si supleantii de pe lista au ceva de reprosat PSD Vrancea si lui Oprisan si ar refuza sa intre in CL Tulnici. Configuratia politica din "Parlamentul" de la Tulnici este urmatoarea: PSD "" 9 consilieri, PDL "" 2 consilieri, PNL "" 1 consilier si PNG-CD "" 1 consilier. De altfel, suspiciuni au planat si asupra alesului de la PNL, Vasile Bulimej. Acesta ar fi si el sustinatorul lui Olteanu, acestia fiind colegi in invatamint, ambii profesori. "L-am chemat pe dl consilier sa discutam pentru ca el il sprijina pe Olteanu. Nu l-am dat noi afara, i-am acceptat noi demisia din PNL", ne-a spus Nini Sapunaru. Liderul PNL a precizat ca stie ca Oprisan a fost vineri la Tulnici la sedinta de CL, insa a precizat ca habar nu are de faptul ca partenerul sau de Uniune Social Liberala si-ar fi fluturat pistolul in fata alesilor comunei. De altfel, o sursa politica ne-a precizat ca baronul si-ar fi explicat gestul pentru care umbla cu arma la briu cind merge la Tulnici. "A spus ca tinutul e plin de taietori de padure si sa fie pregatit", ne-a declarat aceasta. Tinute de camuflaj, batai, singe, amenintari, controale, pistoale "" acesta este Tulniciul, un fel de Vest salbatic al Vrancei, antrenat in lupta pentru putere. Prezentam mai jos si o parte din transcriptul discutiilor de la sedinta de Consiliu Local Tulnici de vineri, acolo unde alesii PSD i-au reprosat lui Oprisan ca n-a pus piciorul prin comuna si ca a fost surd la problemele comunitatii. In stilul sau caracteristic, Oprisan le raspunde ironic si autoritar, bate cu pumnul in masa si se lauda ca in 20 de ani a adus atitia bani in Vrancea cit nu poate visa un om. Mocanii nu s-au lasat mai prejos si i-au amintit ca i-au dat blocul din fata Primariei sa-l reabiliteze si CJ l-a lasat in paragina, fiind transformat intr-un "wc public". Marian Oprisan nu a participat insa la desantul PSD de duminica din comuna. Povestea armelor lui Oprisan este insa una lunga. De la inceputul procesului care priveste Dosarul Coruptiei in care este implicat penal baronul PSD de Vrancea, pina in aprilie 2009, acestuia i s-a suspendat permisul de port arma, conform legii. Ulterior, odata cu modificarea Legii armelor si munitiilor, acesta si-a primit armele inapoi. Conform legii armelor, cei le detin sint obligati sa le pastreze in conditii speciale si sa le foloseasca doar in scop de aparare, doar daca i-a fost viata amenintata. (Iulia CRETU)


Consilier Tulnici: De ce n-ati venit pina acum sa ne ajutati?

Marian Oprisan: Nu-i subiectul sedintei. Sint obligat sa le spun membrilor CL sa nu se expuna legilor. Sunati-l pe Trasculescu sa sune la Directia de Drumuri si sa primiti solicitarea. Nici un scop nobil nu se poate desfasura in afara cadrului legal. Si iadul este pavat cu intentii bune. Dar daca nu aveti azi, la data sedintei, documentele legale asupra carora doamna secretar are obligatia sa va atraga atentia"¦ Cum e doamna secretar? Sa spuneti tare!

Secretarul comunei Tulnici: Aveti dreptate.

M. O.: Trebuie sa va asteptati si la atacul acestei hotariri in justitie si sa suportati consecintele legii cind se va pune problema. In cazul in care acest program este o cacealma sau o minciuna, suportati! In absenta adresei ministerului, hotarirea CL este ilegala.

Consilier local: Aceasta adresa exista si va exista anexata in hotarire. Daca vreti tergiversarea acestui proiect, o vom face publica. Veniti sa ne incurcati, vrem sa facem un lucru bun si ne puneti piedici. Important este sa aiba oamenii pe unde circula pe strada. Am mai predat Consiliului Judetean un bloc si nu s-a facut nimic, a ajuns un wc public! De ce tocmai azi ati venit sa ne puneti frina? Va rugam sa ne sprijiniti, sintem de risul curcilor. Vai de mama noastra, nu am fost sprijiniti! Lasati-ne sa apelam unde sintem ajutati!

M. O.: Domnu"â"¢ Botu, huliganismul nu are loc aici!

Aurel Botu, consilier PSD: Ati venit sa ne sustineti sau sa ne puneti piedica? N-ati venit la Tulnici pina acum niciodata din 2000 in CL! De ce ati venit acum, nu stiu! Nu v-a fost mila de comuna Tulnici. Merge lumea ca pe zidul mortii pe Coza!

