Politică

VIDEO!!!Campanie in PDL Vrancea: Ieri a fost Blaga, azi vine Boc

Doina Ganea
29 apr 2011 1757 vizualizări
Vasile Blaga si Theodor Paleologu si-au depus motiunea pentru sefia PDL in aceeasi zi la Focsani u secretarul PDL Vasile Blaga a convins ieri citiva colegi vrinceni sa-l sustina la sefie u Din cauza acestei guvernari ne e rusine sa mergem pe strada a declarat la Focsani deputatul Cristian Boureanu u dupa Blaga, Emil Boc se va intilni azi cu democrat - liberalii vrinceni

Vasile Blaga si-a prezentat ieri la Focsani motiunea "O Romanie dreapta, o Romanie europeana" cu care spera sa cistige sefia PDL. Secretarul general al PDL candideaza la presedintia partidului cu o motiune prin care isi propune sa creasca ponderea PDL in interiorul PPE. Au venit sa-l sustina deputatul Cristian Boureanu, fostul ministru al Apararii Sorin Frunzaverde, Gheorghe Albu, deputatul Cezar Preda si liderul grupului de la Camera Deputatilor Cristian Radulescu. Tot ieri si-a prezentat motiunea pentru sefia PDL si Theodor Paleologu. Pedelistii din Vrancea i-au primit si pe Blaga si pe Paleologu si il vor primi azi si pe Emil Boc sa isi prezinte programul pentru viitorul PDL. Organizatia judeteana a PDL a adoptat o pozitie de echilibru intre motiunile celor trei can¬di¬dati. In filiala condusa de deputatul Alin Trasculescu principalul contracandidat al premierului Emil Boc si-a proclamat ieri aderenta la un set de valori similar cu cel al actualului presedinte al PDL: dreptatea, libertatea, egalitatea si solidaritatea, persoana si demnitatea umana, responsabilitatea. "Fara un etos care sa marcheze spiritele va fi dificil, daca nu imposibil, sa reusim sa transformam societatea si sa depasim consecintele unei tranzitii lungi si traumatizante", sustine Blaga in textul motiunii "O Romanie dreapta, o dreapta europeana". în acelasi timp, Blaga sustine necesitatea unui dialog mai strins cu ONG-urile in elaborarea politicilor partidului. "Mizez pe cit mai multi colegi din Vrancea sa ne sustina. Noi vrem o reasezare a partidului. Avem o noua viziune a ceea ce inseamna partidul. Vrem o armonizare a cetateanului cu politica", a declarat Blaga dupa intilnirea cu democrat liberalii. Intilnirea acestuia cu pedelistii a avut loc in spatele usilor inchise.


Citiva pedelisti s-au lasat convinsi


Cei peste 200 de delegati au adop¬tat o atitudine interactiva si s-au interesat de propunerea lui Blaga pentru viitorul partidului. Dis¬cursul sau a mers la ini¬ma unor pedelisti din judet. "Eu, cel mai probabil, o sa fac parte din delegatia care va merge la Bucuresti la alegerea presedintelui partidului si cu siguranta il voi vota pe Blaga. Indiferent de mandat, votul e tot secret!", a conchis unul dintre membrii PDL prezent la intilnirea de ieri. Opinia sa a fost sustinuta si de alti pedelisti, dar care s-au temut insa sa-si spuna numele. "Sint de formatiune ofiter si este normal sa apreciez disciplina si precizia promovata de dl Blaga prin motiunea sa. Sint de acord cu tot ce ne-a prezentat. Are dreptate!", a spus un alt pedelist. Aceasta in timp ce unii membri pareau ieri nehotariti, precum presedintele PDL Focsani, Nicu Tanase. "Dl Blaga reprezinta una din motiuni, dar dupa ce o sa le ascultam pe toate trei o sa ne convingem cu cine o sa votam. Sint de acord si cu ce a spus in sala dl Blaga, dar sa auzim ce spune si dl. Paleologu si dl prim minstru Boc. Nu pot sa-mi formulez acum o opinie", a declarat Nicu Tanase. Unii democrat "" liberali nici nu au fost prea interesati de cele ce se discutau. "Eu nu stiu ce a spus dl Blaga, nu prea am fost atent la discutii", ne-a declarat un alt membru al partidului. Daca secretarul general al PDL i-a convins pe membrii din Vrancea se va vedea pe 14 mai, cind va avea loc Congresul National de alegeri.


