Politică

Mitrea da UDMR-ului importanta mentinerii PDL la guvernare

Iulia Crețu
1 mar 2011 693 vizualizări
Senatorul PSD de Vrancea, Miron Mitrea, considera ca daca UDMR nu se desprinde de guvernarea cu PDL pina la finele acestui an, maghiarii ar putea sa se lege de democrat liberali pe viitorul mandat.

Prezent la o dezbatere televizata, Mitrea a precizat ca UDMR este partidul "vinovat" ca PDL mai este inca la conducerea tarii. "UDMR face parte din actuala guvernare, nu poate fi rupt de performanta guvernarii, care este absolut discutabila. Fara UDMR, aceasta guvernare nu exista. Mesajul transmis la Oradea de cele trei partide politice este unul extrem de simplu: in 2012, USL, asa cum arata sodajele politice, va cistiga peste 50%, spre 60%. în acel moment, USL nu va avea niciun motiv sa apeleze la sprijinul UDMR ca partid care sa faca parte din guvernare. UDMR, pentru partidele din Opozitie, are foarte mare importanta. Valoarea politica a UDMR este extraordinar de mare pentru PDL astazi. Fara ei, PDL trece azi in Opozitie si nu-si doreste asta. Pentru Opozitie, UDMR e foarte important sa ni se alature intr-un orizont de timp scurt sau mediu, astfel incit sa nu mai stam pina la sfirsitul lui 2012 ca sa schimbam actuala putere. Asta tradus, daca va decide sa ramina la guvernare, pina spre sfirsitul lui 2011, dupa aceea nu mai are ce face, isi leaga soarta pina in 2016 de actuala coalitie guvernamentala", a precizat Miron Mitrea. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 13 ore, 35 minute, 30 secunde
Am ajuns la mana ungurilor !? Halal putere,halal opozitie !Maine,poimaine, o sa ajungem si la mana tiganilor ! Ca doar de la Ram ne tragem.In Vrancea,prin PNL,e bine ca Nini este reprezentant unic.Si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.