M. O.: Sa nu credeti ca modul vulcanic al dvs va permite sa fiti mai presus de ceilalti!

A. B.: Va atentionez ca nu-i sedinta electorala!

M. O. catre secretar: Aveti adresa PSD? La sfirsitul acestei sedinte sa o prezentati (n.r. informarea catre cei trei consilieri PSD de pierdere a sprijinului politic).

A. B.: Alta chestie politica!

M. O.: Am 20 de ani de meserie si am adus bani in judetul asta cit nu visati dvs 5.000 de ani! S-a adresat vreun consilier din aceasta incapere (n.r. bate cu pumnul in masa) mie, vreodata?

Consilier local: Acuma cine-i mai patetic?

M. O.: Adica imi spuneti mie ca-s patetic?!

A. B.: Ce aveti cu mine? Ma doare capul.

M. O.: Luati un nurofen. Cum suna proiectul? Vreti sa va fac eu textul?

A. B.: Va multumim, dar trebuia sa veniti mai des pe la noi ca era mai bine. Era bine sa fiti invitat, n-am spus altceva.


Oprisan despre incidentul cu arma: "Este o gluma!"


Referitor la incidentul reclamat de consilierul PSD Aurel Botu, Marian Oprisan a declarat ca "este o gluma". "Eu am intr-adevar un pistol pentru autoaparare insa nu a fost cazul de asa ceva. Nu l-am scos!", a precizat telefonic seara trecuta presedintele PSD Vrancea. Intrebat daca se simte amenintat in Tulnici, Oprisan a precizat ca "este singura comuna in care i-am auzit pe oameni vorbind in soapta de la teroarea pedelista. Acolo merita sa se aplice intr-adevar legea, bratul lung al legii unor indivizi de genul acestui consilier al carui nume nu vreau sa-l pomenesc", a adaugat Oprisan. Acesta considera ca cei care au instaurat teama si teroarea in comuna ar fi reprezentantii PDL, care incearca sa ii convinga pe localnici sa voteze pentru candidatul acestei formatiuni prin "teroare". (G. SAVA)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 13

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 3 ore, 5 minute, 12 secunde
Stil golanesc, intimidare piedici puse, saptamana asta cred ca vine cu tancul de la focsani ........
, acum 739392 zile, 3 ore, 5 minute, 12 secunde
cand mai vine la Tulnici da-tii o pelerina de camuflaj cu Inscriptia ALIN OLTEANU PRIMAR ......Si un arc cu sageti....Poate Ne speriem si noi un pic de acest Taliban numit Marian Oprisan.....
, acum 739392 zile, 3 ore, 5 minute, 12 secunde
Spui ca e o gluma sau a fost pistol de guma, ca pistol cu apa nu a fost ca se infuda teava de la apa cu broaste si frunze pe care o folosim aici.........Putna Curge la Vale nea Mariane incepe citeste integral
, acum 739392 zile, 3 ore, 5 minute, 12 secunde
In primul rand se remarca faptul ca inregistrarea a fost facuta de domnul Aurel Botu, pt. ca este cel mai aproape de microfon, practic vorbeste in el si se aude pixul cu care da in masa exact langa citeste integral
, acum 739392 zile, 3 ore, 5 minute, 12 secunde
ai respect db-ule cieste muritorul de vrancea sa vezi cum sterge pe jos cu minciunile lor si isi bate joc de memoria lui Vasile Agurida invocand o alcoolemie inexistenta de 2,3 la mie unui om care ar citeste integral
, acum 739392 zile, 3 ore, 5 minute, 12 secunde
Asta suna tot a amenintare cu viitorul prezis ori esti Mama Omida, sau ai utitat ca traim intr-un stat democratic.Ce insinuezi ca i s-ar putea intampla ? Ata este, traim intr-un stat democratic de ce citeste integral
, acum 739392 zile, 3 ore, 5 minute, 12 secunde
La ce sa te astepti de la un golan sadea ?!Dementul asta trebuie huiduit la fiecare aparitie.Lumea s-a saturat de el.In nemernicia lui ar fi bine sa-si foloseasca pistolul intr-un scop "umanitar" si citeste integral
, acum 739392 zile, 3 ore, 5 minute, 12 secunde
oare de ce trebuie sa ni se puna pumnul in gura si sa acceptam numai ceea ce spun <>cred ca avem tot dreptul sa comentam ceea ce ne doare ... nu ceea ce ar vrea unii sa auda
, acum 739392 zile, 3 ore, 5 minute, 12 secunde
Marian, in Ianuarie \'90 ti-am spus ca intr-o zi betia puterii huliganice iti v-a incetosa mintea,....cred ca au venit acele zile,..un sfat amical ca si atunci in Ianuarie,...ai grija cu mocanii sint citeste integral
, acum 739392 zile, 3 ore, 5 minute, 12 secunde
E vorba doar de bun-simt draga. Daca nu aveti asa ceva si nu stiti sa comunicati si sa va comportati civilizat veti fi invatati. Asta-i tot. Ati picat si voi acum in centrul atentiei si vreti neaparat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.