Politică

Alin Trasculescu a scapat de interimat, e presedinte plin la PDL - VEZI VIDEO -

Iulia Crețu
13 dec 2010 4206 vizualizări
Nici Surprize, surprize cu Andreea Marin n-ar fi putut scoate din plictiseala alegerile de simbata de la PDL u cistigatorii au fost unici candidati, din conducere facind parte Alin Trasculescu, Maria Pircalabescu, Razvan Mustea si Nicu Tanase u la Consiliul de Coordonare Judetean Vrancea au participat premierul Emil Boc, presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase si ministrul Comunicatiilor Valerian Vreme u Boc a anuntat la Focsani ca-n 2011 iesim din criza, dar ca nu vom avea neaparat buzunarele pline u PDL si-a laudat partenerii de guvernare, a atacat PSD si i-a menajat pe liberali, criticile mergind strict spre Crin Antonescu

Plictiseala. Acesta a fost cuvintul care a caracterizat Consiliul de Coordonare Judetean Vrancea al PDL de simbata, unde toti candidatii s-au luptat ei cu ei, avind fiecare postul rezervat. Apatia generala a fost sparta la aparitia presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, dar nu de discursul acesteia, ci de prezenta fizica primavarateca si zimbitoare in frigul si monotonia de la Casa de Cultura a Sindicatelor din Focsani.

La alegerea lui Alin Trasculescu si a echipei sale, din care fac parte prim-vicepresedintii Maria Pircalabescu si Razvan Mustea Serban, secretarul general Nicu Tanase si cei zece vicepresedinti: Banel Barbieru, Valerica Chitic, Vasile Grosu, Raluca Ioan, Corneliu Negru, Danut Popoiu, Gabriel Postolache, Danut Vintila, Vlad Petrus si Doina Vraciu, au participat presedintele PDL Emil Boc, premierul Romaniei, Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor si o serie de lideri locali ai PDL din zona Moldovei, dar si liderul PDL diaspora.

De asemenea, intre sustinatorii reprezentantilor PDL s-a numarat si liderul UNPR Vrancea, Gabriel Corneanu. De la alegeri a lipsit, asa cum a anuntat, senatorul PDL de Vrancea Sorina Placinta. Sala de la Casa de Cultura a fost arhiplina, la Consiliul de Coordonare venind 480 de delegati cu drept de vot, din intreg judetul. Daca inauntru toata lumea era animata de alegerile din partid, afara, citiva pensionari zgribuliti au afisat pancarte anti-guvernare, in speranta ca liderii de la Bucuresti ii vor vedea. Cum programul a fost dat peste cap de speech-ul lung al premierului Emil Boc, cel care a facut referire la situatia economica si s-a declarat optimist moderat in privinta anului 2011, cind se anunta o crestere, dar nu spectaculoasa, principalii doi adjuncti ai lui Trasculescu, Maria Pircalabescu si Razvan Mustea Serban n-au mai apucat sa spuna audientei de ce sa-i aleaga. Nu ca ar fi avut emotii ca n-ar iesi"¦ Alin Trasculescu a cumulat 464 de voturi "pentru" din 472 de votanti, Pircalabescu a fost preferata de 449, in timp ce pe Mustea Serban l-au votat 462 de democrat liberali.


