Politică

VIDEO!!!PDL s-a camuflat ca de lupta de gherila pentru campania din Tulnici

Iulia Crețu
9 mai 2011 3190 vizualizări
Democratii au renuntat la portocaliu, venind pentru debutul campaniei electorale de la Tulnici imbracati in haine de camuflaj u pe o vreme ploiasa, desantul PDL a fost condus de ministrul Vreme u in a doua zi de campanie, la Tulnici, numai doi candidati aveau afise, Olteanu si Bizna, cel de-al treilea, Buture, spunind ca n-ar avea nevoie u noi ca oameni ne intelegem foarte bine, chiar daca acum sintem la partide diferite , a sintetizat situatia Ion Buture, viceprimar si candidat PSD u batrinii satului s-au impartit deja pentru alegerile din 22 mai u tiparul alegatorului din Tulnici: votam cu cine ne da de mincare u pe 22 mai are loc o confruntare intre unii dintre cei mai bogati mocani din Tulnici

Democrat liberalii se feresc sa mai foloseasca in campaniile electorale culoarea care i-a facut consacrati, portocaliul. Ieri, pentru a marca debutul luptei electorale din comuna Tulnici, politicienii s-au camuflat in veste de ploaie potrivite mai degraba pentru un conflict armat decit unul la urne. Pentru a-si sustine candidatul, pe consilierul local si presedintele Obstii din localitate, Alin Daniel Olteanu, au venit dis-de-dimineata deputatii Alin Trasculescu si Razvan Mustea, alaturi de presedintele FEPAIUS, Maria Pircalabescu, si ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme. Din suita n-au lipsit Nicu Tanase, inspector ARR si presedintele PDL Focsani, seful de la tineret, Bogdan Nechita, dar nici sefii de deconcentrate sau consilierii judeteni. Pedelistii camuflati au mers din poarta in poarta si au impartit materiale de campanie, vorbind cu oamenii. Cel mai vocal parea a fi Trasculescu, asta cu toate ca, pina la urma, nu e lupta sa directa, acesta prezentindu-l pe Alin Olteanu, fost membru PSD trecut la PDL in lupta pentru Primarie. Pina in fata Primariei Tulnici, acestia nu s-au intilnit cu adversarii, aici, vis-à-vis de cladirea administratiei locale avindu-si sediul de campanie independentul dezis de PDL Valentin Bizna.

Olteanu si Bizna sint singurii care si-au lipit afise electorale prin comuna, asta cu toate ca pe buletinul de vot de la alegerile din 22 mai figureaza si actualul viceprimar PSD, Ion Buture. Acesta din urma era ieri in timpul desantului PDL in biroul din Primarie, pazit de citiva sustinatori. In periplul prin comuna, democratii au intrat si in cladirea administratiei locale, aici avind loc un schimb de replici ironice, de campanie, intre Olteanu si Buture, fotti colegi de partid.


Batrinii cer de la primari pensii mai mari


Batrinii satului au fost asaltati ieri de grija alesilor. Multi dintre ei si-au exprimat deznadejdea ca se va schimba ceva in bine in comunitatea lor, insa toti stiau unde vor pune stampila peste doua saptamini. "Nu baga ma apa. Cind oi baga eu la soacra-mea, cind o voi scoate din groapa... Mai vorbim noi. Lui vice i-am spus sa schimbe un bec si nici acum nu l-a schimbat pe deal", i-a spus un batrin lui Alin Trasculescu. De linga el, in schimb, Olteanu a promis ca-i asfalteaza ulita. Cei in virsta asteapta sa le creasca pensiile si ajutoarele sociale, asta cu toate ca ele tin de guvernantii de la centru, nu de primar. Intrebata ce-si doreste nou in comuna, o batrina ne-a raspuns ca vrea "sa ne mai beneficieze oleaca", probabil cu referire la ajutoarele sociale. "Ne trebuie de tot felul, sintem batrini. Vrem apa si pensii, ca-i putin. Altii au fost smecheri, au spus ca ne baga apa si nu ne-au bagat, ca ne mareste pensiile si nu le-au marit", ne-a mai spus batrina. Un alt mos si-a amintit ca incalzirea casei vine de undeva. "A facut toti bune, si tac-su a fost bine, tac-su a fost primar multi ani. El e presedinte de obste (n.r. Alin Olteanu) si a dat lemne la toata lumea", ne-a spus acesta. De la usa viceprimarului Ion Buture au razbatut cele mai dure critici la adresa democrat liberalilor. Oamenii au fost sinceri: "votam cu cine ne da de mincare". "Cu cine ne este foame votam, cu cine ne da de mincare!", au strigat contestatarii PDL.


