Politică

In operatiunea cu vamile curate: Nini Sapunaru il acuza pe Basescu ca-l protejeaza pe seful ANAF

Iulia Crețu
11 feb 2011 1788 vizualizări
Fost sef la vama in guvernarea CDR, Nini Sapunaru este acuzat de presedintele Basescu ca nu a luat masuri anti-coruptie u la rindul sau, Sapunaru sustine ca Basescu il tine in brate pe seful ANAF, Sorin Blejnar, vinovatul principal de coruptia de la frontiere u Sapunaru a declarat ca ministrul Vladescu a fost inlaturat de la Finante pentru ca a incercat scuturarea vamilor

Zguduirea sistemului vamal din aceste zile se propaga si in trecut. Asta daca este sa luam in considerare iesirea la rampa a fostului sef al Vamilor din Romania intre 1997 si 2001, deputatul PNL Nini Sapunaru. Acesta a declarat ca vinovatul principal pentru coruptia de la granitele Romaniei este Sorin Blejnar, seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cel pe care presedintele Traian Basescu l-ar proteja in tot acest scandal. De altfel, intr-o interventie la postul public de radio, seful statului a afirmat ca cangrena din vami a fost tolerata de toate regimurile perindate la conducere, amintind de Nini Sapunaru ca n-ar fi dispus masuri pentru a combate spaga la vama. "Coruptia este un fenomen continuu si apare tot timpul, chestiunea este daca tu de la conducere accepti acest lucru sau iei masuri. Eu am dat afara peste 300 de oameni in patru ani de zile, ce n-au facut cei dinaintea mea. Chiar ma jigneste domnul presedinte", a spus Sapunaru. Deputatul sustine ca seful ANAF, Sorin Blejnar, este cel care a decis la Vami, si nu Radu Marginean, demis de premierul Emil Boc. "Stiti de ce ma ataca presedintele acum? Pentru ca m-am legat de domnul Blejnar, caruia cineva trebuie sa sara sa-i ia apararea pentru ca apoi ajunge prea aproape. Sorin Blejnar este singura problema a domnului presedinte. Cei de la DNA risca sa ajunga prea departe si atunci zice: ia mai cautati-i pe Rusanu si pe Sapunaru. In martie 2010 cei de la PDL au emis o hotarire de Guvern prin care i s-au luat toate atributiunile lui Marginean din schimbarea oamenilor de la frontiera si s-au transferat la domnul Blejnar. Informatiile mele spun ca odata cu plecarea domnului Blaga, domnul Marginean a fost mobila la Directia Vamilor, Sorin Blejnar a hotarit tot cu inca citiva oameni", a mai acuzat Sapunaru, sef la Directia Vamilor in guvernarea CDR-PD-UDMR. Sapunaru arunca cu acuzatii, afirmind ca fostul ministru de Finante, Sebastian Vladescu, ar fi fost demis din cauza coruptiei de la vami. "Demiterea lui Marginean nu este suficienta, adevaratul vinovat de ce se intimpla acum in Romania si de pierderile pe care le avem la accize, tigari, tutun si fructe este Sorin Blejnar", a mai spus liderul PNL Vrancea.


Basescu il acuza pe Sapunaru ca n-a tratat cangrena de la vama


Nini Sapunaru a facut referire si la perioada de ministeriat la Transporturi a lui Traian Basescu, afirmind ca actualul presedinte a schimbat greutatea pe osii la TIR-uri la 18 tone, in conditiile in care in alte tari era de 20 tone. Soferii puteau fi astfel amendati la intrarea in Romania daca erau cu marfa peste cantitatea admisa. Presedintele Traian Basescu s-a pronuntat asupra scandalului din vami la postul public de radio, aruncind vina pe umerii tuturor guvernelor care au tolerat spaga. "Cangrena e veche si tolerata de toate partidele de guvernare din \'90 incoace. Va aduceti aminte, in timpul razboiului iugoslav, Romania era acuzata de trafic de combustibil. Se facea prin frontiere. Nume celebre ca Rusanu (n.r. liberalul Dan Radu Rusanu) va mai spun ceva, sau Nini Sapunaru, sau Dinu Vama va mai spun ceva legat de vami? Spun sa ne ducem putin in timp. Toate guvernele Romaniei de pina acum au fost lipsite de vointa de a interveni. S-a gasit un guvern sa o faca, s-au gasit niste instrumente", a spus ieri si seful statului. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.