Politică

Avocatul Balas il invita pe Bacinschi sa-si rupa picioarele in Bahne

Iulia Crețu
29 mar 2011 2568 vizualizări
Sintem ca serpasii din Nepal: am învatat traseele cele mai bune, stim zonele unde mlastina ne-ar putea înghiti în citeva clipe, dupa cum sintem în stare sa recunoastem, cu ochii închisi, acele insule unde piciorul se poate odihni, în siguranta , descrie strazile din cartierul Bahne avocatul Codrut Balas u demersul cetatenesc al avocatului a fost postat pe Facebook si a fost trimis prin posta si edilului Decebal Bacinschi u acesta il invita, ironic, pe primar in vizita, sa simta gropile, noroiul si intunericul de pe strada Pictor Grigorescu u ca raspuns, edilul Focsaniului spune ca si pe strada lui este la fel, dar promite ca la incalzirea vremii se va pune pe treaba u uitind de promisiunile din campanie, Bacinschi spune ca si-ar dori ca fiecare cetatean nemultumit sa fie primar pentru o zi

Felul in care arata orasul Focsani dupa iesirea din iarna ne face pe cei mai multi dintre noi sa ne luam cimpii. Masini stricate, pantofi plini de praf si noroi, trotuare transformate in brazde pentru viitoare culturi de buruieni si intuneric bezna seara cind te intorci acasa de la serviciu. De aceste lucruri "beneficiem" fiecare dintre noi. Orasul s-a imprumutat pentru 20 de ani tocmai pentru a avea strazi mai bune, iar Decebal Bacinschi ne tot ameninta de mai bine de zece ani, de cind e primar, cu cite o "mare asfaltare" care mai astupa cite ceva doar cind este campanie electorala. Avocatul focsanean Codrut Balas, care locuieste pe o strada din oras care nu difera de tipicul municipiului, a ales sa adreseze municipalitatii o scrisoare deschisa prin intermediul ziarului nostru, pe care a postat-o si pe reteaua de socializare Facebook. Imediat dupa postare, numerosi focsaneni au tinut sa sprijine demersul. "Domnule Primar Decebal Bacinschi, as fi bucuros daca ati accepta sa-mi fiti musafir, fie si pentru citeva minute. ("¦)Va promit ca nu vom discuta despre cum arata orasul Focsani. S-ar putea ca acest subiect sa va fie incomod si, repet, nu este pe placul meu sa-mi pun musafirii in dificultate. Va astept pe strada Pictor Grigorescu. Va rog, doar, sa nu veniti cu masina. Este posibil sa nu puteti trece datorita gropilor din asfalt sau din cauza gaurilor lasate neastupate de angajatii Distrigaz. Va rog sa nu veniti nici pe jos. S-ar putea, din dorinta de a ajunge mai repede la mine, sa nu observati fisurile din trotuarul spart, peste care s-a turnat neglijent bitum", scrie Codrut Balas in adresa pe care a expediat-o primarului Decebal Bacinschi. Chiar daca este o scrisoare ceva mai personala, intre un ales si un potential alegator, purtatorul de cuvint al primariei ne-a informat ca depesa este in analiza la Directia de Dezvoltare Servicii Publice. Iar primarul a citit ieri exemplarul adus de reporterii nostri. "Sintem ca serpasii din Nepal: dupa citiva ani am invatat traseele cele mai bune, stim zonele unde mlastina ne-ar putea inghiti in citeva clipe, dupa cum sintem in stare sa recunoastem, cu ochii inchisi, acele "insule" unde piciorul se poate odihni, in siguranta. Si va asigur ca nu sint multe", mai descrie zona din Bahne avocatul Codrut Balas. Nu doar carosabilul este facut "praf" pe Pictor Grigorescu. Zona nu are nici iluminat public, asemenea multor ale stradute de cartier din municipiu. "Sigur, avem doi stilpi pentru iluminat public. Unul nu a mers niciodata iar cel de al doilea merge daca vrea ... Cel de Sus. Si cum "Cel de Sus", pe ierarhia institutiilor abilitate sa asigure serviciile publice, nu sinteti decit dvs., imi este greu sa-mi inchipui ca dvs., Domnule Primar, v-ati opune ca eu sa vad pe unde calc seara, cind vin acasa", transmite Balas.


