Politică

(Video!!!)Trasculescu zice ca Bacinschi nu primeste bani pentru ca face proiecte proaste

Iulia Crețu
1 apr 2011 927 vizualizări
Trasculescu ii arata obrazul lui Bacinschi, care l-a acuzat ca nu-l ajuta cu proiectele pentru Focsani u deputatul PDL spune ca intirzierea implementarii programelor de dezvoltare urbana ar fi cauzata de incompetenta aparatului tehnic si a primarului u ADR i-a intors Primariei doua proiecte pentru ca taie prea multi copaci si umfla cheltuielile u Am impresia ca se minte pe toate fronturile , raspunde Bacinschi



Decebal Bacinschi se plinge degeaba ca nu este ajutat. De vina pentru taraganarea inceperii unor proiecte pe bani europeni si guvernamentali ar fi programele supraevaluate si gresite ale municipalitatii. Acest lucru a fost declarat ieri de seful PDL Vrancea, deputatul Alin Trasculescu, care a venit cu actele de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Se pare ca proiectele de recalificare urbana in zona de Sud Est sint intirziate pentru ca primarul Bacinschi ar vrea sa taie prea multi copaci, dar si pentru ca sint supraevaluate sumele alocate dirigentiei de santier, lucruri cu care Agentia de Dezvoltare Sud Est Braila nu e de acord. "Modernizare si extindere spatii verzi in zona de sud-est. Vor fi solicitate clarificari expertilor ADR Sud Est care au asigurat verificarea privind modul de indeplinire a recomandarilor comisiei de evaluare in aceasta etapa (in special privind activitatea de taiere a 750 de arbori in vederea extinderii spatiilor verzi). Adresa de clarificari va fi transmisa in data de 1.04.2011, adica miine (n.r. azi). Reabilitare si modernizare spatii publice urbane in zona de S-E. Verificarea modului de indeplinire a recomandarilor comisiei de evaluare (taierea a 383 de arbori, lucrari ce nu apar in expertiza tehnica si supraevaluarea sumei alocate dirigentiei de santier). Adresa a fost transmisa pe 31.03.2011, adica azi (n.r. ieri). Avem de-a face cu neclaritati de proiect care se datoreaza Primariei. Intirzierile si neclaritatile primarului cu privire la aceste proiecte se afla in situatia aceasta datorita problemelor din proiectele tehnice. Nu este in nici un caz din partea mea o intentie de a bloca aceste proiecte. Problemele sint de natura tehnica si sint in curtea municipiului Focsani", a declarat Trasculescu. Cele trei proiecte destinate modernizarii periferiei municipiului, in zona de sud-est sint in valoare de aproape 60 milioane lei. In aceasta polemica, edilul Decebal Bacinschi precizeaza ca proiectele sint in regula, au fost aprobate si ca de fapt nu ar fi bani la minister. Bacinschi se indoieste de veridicitatea actelor pe care le-a prezentat ieri, in conferinta de presa, Alin Trasculescu. "Cum sa fie proiectele intocmite defectuos daca au intrunit punctajul necesar si au fost aprobate? Raspunsul este sa asteptam, cred ca nu sint bani. Am impresia ca se minte pe toate fronturile", ne-a spus si Bacinschi. Cit despre intilnirea promisa cu Nini Sapunaru, edilul spune ca deputatul l-a contactat ieri insa, din cauza programului incarcat, nu s-au intilnit.


Trasculescu ii scoate la iveala copy-paste-urile lui Oprisan


Deputatul democrat completeaza ca primarul nu s-a aratat interesat de un proiect guvernamental de refacere a infrastructurii rutiere preferind sa se indatoreze pe zeci de ani si sa tina orasul din groapa in groapa. Concret, Bacinschi nu a aplicat pentru programul Elenei Udrea, de refacere a 10 mii de km de drumuri. In plus, pentru a da bine la cifre, Marian Oprisan si CJ ar fi trimis solicitari de reparatii la drumuri fara sa ataseze si studii de fezabilitate. In atari conditii, banii sint pierduti. "Drumurile trebuie date Ministerului Dezvoltarii Regionale prin hotarire de CL si CJ pentru a putea intra sa refaca infrastructura. 27 de localitati au intrat in comisia tehnica de expertiza, dar avem o problema cu intrarea in expertiza a drumurilor judetene. In urma solicitarilor CJ, totalul in Vrancea a fost de 882 km, ceea ce este imposibil de realizat in acest proiect. Nu pot fi facuti mai mult de 200 km, in functie de prioritati. Doar in jur de 300 si ceva de km au avut documentatia necesara, restul n-au fost trimise decit sa justifice comunitatilor locale ca au facut ceva pentru ele, au fost trimise la copy-paste. Toate localitatile fara SF au fost descalificate", a mai spus liderul PDL. (Iulia CRETU)


"Buturuga mica" s-a saturat de fetele lui Sapunaru si Oprisan


Trasculescu spune ca-i satul de "moacele" acelorasi oameni politici care se rotesc pe functii prin administratie. "Dupa 11 ani de mandat, Decebal Bacinschi se declara invins de sistem. Eu n-am nici o apasare sa candidez. Iar Nini Sapunaru sa-si asume mandatul lui Bacinschi pentru ca activitatea lui Sapunaru la Focsani este inexistenta. Ne-am saturat de aceleasi fete politice, m-am saturat de Sapunaru sau Oprisan. Daca nu mai merge la deputati, hai sa incercam la Primarie", zice Trasculescu, cel supranumit "butugura mica" in campania de la locale din 2008. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 6 ore, 36 minute, 27 secunde
Bacinschi nu vrea sa taie prea multi copaci asa cum in mod fals declara Trasculescu. Prea multi copaci deja a taiat Bacinschi, acum vrea sa-i taie pe toti.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.