"Ne este rusine sa mergem pe strada"


Le-a spus celor prezenti Cristian Boureanu unul dintre sustinatorii lui Vasile Blaga prezenti la intilnire. Vocea acestuia a razbatut dincolo de usile ferecate. "Imi este rusine sa merg pe strada fiindca oamenii ne fac reprosuri din cauza acestei guvernari. De ce sa primesc eu reprosuri, fiindca eu ca parlamentar mi-am facut datoria?", i-a intrebat pe cei din sala Cristian Boureanu. Presedintele PDL Vrancea, Alin Trasculescu, prezent la intilnire, alaturi de deputatul Razvan Mustea si alti membrii din conducere, a declarat ca in continuare votul democrat "" liberalilor vrinceni se va duce catre celalalt candidat, Emil Boc. "Il sustinem pe dl prim ministru Boc, dar asta nu inseamna ca nu poate sa vina toata lumea sa-si sustina motiunea in mod democratic. Este parerea mea personala. Eu nu sint de acord cu afirmatia d-lui Boureanu ca noua ne este rusine sa mai mergem pe strada. Noi nu am ajuns in situatia celor de la Buzau sa ne fie rusine. La noi altora ar trebui sa le fie rusine. Administratia locala conteaza si la Vrancea, de 20 de ani este condusa de altcineva. Altora trebuie sa le fie rusine de vrinceni", a declarat aluziv Alin Trasculescu.


"Moldoveanul" Theodor Paleologu se crede un mic UDMR


Dupa Vasile Blaga, la citeva minute distanta, si-a prezentat motiunea la Focsani si cel de la doilea contracandidat al sau, Theodor Paleologu. Acesta a declarat ca nu spera la sefia partidului insa mizeaza pe voturile moldovenilor. Paleologu crede ca va coagula suficiente forte in jurul ideilor sale, menite sa-l aseze in partid intr-o postura similara UDMR-ului in actuala guvernare. "In primul rind mizez pe votul moldovenilor mei, fiind singurul moldovean dintre candidati. In al doilea rind motiunea mea nu seamana nici cu a d-lui Boc, nici cu a d-lui Blaga. Nu stiu daca voi cistiga alegerile, dar sper sa adun suficiente voturi care sa ma pozitioneze asemenea UDMR de la actuala guvernare. Adica sa pot inclina balanta intr-o parte sau alta", a declarat Paleologu inainte de prezentarea motiunii, care a avut parte insa de un auditoriu destul de strins. Principalul contracandidat al lui Vasile Blaga, Emil Boc se va intilni azi cu democrat "" liberalii vrinceni, la un alt hotel din Focsani. Emil Boc este sustinut, printre altii, de Elena Udrea, Roberta Anastase, Raluca Turcan, Ioan Oltean, Gheorghe Flutur, Theodor Stolojan, iar Valeriu Stoica este cel care a lucrat la motiunea lui Emil Boc care va fi prezentata astazi in judet. De teama unei primiri ostile ora la care va ajunge premierul a fost schimbata in mai multe rinduri. (D. GANEA)







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 8 ore, 55 minute, 51 secunde
Ei care saracii au fost obisnuiti sa voteze intotdeauna un singur candidat acum sa-i pui sa aleaga intre 3 mi se pare inuman. Pai ei care nu-si mai folosesc creierele din 2008 si doar executa ce le citeste integral
, acum 739371 zile, 8 ore, 55 minute, 51 secunde
Daca vine dl. BOC sa-l primim cum se cuvine: oua stricate , rosii putrede,resturi pascale,etc. Acesti indivivizi au ajuns la culmea impertinentei de au tupeu sa iasa in fatza alegatorilor.
, acum 739371 zile, 8 ore, 55 minute, 51 secunde
LUATIexemplu fostului consilier prezidential LAZAROIU si solicitati toti cei care nu sunteti PRO-VASILE BLAGA incetarea raportului de munca cu muribundul PDL-oua si flurieturi en-gross !!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.