Politică

(VIDEO!!!)Luminita Teodorescu a demisionat inaintea ok -ului pentru proiectele Fundatiei sale

Mihaela Beșleagă
13 apr 2011 2861 vizualizări
Alesul PSD motiveaza demisia din CJ prin probleme de sanatate . Doua proiecte sociale ale Fundatiei ProArmonia, in parteneriat cu CJ, au fost prelungite cu 3 ani

Consilierul judetean PSD Luminita Teodorescu si-a luat ieri la revedere de la colegii din Consiliul Judetean dupa ce si-a depus demisia din functie. Luminita Teodorescu si-a depus demisia din "motive personale" si "anumite probleme de sanatate", postul sau a fost declarat vacant si tot in sedinta ordinara de ieri a fost desemnat inlocuitorul. Este vorba despre Adrian Badiu, urmatorul pe lista de supleanti pentru CJ a PSD, fost consilier local la Adjud in doua mandate, ultimul fiind 2004-2008. In cererea de demisie, Teodorescu a mentionat ca, in calitatea de "specialist in sfera serviciilor sociale", isi exprima "disponibilitatea de a colabora si a sprijini in continuare actiuni sau proiecte care vizeaza imbunatatirea domeniului de asistenta si protectie sociala la nivelul judetului Vrancea". In incercarea de a evita speculatiile, Teodorescu a declarat ca decizia de a demisiona a fost luata din cauza unor "probleme de sanatate". "In cei 10 ani de administratie publica nu am avut niciun litigiu si nicio problema cu absolut nimeni din cadrul CJ, indiferent de culoarea politica, consider ca trebuie in primul rind sa fii un om sincer deschis si sa ai constiinta curata a lucrului bine facut. Daca am putut, am sprijinit toate acele categorii de persoane care au nevoie de atentia noastra. Am depus un efort sustinut sa las ceva in urma, sa accesez intr-o maniera cit se poate de profesionista fonduri europene pentru a sprijini obiectivele sociale la nivelul judetului", a spus ieri, in fata colegilor, Luminita Teodorescu.

Proiectele demarate de alesul PSD au fost sprijinite financiar si de Consiliul Judetean, de aceea in mai multe rinduri s-a pus problema incompatibilitatii dintre functia de ales judetean si cea de sustinator al unei fundatii care primeste bani publici de la CJ. Teodorescu a negat categoric ca ar fi fost incompatibila. "Eu nu am nicio functie in cadrul Fundatiei. Decizia de demisie este strict legata de probleme de sanatate. Sint pur speculatii, eu nu am niciun aport pur contractual sau de alta natura materiala cu Fundatia. Faptul ca un om a initiat si a facut niste lucruri, a delegat in continuare activitatile catre echipe, aceste obiective sint ale comunitatii, nu scrie Teodorescu pe ele, nu sint firme cu profit, apartin deopotriva si consiliilor locale. Serviciile sociale sint consumatoare de resurse, lupta mea cea mare a fost ca in continuare ele sa fie sustinute, pentru ca pe multe s-a pus lacatul pe usa dupa ce s-a incheiat finantarea si s-a terminat. In ultimii doi ani specialistii au stat numai in concediu fara plata", ne-a declarat Luminita Teodorescu. De altfel, ieri, consilierii au validat doua parteneriate cu Fundatia ProArmonia, infiintata de Luminita Teodorescu. Primul se refera la aprobarea actului aditional la Conventia dintre CJ, Consiliul Local Adjud si Fundatia ProArmonia pentru furnizarea unor servicii sociale de catre Fundatie la "Centrul comunitar pentru persoane de virsta a treia Adjud" si la "Centrul de asistenta pentru recuperarea tinerilor cu handicap Adjud" (CARTHA). Astfel, durata parteneriatului se prelungeste cu trei ani, CJ va contribui cu sumele necesare pentru hrana beneficiarilor. Al doilea proiect se refera la continuarea si imbunatatirea proiectelor "Atelier protejat de artterapie Odobesti" si "Locuinta Protejata Casa Luminita" din Odobesti. "Va rugam sa ne aprobati suma de 100.000 lei, ca si cofinantare pentru sustinerea celor doua centre sociale administrate si coordonate de catre fundatie", se arata in adresa semnata de Florentina Stan, director executiv al Fundatiei ProArmonia. Casa Luminita adaposteste cinci persoane cu handicap provenite de la CITO Odobesti, cu scopul de a le oferi conditii de trai independent, iar Atelierul de artterapie are rolul de a asista persoanele cu handicap pentru integrarea pe piata muncii, instruindu-le in meseria de lucrator in timplarie. (Mihaela BESLEAGA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.