Politică

Spaga pentru cultura a deschis mintea focsanenilor pentru lectura

Mihaela Beșleagă
2 mai 2011 941 vizualizări
Tinerii liberali au incercat sa-i apropie pe focsaneni de cultura si lectura simbata, 30 aprilie, printr-un demers intitulat Spaga pentru cultura .

Tinerii "galbeni" si-au amplasat "cartierul general" in fata Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia" si au incercat sa ridice gradul de constiinta publica si de a "subjuga o practica infama unui scop cit se poate de nobil, acela de a ne apropia, chiar si formal, de starea de gratie a omului inteligent si cult". Tinerii, inarmati cu carti, au oprit trecatorii si i-au indemnat la lectura, in schimbul unei "spagi" de 5 lei, in aceste vremuri in care televizorul ne subjuga mai mult ca oricind. "Adevarul este ca am gindit acest proiect pentru a fi, cu totii, un piculet mai inteligenti.

Tinut de mina de mama sa, unul dintre copiii "corupti" sa ne ia spaga (in valoare de 5 lei) parea sa ii spuna mamei sale astfel: «Mami, banii nu o sa-i pun in pusculita pentru a putea cumpara, la 50 de ani, "Critica ratiunii pure", a lui Kant, mai bine mergem alaturi, la cofetaria "Teatru", pentru a minca o prajiturica». Si, astfel, copilul, cu germenii inteligentei in vene, a gasit in proiectul nostru ceea ce cauta "" o savarina, probabil!", relateaza Bogdan Constantin, initiatorul proiectului. La actiunea de simbata au participat focsaneni de toate virstele, care s-au aratat intrigati, dar si interesati de a citi o carte. (M. B.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 7 ore, 26 minute, 44 secunde
Pcat ca am ajuns att de ru, înct copii acetia s apeleze la asemenea gesturi. Tinerii ce s-au strans in faa Teatrului trebuie felicitai i încurajai pentru semnalul tras. Ei au dovedit citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.