Politică

Ciprian Nica ii cere demisia ministrului Teodor Baconschi

Iulia Crețu
26 mar 2011 679 vizualizări
Deputatul PSD de Panciu, Ciprian Nica, se arata deranjat de lipsa de reactie a Guvernului si a Presedintiei fata de declaratiile premierului ungar Viktor Orban, afirmind ca PDL se comporta ca o sluga la curtea UDMR.

Nica este de parere ca ministrul de Externe, Teodor Baconschi, ar trebui sa demisioneze. "Lipsa de reactie a membrilor cabinetului Boc la mesajele antiromanesti transmise de oficiali ai Ungariei demonstreaza, inca o data, ca PDL este dispus sa vinda Romania, provincie cu provincie, doar ca sa nu plece de la guvernare. Acceptarea, cu o lejeritate debordanta a afirmatiilor facute de premierul Viktor Orban arata supunerea totala a lui Boc si a lui Basescu fata de puterea pe care o are UDMR-ul "" un partid iredentist si care mentine actuala coalitie de guvernare", se arata in declaratia politica a deputatului. Nica a fost atacat in sentimentul de roman si de lipsa de reactie a guvernantilor in ceea ce priveste hotarirea judetelor Covasna, Harghita si Mures de a se promova sub denumirea de Tinutul Secuiesc la Tirgul International de Turism "Holiday Market". Prin tolerarea unor astfel de comportamente, maghiarii si-ar exprima foarte clar intentia de autonomie statala, iar premierului Emil Boc nu i-ar ramine decit "sa mearga in fata oglinzii, sa isi scuture bine capul, sa se dezmeticeasca si sa repete la nesfirsit «sint roman !»", dupa cum ii recomanda Nica. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 8 ore, 49 minute, 19 secunde
Baconschi e un om de valoare iar Nica e la degetul mic a lui .Te pricepi la politica ca porcul la sacsafon .Las-o moarta ca nu vinde nimeni tara .Aceasta este lozinca lui Ilici.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.