Ministrul Vreme si-a luat cascaval afumat


Cum au venit in campania electorala in zi de tirg, ministrul Comunicatiilor Valerian Vreme si presedintele Federatiei Patronale a Textilelor, Confectiilor si Pielariei, Maria Pircalabescu, si-au cumparat de la o babuta din comuna Negrilesti cite doua rotite de cascaval, proaspat si afumat. Pe o rotita, politicienii au platit 13 lei, la suprapret, mai ales ca dupa plecarea gruparii democrat liberale batrinele anuntau preturi mai mici. Ministrul Vreme ne-a declarat ca-i era pofta, amintindu-si din trecut ca a avut un coleg din Soveja care aducea cascaval din zona de munte a Vrancei. "Am avut un coleg din Soveja si venea de acasa cu acest cascaval traditional si pur si simplu si acest motiv m-a facut sa cumpar. O sa-l maninc cu multa placere", ne-a spus Valerian Vreme.

Acesta a refuzat sa guste din cascaval, spunind ca are incredere ca gustul este acelasi. "Oamenii locului fac acelasi cascaval bun de atunci", a spus Vreme. Ironia soartei, ministrul Vreme a venit ieri la Tulnici pe o vreme de iarna autentica, in comuna fiind frig si ploaie. Probabil zgribulit, acesta a incurcat numele candidatului PDL din Tulnici, Alin, cu cel al parlamentarului Ioan Olteanu. L-a corectat din preajma Maria Pircalabescu.


La Tulnici se face campanie pe rind


In timp ce democrat liberalii marsaluiau pe strada, candidatul PSD, viceprimarul Ion Buture, era in biroul sau din Primarie, desi era duminica. Acesta a precizat ca nu a iesit sa isi faca promovare pentru ca nu are nevoie si pentru ca vrea sa evite conflictul intre tabere. "Azi (n.r. ieri) este timp nefavorabil si nu sintem programati cu campanie, cu miting. Observ ca PDL are un miting neautorizat pe drumul national din Tulnici. Noi in alta zi ne programam si vrem sa evitam conflictul intre tabere. Noi ca oameni ne intelegem foarte bine, chiar daca acum sintem la partide diferite. Ar fi fost inutila actiunea cu afisele ca a plouat toata noaptea, s-au rupt, au cazut. Eu sint de 11 ani aici, cred ca nu am nevoie nici de afise sa pun", ne-a spus Ion Buture, viceprimarul din Tulnici si candidatul PSD la Primarie.



Daca doi dintre candidati au fost de gasit, ieri, independentul Valentin Bizna nu a fost de gasit, cu toate ca avea citiva sustinatori linga afisele sale. Alin Olteanu, candidatul PDL, a precizat ca se asteapta la o campanie dura, asta cu toate ca primele zile au fost linistite. "Din ce in ce mai agresiva va fi campania la Tulnici. Daca voi iesi primar voi realiza trei obiective majore ale comunitatii: cu siguranta aductiunea de apa, deja o parte a proiectului este realizat, un subproiect va fi finantat, e vorba de retelele laterale si imbunatatirea sistemului de captare; asfaltarea a trei kilometri si construirea podului in satul Coza. De asemenea, avem promisiune ca vom dota Scoala Coza cu un alt laborator de informatica si conexiune la internet pentru toate scolile si institutiile din comuna", ne-a spus si Alin Olteanu, candidatul democrat liberalilor. Abia inceputa simbata, campania de la Tulnici se anunta agitata, chiar daca primele zile au fost ceva mai linistite. Este de asteptat ca dupa prezentarea de forte PDL, in localitate sa vina si sustinatorii PSD si ai USL. Alegerile au loc pe 22 mai, in jur de 1.500 de tulniceni cu drept de vot fiind asteptati la urne. (Iulia CRETU)


Ce averi au candidatii la Primarie Tulnici?


