Politică

PSD si PDL isi ascut coltii pentru primaria Tulnici

Mihaela Beșleagă
26 apr 2011 1380 vizualizări
PSD a contestat lista cu juristi propusa de prefectul Ion Oprea si tragerea la sorti pentru presedintele sectiei de votare si a avut cistig de cauza in instanta u astfel, azi se va relua tragerea la sorti pentru alegerile din 22 mai u dialog Guguianu (PSD) - Negru (PDL): Daca toti sinteti la fel, dupa chipul si asemanarea lui Boc, e clar, e un talmes balmes! - Daca sinteti dupa chipul si asemanarea lui Nastase, iar e clar!

Patimile politice in apropierea unei mini-campanii electorale pentru primaria Tulnici si-au spus cuvintul chiar in sfintele zile de Paste. Cele doua partide concurente din judet si-au facut "incalzirea de glezne" pentru alegerile locale din 2012, cu miza mult mai mare si au pornit intr-un mic razboi de "care pe care". Dupa ce simbata dimineata a avut loc la Tribunalul Vrancea o prima tragere la sorti pentru desemnarea presedintelui si loctiitorului biroului electoral, contestata de Partidul Social Democrat, ieri s-a refacut lista cu juristi propusa de prefect, care nu mai contine decit trei juristi, din cei opt propusi initial. Simbata au fost alesi prin tragere la sorti Daniela Jelea "" presedinte si Mircea Moise "" loctiitor, insa procedura se va relua azi, de la ora 15.00, dupa ce PSD a pus bete in roate Prefecturii, care organizeaza alegerile, prin doua contestatii. Noua lista, care a fost stabilita ieri de comun acord de Prefectura, impreuna cu reprezentantii partidelor, ii cuprinde pe cei doi desemnati initial, angajati la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM), plus secretarul comunei Tulnici, Maricica Dascalu. De altfel, si singurul magistrat care isi exprimase initial dorinta de a participa la tragerea la sorti, judecatoarea Mariela Dibus, s-a retras. Vicepresedintele Tribunalului, judecatorul Costica Dita, a motivat ca activitatea aglomerata de la instanta si cheltuielile mari pe care le impune deplasarea la Tulnici, timp de doua luni, sint cauzele pentru care magistratul a spus "pas". "Doamna s-a retras cind i-am explicat despre ce e vorba, ca va fi ocupata doua luni. Fiind la Tulnici, e o problema cu scoaterea ei din activitate, pe sectia comerciala, unde cam de cinci ori ne-a crescut activitatea in ultimul an. Plus ca deplasarea si toata logistica acestui tur de alegeri este asigurata din bugetul local, care am inteles ca nu prea e generos, iar Tribunalul nu poate suporta cheltuielile de deplasare si toate celelalte, diurna, care este destul de consistenta. Legea nu impune judecatorului sa participe la astfel de activitati. Acum nici nu sint niste alegeri atit de complicate, nu cred ca va fi o problema", ne-a declarat Costica Dita, vicepresedintele Tribunalului Vrancea.


Prefectura contesta contestatia PSD


Procedura pentru alegeri a inceput cu stingul, dupa ce PSD depus doua contestatii, dintre care una a fost admisa, fapt care a dus la reluarea tragerii la sorti, care va avea loc azi. Prima contestatie, care se judeca la sectia de contencios administrativ a Tribunalului chiar in momentul tragerii la sorti de simbata, s-a referit la modul in care s-a alcatuit lista cu juristi propusi de prefectul Ion Oprea. De altfel, Tribunalul, prin judecatorul Simona Nicolau, a dat cistig de cauza PSD si a dispus, printr-o hotarire definitiva si irevocabila, anularea listei propusa de prefect, refacerea acesteia sia procedurii de tragere la sorti. "Am depus o contestatie, se judeca la contencios, asupra modului de alcatuire a listei cu juristi. Conform legii, aceasta lista se intocmeste de catre presedintele Tribunalului, Prefect si de cite un reprezentat al partidelor parlamentare, ceea ce nu s-a intimplat. Consideram ca este nelegal. Legal ar fi fost asa cum s-a intimplat si la celelalte alegeri. Inainte de a se trage la sorti ne intilneam cu presedintele Tribunalului, cu reprezentantii partidelor si discutam lista intocmita pentru presedinti si loctiitori", a declarat Constantin Guguianu, reprezentantul PSD. A doua contestatie, referitoare la modul cum s-a desfasurat tragerea la sorti de simbata, intrucit nu s-a asteptat solutionarea primei contestatii, a fost respinsa. Reprezentantul Guvernului in teritoriu, subprefectul Sorin Hornea, ne-a declarat ieri ca Institutia Prefectului va face o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii intrucit contestatia PSD nu a respectat termenul legal de depunere, de 24 de ore. "Trebuie sa ne conformam aberatiilor instantei. In primul rind, contestatia nu s-a depus in 24 de ore de la tragerea la sorti. Din adresa primita de la Tribunal PSD Vrancea a trimis pe fax contestatia, in data de 25.04.2011, la ora 00.16. Vom face o sesizare la CSM pentru ca nu s-a respectat Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, iar contestatia PSD a fost judecata in regim de urgenta, in timp ce pentru alte acte administrative e nevoie si de o luna ca sa se judece", a spus subprefectul Sorin Hornea. Pe lista Prefecturii figurau opt juristi propusi de prefectul Ion Oprea pentru a participa la tragerea la sorti, patru din cadrul Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale (AJPS), doi de la ITM, institutii conduse de membri sau fosti membri PDL, in frunte cu directorul AJPS, Vincentiu Micheci, fost subprefect si sef al cancelariei Prefectului. De asemenea, pe lista initiala erau trecuti si juristii de la primariile Tulnici si Valea Sarii. Acestia au fost verificati de judecatori ca nu fac parte din partide politice.


Politicieni locali "dupa chipul si asemanarea lui Boc si Nastase"


Duelurile politice si "intepaturile" cu iz electoral nu au lipsit nici in sala Tribunalului, dupa tragerea la sorti de simbata. Constantin Guguianu, reprezentantul PSD si Corneliu Negru, de la PDL, s-au aprins pe marginea programului alegerilor de la Tulnici.

Iata o mostra:

Negru: "Cei doi (presedintele si loctiitorul alesi, n. r.) isi vor intra in atributii dupa ce se da ordinul prefectului.

Guguianu: Da"â"¢ tu esti, purtatorul de cuvint al Prefectului?

Negru: Nu, eu doar va spuneam programul, e si in hotarirea de Guvern.

Guguianu: Daca toti sinteti la fel, dupa chipul si asemanarea lui Boc, e clar, e un talmes balmes.

Negru: Daca sinteti dupa chipul si asemanarea lui Nastase, iar e clar.

Guguianu: Nastase era cu trei clase mai sus decit Boc si voi toti la un loc!

Negru: Trei clase de tren sau ce?

Guguianu: Nu, trei clase de studii, mai. Nici nu calcati pe urma lor, cu golanii vostri!" (Mihaela BESLEAGA)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 16 ore, 23 minute, 45 secunde
La Tulnici,dupa multi ani de conducere \"rosie\",cel mai bine cotat este candidatul PDL.Cu toate acestea lupta va fi foarte stransa pentru ca nici dl.Oprisan nu doarme.Dupa o chemare la arme adresata citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.