Politică

S-a ingropat securea razboiului la Asociatia Comunelor

Iulia Crețu
21 feb 2011 1222 vizualizări
Primarii PSD au renuntat sa o saboteze pe lidera de la Comune, Elena Girneata - primarul din Slobozia Ciorasti u liberalii, desi nemumltumiti, sint minoritari si nu pot schimba liderul edililor de tara u Vasile Vatra, edilul de la Gugesti, a revenit in conducerea ACoR, pe postul de prim-vicepresedinte

Primarii PSD si PNL din Vrancea au facut pace, temporar, cu presedintele de la Asociatia Comunelor Vrancea, Elena Girneata, edilul social democrat de la Slobozia Ciorasti. In aceasta saptamina, in comuna din sudul judetului a avut loc Adunarea Generala, unde lui Girneata i s-au iertat greselile de pina acum si i s-a oferit sansa de a readuce Asociatia Comunelor din Vrancea pe primul loc din tara. Schimbarea de atitudine au avut-o in special edilii PSD, o parte dintre ei contestatari inversunati ai Elenei Girneata. Demisionarul din functia de prim-vicepresedinte, Vasile Vatra, a revenit la sentimente mai bune acceptind sa faca din nou parte din structura de conducere a organismului. "Totul este bine pentru ca s-au transat toate problemele. Au fost neintelegeri plecate din lipsa de comunicare si de la neadaptarea la functie. Ii dau doamnei primar tot sprijinul meu si o voi ajuta pentru ca, recunosc, nu a fost ajutata. La intrunire s-a prezentat si modul de cheltuire a banilor, unde Comisia de Cenzori nu si-a dat avizul pentru toate cheltuielile. Pentru mai departe s-a decis sa fie si a doua semnatura in banca. In 2010 s-au cheltuit la Asociatia Comunelor 18.000 lei pentru organizarea protestelor primarilor, pentru amenajarea salii de la Ciorasti, acordarea de ajutoare la Maicanesti si o singura deplasare a doamnei la intrunirea la nivel national a ACoR", ne-a declarat prim-vicepresedintele Asociatiei Comunelor Vrancea, Vasile Vatra de la Gugesti. Primarii liberali spun ca, desi au avut alta opinie in cazul Elenei Girneata, sint minoritari in organism si nu pot rasturna muntii. "Au fost reprosuri de lipsa de comunicare, dar colegii PSD i-au mai dat o sansa. Colegii liberali, chiar daca avem alta opinie, sintem in minoritate. Noi am pierdut si postul de conducere la nivel national, unde Valerica Zamfirescu era vicepresedinte la Regiunea N-E. La alegerile pe regiuni, din cauza cotizatiilor neplatite la Vrancea si a neimplicarii, au ales un coleg de la Braila. In 2010, dintre comunele din Vrancea, numai 23 au platit cotizatia, care este, la cea mai mica dintre localitati, in functie de numarul de locuitori, in valoare de 400 lei. In 2011, numai noi, cei mai consacrati in acest organism, am achitat cotizatia", ne- a spus si Neculai Ionescu, primarul PNL de la Homocea. Reprezentanti ai comunelor din Vrancea vor participa intre 23 februarie si 3 martie la reuniunea nationala a edililor de comune. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.