"Domnule Primar, sper sa nu-mi fiti musafir niciodata"


Nemultumit de conditiile orasului-sat, Codrut Balas se razgindeste cu privire la invitatia catre Decebal Bacinschi. "Mai bine nu veniti deloc. M-ati putea gasi nervos, din cauza furcilor caudine prin care trebuie sa trec ori de cite ori plec de acasa sau ma intorc acasa. Si atunci, teama-mi este ca singurele subiecte pe care le-am putea discuta ar fi cele privind modul cum arata orasul Focsani. Si v-as spune tot ce am pe suflet. Si, cum sint o gazda buna, chiar nu vreau sa-mi injur musafirii. Va salut, Domnule Primar! Sper sa nu-mi fiti musafir niciodata", inchiere scrisoarea deschisa Codrut Balas, care a scris in numele tuturor cetatenilor municipiului. Citind scrisoarea-nemultumire care i-a fost adresata, edilul Decebal Bacinschi spune ca este constient de nemultumirea cetatenilor si afirma ca nici strada sa nu arata mai bine dupa iesirea din iarna. Primarul, ca de fiecare data, invoca lipsa banilor pentru a explica de ce nu avem strazi si trotuare. "Are perfecta dreptate, dar este perioada de criza, bani nu sint, pentru ca daca am fi avut, am fi facut. Domnului Balas ii doresc sa fie o zi gospodarul orasului, sa imparta saracia, il invit in zona unde stau si eu sa vada strada si trotuarul. Sint praf!", ne-a spus primarul Bacinschi, pe care reporterii nostri l-au vizitat ieri la birou. Edilul spune si de ce nu ar avea bani si invoca motive de ordin politic. "Se vede pe unde sint primari PDL. Nu vreau nici un ban de la Guvern, dar vreau sa-mi fie lasati banii din taxe si impozite si cotele defalcate din TVA. Nu reusim mai mult. Si in doi ani as face orasul daca nu as mai da banii de subventie", ne-a mai spus Bacinschi care a promis, ca de fiecare data, ca va face tot posibilul sa remedieze situatia. Edilul a declarat ca a pornit statia de asfalt la CUP si ca Directia de Dezvoltare se va apuca de "marea cirpaceala" pe care o tot face de cind a fost ales si reales si iar reales primar PSD al municipiului. Sa speram ca asfaltul va ajunge pentru fiecare groapa care ne zguduie in masina si pentru fiecare crater care te face sa sari baltile si noroaiele prin cartiere. (Iulia CRETU)


Locuitorii de pe Grigorescu nu l-au vazut pe Bacinschi in zona


"E nasol tare drumul asta. Daca pe alte strazi mai poti cit de cit sa ocolesti gropile, pe Pictor Grigorescu, cit tine sensul unic, e imposibil sa nu nimeresti in vreo groapa ca nu ai practic unde sa te feresti. Masina mea e luata cu 100.000 km la bord facuti in Italia si nu se auzea nici un zgomot. Eu am facut doar 15.000 km si deja bate din toate incheieturile", ne-a spus Valentin Nicoara, un tinar sofer de 23 de ani, pe care l-am intilnit pe strada. Acesta spune ca in afara de Politie nu a mai vazut nici o alta autoritate pe strada Pictor Grigorescu. "Politia trece frecvent pe aici pentru ca au diferite actiuni pe la G-uri, dar in rest nici o alta autoritate nu am zarit pe aceasta strada. Pe primar nu l-am vazut sa o ia cu masina pe aici. Nici macar nu mai e vorba de gropi, s-au format adevarate santuri", a mai precizat tinarul. Oamenii din zona spun ca nu exista nici locuri de parcare, ciinii vagabonzi isI fac de cap in cartier, iar un spatiu verde pentru cei mici este doar un vis frumos. (S. T.)


Prezentam mai jos scrisoarea deschisa a lui Codrut Balas:


Domnule Primar Decebal Bacinschi,


As fi bucuros daca ati accepta sa-mi fiti musafir, fie si pentru citeva minute. Va promit ca nu vom discuta despre politica. Nici despre sport, filme, vedete sau orice alt subiect "usor". Sau, mai bine, vom discuta despre orice veti dori dvs. Cum eu voi fi gazda, voi fi bucuros sa discutam despre orice subiect v-ar face sa va simtiti bine. Va promit ca nu vom discuta despre cum arata orasul Focsani. S-ar putea ca acest subiect sa va fie incomod si, repet, nu este pe placul meu sa-mi pun musafirii in dificultate. Va astept pe strada Pictor Grigorescu. Va rog, doar, sa nu veniti cu masina. Este posibil sa nu puteti trece datorita gropilor din asfalt sau din cauza gaurilor lăsate neastupate de angajatii Distrigaz. Va rog sa nu veniti nici pe jos. S-ar putea, din dorinta de a ajunge mai repede la mine, sa nu observati fisurile din trotuarul spart, peste care s-a turnat neglijent bitum. Care, fireste, s-a macinat in scurt timp. Cum imi doresc, ca o gazda buna, sa ajungeti la mine nevatamat, va rog, Domnule Primar, sa nu veniti pe jos. Va rog sa nu veniti cind ploua. Noroiul din parcarea situata in fata intrarii in bloc v-ar putea tine pe loc. Deja, pentru noi, noroiul gros, moale, cu miros de cimp proaspat arat, e o parte din viata. Pantofii s-au invatat cu el. Sintem ca serpasii din Nepal: dupa citiva ani am invatat traseele cele mai bune, stim zonele unde mlastina ne-ar putea inghiti in citeva clipe, dupa cum sintem in stare sa recunoastem, cu ochii inchisi, acele "insule" unde piciorul se poate odihni, in siguranta. Si va asigur ca nu sint multe. Sa nu veniti nici vara. Norii de praf, stirniti de cel mai mic curent de aer, v-ar face sa tusiti si v-ar irita ochii si caile respiratorii pentru cel putin doua saptamini. Fireste, eu nu as permite ca asa ceva sa se intimple musafirilor mei.

