Politică

Prefectura incearca sa puna muschi PDL Focsani, dar n-are cui

Iulia Crețu
30 mar 2011 1171 vizualizări
Mandatarii contestati de Prefectura sint tinuti de buni de secretarul municipiului, Eduard Corhana

Consiliul Local Focsani si secretarul municipiului, Eduard Corhana, refuza sa reintoarca la vot hotaririle alesilor din urma cu citeva luni cind s-au desemnat mandatarii la Transport Public, CUP, CUP Salubritate si ENET, asa cum solicita Prefectura Vrancea prin adresa nr. 2631 din 7 martie 2011. Institutia a apreciat ca hotaririle nr. 49-52/2011 sint nelegale, considerind ca Tudorache Dumitrache, Raluca Dan, Catalin Vrabie si Iulian Matache nu pot fi mandatari la societatile de mai sus pentru ca nu respecta configuratia politica de la ultimele alegeri. "Solicitam revocarea acestora in bloc pentru a se putea reveni la situatia anterioara adoptarii lor", transmite subprefectul Sorin Hornea, in adresa catre Consiliul Local Focsani. Paradoxul situatiei este acela ca la sedinta de CL respectiva, grupul PDL, care detine sapte mandate in micul Parlament local nu a facut decit o singura propunere, pentru o singura societate. Prefectura Vrancea, desi apolitica, trage pentru drepturile democrat liberalilor, dar acestia isi dau singuri cu stingu-n dreptul. Drept urmare, ieri, in sedinta de Consiliu Local, pentru ca liderul Nicu Tanase a lipsit, nici un coleg portocaliu nu a fost in stare sa sustina vreo opinie in sprijinul avizului Prefecturii. "Este prima data cind s-a dat aviz de nelegalitate in bloc unor hotariri de CL pentru ca nu s-a respectat configuratia. Hotariririle au fost adoptate individual si s-au facut propuneri din partea consilierilor. Nu cred ca s-a gresit cu nimic cind s-au facut aceste propuneri. PDL a facut propunere pentru o singura societate. Probabil, in aceasta chestiune, vom ajunge in instanta cu Prefectura", a fost de parere si secretarul municipiului, Eduard Corhana. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739389 zile, 14 ore, 3 minute, 32 secunde
ALO...CORHANA tu esti unul dintre SPAGARII NEDOVEDITI din primaria lui didi !! Spor la SPAGUIALA in continuare.
, acum 739389 zile, 14 ore, 3 minute, 32 secunde
juristii prefecturii sunt niste incompetenti. altfel nu se explica cum de nu au gasit modalitatea legala de a schimba acesti mandatari ai psd-ului. si cine sunt mandatarii? cj-istii care se lauda in citeste integral
, acum 739389 zile, 14 ore, 3 minute, 32 secunde
De cine e condusa Prefectura Vrancea? De Nelu alias Breloc, alias M. Drumes la Secu? Cu asa cretini spor la dus de rapa!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.