Potrivit declaratiilor de avere postate pe site-ul Primariei Tulnici, candidatul PSD, viceprimarul Ion Buture, are doua terenuri in Tulnici si cite unul in Gresu si Lepsa, cumparate intre 1997-2009. Acesta mai are un apartament in Focsani si o locuinta de 213 mp in Tulnici, dar si o autoutilitara Dacia si un Mercedes. In 2009, familia Buture, Ion si Doina, a cistigat 186.000 lei (1,8 miliarde), cei mai multi bani provenind din afacerile sotiei in transport si comert. Candidatul PDL, Alin Olteanu, fost consilier local PSD, detine un teren in Lepsa luat in 2009, o Skoda si un VW si datorii la Unicredit de 6.500 euro. Veniturile sale si ale sotiei Rodica, ambii cadre didactice la Tulnici, au insumat in 2009 49.000 lei (490 milioane), la care a contribuit si unul dintre copii cu alocatia. Candidatul independent Valentin Bizna, fost consilier local PDL, are sapte terenuri in Bucuresti, Tulnici si Lepsa, un apartament si doua case la Tulnici. In 2009, Valentin si Liliana Bizna au strins 34.000 lei, cea mai mare parte din venit provenind de la firmele din domeniul forestier, Davidforest si Valetti.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 32

Adaugă comentariu
muutus, acum 4614 zile, 41 minute, 53 secunde
<a href="http://www.unamed.net/">viagra propecia buy online</a> 130 <a href="http://www.medicprix.com/">lexapro</a> 570451
, acum 739392 zile, 4 ore, 45 minute, 7 secunde
Chiar is curios ce va iesi si pe acolo.Va mai trebuie PDL?Sper ca lumea e convinsa in privinta asta...
, acum 739392 zile, 4 ore, 45 minute, 7 secunde
In aceasta saptamana se desfasoara alegeri si la Al-Qaida. Candideaza Anwar al-Awlaki si Ayman al-Zawahiri. Pe cand primul ii "simpatizeaza" in primul rand pe cetatenii americani, cel de-al doilea e citeste integral
, acum 739392 zile, 4 ore, 45 minute, 7 secunde
Alin Olteanu va castiga si incet, incet valea Putnei nu va mai fi rosie. Si Putna curge la vale.....
, acum 739392 zile, 4 ore, 45 minute, 7 secunde
Alin Olteanu nu stie sa lege doua cuvinte si se vrea primar. Au iesit hotii portocalii la cumparat voturi inbracati in haine de camuflaj. Trasculescu, un individ fara neuroni promite ce nici el nu citeste integral
, acum 739392 zile, 4 ore, 45 minute, 7 secunde
ok bai gutza si daca nu va mai fi rosie cum va fi ? verde, kaki, camuflata, portocalie, ca se pare ca nici sefii tai nu-s prea hotarati. Si in definitiv care va fi avantajul ? In paranteza fiind spus, citeste integral
, acum 739392 zile, 4 ore, 45 minute, 7 secunde
verde un nici un caz nu va mai fii pt k nu vor mai ramane paduri ,indiferent de culoarea politica!!!
, acum 739392 zile, 4 ore, 45 minute, 7 secunde
Propun sa se faca alegeri din trei in trei luni!!!!!!! Asa va fi tot timpul campanie electorala, vor curge rauri de bere si se vor imparti tone de mici, cadouri etc... Noi tot in rahat vom fi dar citeste integral
, acum 739392 zile, 4 ore, 45 minute, 7 secunde
DIN 90 CE-AU FACUT AU DISTRUS TOATA INDUSTRIA ROMANIEI SI ACUM VOR SA DISTRUGA CE-A MAI RAMAS.GINDITIVA BINE CIND VOTATI LA TULNICI CA LA FOCSANI SE VA TERMINA CU TATUTA
, acum 739392 zile, 4 ore, 45 minute, 7 secunde
Ar trebui sa iasa Alin Olteanu primar pentru ca Localitatea Tulnici are nevoie de un primar tanar din aceasta comunitate. Are studii, are functie la Obste, are putere de munca. Tinerii sunt alaturi de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.