A, da! Era sa uit. Nu are rost sa spalati masina cind veniti. O veti face mult mai bine dupa. Sa nu cumva sa veniti noaptea. Sigur, avem doi stilpi pentru iluminat public. Unul nu a mers niciodata iar cel de al doilea merge daca vrea ... Cel de Sus. Si cum "Cel de Sus", pe ierarhia institutiilor abilitate sa asigure serviciile publice, nu sinteti decit dvs., imi este greu sa-mi inchipui ca dvs., Domnule Primar, v-ati opune ca eu sa vad pe unde calc seara, cind vin acasa. Asa ca, daca tot veti mai dori sa veniti, dupa cele ce v-am scris mai sus, eu va astept. De fapt, nici nu-mi pot imagina cum ati putea veni la mine. Mai bine nu veniti deloc. M-ati putea gasi nervos, din cauza furcilor caudine prin care trebuie sa trec ori de cite ori plec de acasa sau ma intorc acasa. Si atunci, teama-mi este, ca singurele subiecte pe care le-am putea discuta ar fi cele privind modul cum arata orasul Focsani. Si v-as spune tot ce am pe suflet. Si, cum sint o gazda buna, chiar nu vreau sa-mi injur musafirii. Va salut, Domnule Primar! Sper sa nu-mi fiti musafir niciodata.


Cu deosebita consideratie, Codrut Balas, Focsani, martie 2011.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 19

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 23 ore, 29 minute, 39 secunde
Nu e adevarat, e o inscenare, gropile nu exista ci au fost trucate pe calculator. Si chiar daca prin absurd ar fi adevarat, dom avocat ar trebui sa fie recunoscator pt. ca i se ofera sansa sa lucreze citeste integral
, acum 739370 zile, 23 ore, 29 minute, 39 secunde
db, mereu incerc sa inteleg de ce te bagi in seama aiurea la toate articolele, chiar daca nu ai nimic concret de spus. Speri la premiul \"cel mai fidel cititor si comentator\"?
, acum 739370 zile, 23 ore, 29 minute, 39 secunde
Din cate stim noi, ca mai stim si noi cate ceva... domnul Balas e, sau a fost, avocatul lui Oprisan, tatucul lui Bacinschi. Balas, alaturi de alti avocati grei,platiti, probabil, din banii nostri, ai citeste integral
, acum 739370 zile, 23 ore, 29 minute, 39 secunde
incearca in continuare. Si nu chiar la toate articolele, azi doar la unul.
, acum 739370 zile, 23 ore, 29 minute, 39 secunde
imi place cand se spune lucrurilor pe nume,bravo D-le Trasculescu!imi place articolul cu gropile,dar..........
, acum 739370 zile, 23 ore, 29 minute, 39 secunde
Foarte bine ca a-ti scris Domnule Balas asa ar trebui sa faca toti locuitorii orasului Focsani Sa vedem cu ce ne mai minte ca va face Bacinschi in campania asta electorala.....bineinteles citeste integral
, acum 739370 zile, 23 ore, 29 minute, 39 secunde
Iata ca s-a gasit un OM, destept si cu spatele drept, care sa atraga atentia asupra mizeriei acestui oras, prost administrat, de Bacinschi dar si de pedeleii care baga bete in roate. Se gasesc \"boi citeste integral
, acum 739370 zile, 23 ore, 29 minute, 39 secunde
O tara de retardati,asta suntem.Ca daca voi sunteti mai multi,noi astia minoritarii suntem asimilati.Un cetatean oarecare,pe numele lui Codrut Balas(putea fi si Balut Codras),isi striga disperarea si citeste integral
, acum 739370 zile, 23 ore, 29 minute, 39 secunde
Mah, chiar nu pricepeti ca NU E bani? ce naiba, sunteti autisti? Imi aduc aminte la primul mandat al lui Bacinschi mirosea tot orasul a asfalt (mi-am si faramat masina intr-un morman de bitum uitat in citeste integral
, acum 739370 zile, 23 ore, 29 minute, 39 secunde
Si daca tot va vaitati constant de lipsa banilor, domnule primar, de ce naiba mai candidati la functia asta? ca de semnat condica la Primarie cred ca suntem toti in stare.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.