Politică

Sorina Placinta vrea modificarea Codului Muncii in binele patronatelor

Iulia Crețu
4 feb 2011 932 vizualizări
Conducind o fabrica de confectii, senatorul sustine ca este o problema in faptul ca liderii de sindicat dicteaza contractele colective de munca

Senatorul PDL de Vrancea, Sorina Placinta se declara pentru modificarea Codului Muncii. Intr-o postare pe blogul personal, Placinta, care este actionar la Sorste SA, una dintre cele mai mari intreprinderi in domeniul confectiilor din judet, sustine ca raportul intre angajator si angajat trebuie sa fie flexibil. Sorina Placinta spune ca, in calitate de patron, se intimpina destule piedici pentru a da un angajat incompetent afara. "începe vinatoarea de sanctiuni, munca se transforma in pinda, e o adevarata batalie de guerilla de care patronul prefera sa se lipseasca. Sau daca, pur si simplu, piata muncii dicteaza o reorientare a activitatii"¦ E foarte greu in acest moment sa faci schimbari de personal. Concediul legal este iar prost reglementat, asisderea si programul de lucru. Categoria zilierilor nici nu exista in legea noastra. Nu poti umbla mult nici la normele de lucru si, in general, se lucreaza ca la inceputul epocii industrializarii, din primele decenii ale secolului XX", este de parere senatorul PDL. In opinia sa, sindicatele si patronatele ar trebui sa se puna de acord asupra modificarilor legislative, de stimulare a pietei muncii. "Stiu ce vorbesc, m-am izbit de aceste probleme la fabrica ani de zile. Se izbesc si acum de ele colegii mei. Situatia a devenit anormala pentru economia romaneasca. Au ajuns liderii sindicali sa dicteze cum trebuie sa arate contractele colective de munca, in conditiile in care ei reprezinta oameni ale caror venituri depind direct de succesul firmelor impotriva carora se pozitioneaza. O lupta apriga se duce zilele acestea pe durata in care nu pot fi concediati liderii sindicali dupa incetarea mandatului. Acum este de doi ani si guvernul vrea sa renunte la aceasta perioada de gratie. In multe tari europene salariatii si breslele sint reprezentate de firme de avocatura, care se bat pentru drepturile lor. Si nu in ultimul rind, v-ati intrebat vreodata de ce avem atitea confederatii sindicale si nicio instanta profesionala adevarata la nivelul breslelor? Cum care bresle? Acelea pe care nu au reusit sa le insufleteasca liderii sindicali", mai spune senatorul-patron Sorina Placinta. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.