Politică

Primarii se gindesc cum sa isi cirpeasca bugetul si in 2011

Mihaela Beșleagă
12 ian 2011 869 vizualizări
Edilii din localitatile Vrancei spera sa primeasca fonduri cel putin pentru functionare in acest an Primarii din judet s-au preumblat luni si marti la Consiliul Judetean (CJ) pentru a discuta cu reprezentantii administratiei judetene despre proiectele de buget si investitiile pentru acest an.

Primarii, indiferent de culoarea politica, sint sceptici cu privire la sumele pe care le vor primi in 2011 si spera ca acestea sa le asigure cel putin functionarea, daca nu continuarea proiectelor de investitii deja incepute. "Sperantele sint mici, e an de criza, bugetul nu poate rezolva problemele comunitatii locale. Cu siguranta vor fi mai mici sumele pentru 2011. Speram sa avem sume alocate pentru functionare, mai putin pentru dezvoltare, necesarul nostru e destul de mare pentru acest an", ne-a declarat Dumitru Robu, primarul PSD din Gologanu. Acesta a completat ca daca nu va primi fondurile necesare finalizarii unui proiect aflat la final, pe Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), Masura 3.2.2, care se afla la ultima transa de finantare, acesta poate fi blocat. Este vorba despre un necesar de 4,5 miliarde de lei vechi contributia locala, pentru finalizarea statiei de epurare, care este realizata in proportie de 75%. Prin acest proiect s-a realizat canalizarea si asfaltarea a 6 km de drum comunal din Gologanu. Nici edilul democrat-liberal de la Tifesti nu este mai optimist cu privire la fondurile alocate pentru acest an din partea Consiliului Judetean, condus de Marian Oprisan. "Cei de la Consiliul Judetean mereu au fost grijulii cu noi, mereu ne-au dat sume de 0, nu ma astept la altceva de la CJ nici in acest an. Din partea Guvernului sper ca macar sa primim sume la nivelul anului trecut", a spus Gabriel Postolache, programat ieri la intilnirea de la CJ. Si primarul liberal de la Dumitresti este in expectativa. "Asteptam sa vedem ce bani vor veni, nu am primit niciun semnal pina acum. La CJ am discutat despre investitii, prin fonduri guvernamentale si locale si despre arieratele autoritatilor locale", a afirmat si Sandu Crintea. Si in decembrie anul trecut a avut loc o intilnire a primarilor din Vrancea cu parlamentarii PSD si PNL pe marginea bugetului local din 2011, in care si-au exprimat ofurile. Localitatile isi asteapta repartizarea bugetelor pina la sfirsitul acestei luni, dupa aprobarea bugetului judetean. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.