Politică

Cimpeanu: Logan si Nokia au salvat Romania de la cadere economica

Iulia Crețu
17 mai 2011 1152 vizualizări
Mariana Cimpeanu, vicepresedinte PNL si fost ministru al Muncii, este de parere ca Dacia Logan si Nokia au tinut Romania sa nu se afunde in recesiunea economica.

Aceasta a declarat, in cadrul unei conferinte de presa de la Focsani, ca mediul de afaceri si adaptabilitatea lui la criza a stopat caderea economica a tarii, dar fara a avea vreun ajutor din partea Guvernului. Cimpreanu a punctat ca economia nu mai este pe trend descendent, dar se arata sceptica in privinta posibilitatii de a creste Produsul Intern Brut. Comentariul a fost facut in contextul in care guvernantii au anuntat iesirea din criza si inregistrarea unei cresteri de 0,6% a economiei. "Cresterea se datoreaza exportului de autoturisme si a celor de la Nokia. Am avut noroc de Logan ca este o masina de criza si a fost baza exportului Romaniei, cu un impact pozitiv pentru economia romaneasca. Dar profitul acestor unitati pleaca din Romania, Nokia retragindu-si componenta cea mai buna: cercetarea si va ramine doar cu asamblarea de telefoane. Stoparea caderii se datoreaza mediului privat, contributia Guvernului a fost zero sau chiar negativa. Guvernul nu a promovat nici o masura pentru IMM-uri, agricultura sau industria alimentara", a precizat Mariana Cimpeanu, vicepresedinte PNL. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 12 ore, 11 minute, 40 secunde
Fosila asta,ca si rabla aia care a fost pe la LOTO,pute de inteligenta si se crede binefacatoarea natiunii.Daca erau mai tinere le 973adresam invitatia "la bulevard madam....".
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.