Politică

Reactia satenilor din Cimpuri la pomana lui Ciprian Nica: ne denigrati

Iulia Crețu
22 apr 2011 1532 vizualizări
Satenii au primit din partea deputatului Ciprian Nica pachete de faina u unii au refuzat pomana electorala: ce dracu" sintem asa proaste? Ne denigreaza, sint niste porci , ii transmite o munteanca apriga deputatului de Panciu

In satul celebrului Mos Ion Roata, cel scuipat de boier, dar pupat pe obraz de Voda, satenii pare-se ca si-au pastrat demnitatea si refuza pomenile electorale. Prin satul Gura Vaii, comuna Cimpuri, inainte de Paste, consilierii locali PSD au umblat cu pachete cu alimente din partea deputatului social democrat de Panciu, Ciprian Nica. Acesta este catalogat de oameni drept un politician care "trece pe aici din an in Paste". Insa cum Pastele se apropie, acesta s-a gindit ca n-ar fi rau sa intretina relatia cu electoratul prin oferirea a cite doua kilograme de faina. La poarta unora dintre munteni insa s-au lovit de replicile dure ale oamenilor care au refuzat mita dintre anii electorali. "A venit de la Consiliul Local, Costica Mironica. A venit cu motocicleta pina la noi aici, la Gura Vaii, si a adus faina. La mine l-a gasit pe sotul meu si i-a dat doua kilograme de faina. Am verificat apoi de unde e. E de la Panciu, de la Ciprian Nica. Am verificat pachetele, pe care scrie ca faina e facuta la Tifesti, ambalata in bataie de joc pentru ca pachetul este desfacut sus. Am pus-o de-o parte sa ma duc cu ea sa le-o arunc. Ne-a jignit, au fost nesimtiti, sa ne minjeasca ochii cu doua kilograme de faina?! Sint niste nenorociti si porci, ne denigreaza. Este o magarie, dau dovada de prostie. Au dat la mai multe familii, dar nu avem nevoie de ajutoare sociale. Eu am pensie de 14 milioane si n-am nevoie de ce dau ei. Chiar stateam dupa de vorba cu niste vecine si le spuneam: «ce dracu"â"¢ sintem asa proaste?». Incepe campania? Va veni apoi la noi si va cere buletinul la prosti, sa ia datele la cei la care dau faina si malai. Asa fac de fiecare data. O sa ma duc la Primarie, la Consiliul Local sa le-o dau inapoi. I-am si spus sotului ca nu vreau s-o folosesc. L-au prins la poarta pe el, ca eu eram prin curte, ca altfel"¦", ne-a spus Florica "Cici" Rotila, o munteanca apriga. Cum Ciprian Nica, deputatul PSD de Panciu, colegiu in care intra si comuna Cimpuri, nu ne-a raspuns la telefon, sateanca ii transmite acestuia ca prioritatile comunitatii sint altele. "Sa vina sa ajute sa faca santuri. Sa vina cu o vorba buna la noi. Ca ne vin apele in curte peste noi. Sint de acord sa dea una- alta, dar sa ajute un mos sau o baba sa-si faca gardul, sa se faca ceva, nu sa dea pomeni", ne-a mai spus Florica Rotila. De la Primaria Cimpuri, edilul Dumitru Vladescu spune ca n-are idee de pomenile electorale care circula prin comuna, dar spune ca "este posibil sa fie". (Iulia CRETU)


Pod rupt la Fetesti-Gura Vaii


Ploile de saptaminile trecute au rupt un pod si la Cimpuri, care face legatura intre satele Fetesti si Gura Vaii. Potrivit primarului din comuna, familiile din zona nu sint izolate, insa accesul spre centrul comunei se face prin vad, direct prin apa. "A venit o comisie de la Consiliul Judetean, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Prefectura si a promis ca se vor lua masuri. Podul provizoriu, de tuburi, este promisiune ca obiectiv electoral de 15 ani. Am promis si eu si altii inaintea mea. Este inclus ca drum judetean, deci CJ ar trebui sa-l faca, dar primim numai promisiuni. Tot ce se face, se face numai prin campanii. Oamenii trec prin vad cit este apa mica, acum are 5 cm, dar daca vine apa mare"¦ Nu stiu, probabil voi lua reabilitarea podului pe barba mea, cu sponsori, cu satenii. Daca vine iar ploaia si apa mare de la munte, se intimpla ca oamenii sa treaca cu cizme, cu caruta. Ambulantele si Pompierii pot trece, dar prin apa", ne-a spus Dumitru Vladescu. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 18 ore, 36 minute, 56 secunde
Eu sunt primar la Racoasa si nu am primit faina sa distribui la satenii mei. De ce oare? Sa se fi suparat dl. Nica ca vreau sa trec la PDL ca sa fac asfalt la Verdea?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.