Stafeta predata de Vraciu


Sub privirile fostului lider portocaliu de la Vrancea, Jan Vraciu, director in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, Alin Trasculescu a scapat simbata, la alegerile cu final cunoscut, de titulatura de "interimar". Din totalul celor 480 de delegati, majoritatea l-a desemnat ca sef pentru urmatorii patru ani. Perioada in care Trasculescu trebuie sa confirme la alegerile locale din 2012. De altfel, la Consiliul de Coordonare, acesta si-a reconfirmat intentia de a se bate pentru Primaria municipiului Focsani. "Nominalizarea ca sef interimar al Organizatiei Vrancea a constituit o mare provocare. Intr-o echipa slabita si dezamagita de scorul obtinut la alegerile locale, a fost vital sa gasim rapid resurse pentru a purta mai departe batalia electorala, cu gindul la alegerile parlamentare care bateau la usa. Cu certitudine, ca la orice schimbare de garda, au existat si nemultumiri. La inceput, ne-am confruntat cu mari probleme in teritoriu, cauzate de lipsa structurilor de partid functionale in unele localitati. Au existat si situatii cind initierea unor aliante de conjunctura in consiliile locale, diferite de interesul partidului, ne-au obligat sa actionam cu fermitate si sa inlocuim conducerile unor organizatii. Cooptarea unor candidati credibili pentru primele alegeri parlamentare uninominale a facut ca PDL Vrancea sa obtina, in noiembrie 2008, cea mai buna performanta electorala din istoria sa. Am obtinut un salt cu 7 procente in numai sase luni "" de la 21,8% la alegerile locale la aproape 29% la alegerile parlamentare. Scorul obtinut la scrutinul din 7 iunie 2009 (21,25%) (n.r. europarlamentare) ne-a determinat sa facem o analiza serioasa a cauzelor care au condus la aceste rezultate. Mai slaba implicare a parlamentarilor PDL si a mai multor structuri locale sint doua din explicatiile acestui regres. Cele mai importante alegeri din anul electoral 2009 au fost cele prezidentiale, de finalitatea acestora depinzind practic viitorul partidului pentru urmatorii ani. PDL Vrancea a obtinut un scor de 29,86% in primul tur al scrutinului, ceea ce ne-a clasat pe locul 30 in ierarhia organizatiilor partidului, departe de adevaratul nostru potential. Tragind linie, consider ca am indeplinit in mare parte obiectivele pe care ni le-am propus, dar mai avem mult de munca", a declarat Alin Trasculescu in raportul sau de activitate.


Premierul Boc: "Cresterea din 2011 nu se va resimti imediat in buzunare"


Prezent la alegerile PDL Vrancea, premierul democrat liberal Emil Boc s-a axat, in speech-ul sau, pe incercarea de a-i mobiliza pe membrii partidului ca dupa furtuna va veni si vremea buna. Acesta a punctat ca din punct de vedere politic, PDL la Vrancea ar avea "o poveste de succes", amintind de evolutia partidului de la vizita sa la Suraia in 2008. Boc a facut referire si la situatia economica. "Acest efort, pe care-l fac astazi toti colegii nostri, va fi rasplatit cind tara in 2011 va merge pe o directie de crestere economica, iar in 2012, cistigatorii politici vor fi aceia care astazi au curajul sa faca ceea ce trebuie, chiar daca nu ceea ce ne-ar placea. Partea rea a lucrurilor a trecut. Urmeaza, incet, dar sigur, partea frumoasa din punct de vedere economic, din punct de vedere al prosperitatii. Asta daca facem ceea ce trebuie si nu un pas inapoi pe linia acestor masuri necesare, dureroase uneori, cu costuri politice pentru toti, dar cu beneficii si pentru tara si pentru partid. Mergem in 2011 cu mai mult optimism decit pina in momentul de fata", a precizat Emil Boc. Acesta a declarat ca exporturile in crestere, industria care se misca, somajul sub media europeana ar fi semne care arata ca directia economica ar fi corecta. Bugetul pe 2011 este fundamentat pentru o crestere intre 1,5 si 2% si ar permite o majorare cu 15% a salariilor bugetarilor. Boc a dat vina pe risipa Guvernului Tariceanu, care ar fi impus actualului Executiv sa se imprumute la FMI. "Azi, pe pietele externe, Romania are o imagine buna. Am facut ceea ce trebuie in interior si nu am avut probleme pe piata externa pentru finantarea deficitului asa cum au avut, de exemplu, Grecia sau Spania", a completat Boc, care a punctat ca in 2011 se vor implementa numeroase proiecte pe bani europeni.


Roberta s-a dat la Ponta si Crin


Daca economia i-a plictisit pe pedelisti, nu acelasi lucru se poate spune despre Roberta Anastase care, numai cit s-a ridicat sa se indrepte spre tribuna pentru declaratii, cu rochia ei neagra si tocurile de 12, ca sala s-a trezit din amortire. De la Focsani, Roberta Anastase si-a continuat lupta cu mogulii si "tartorii" Opozitiei pe care i-a facut chiulangii. Atacurile politice spre partea liberala s-au dus insa exclusiv catre liderul Crin Antonescu, fara a fi mentionat Partidul National Liberal ca intreg. In schimb, PDL si-a fixat adversarul clar pentru 2012: PSD. "PDL, in 2012, poate cistiga sau poate pierde alegerile, dar depinde de noi. PSD si PNL nu reprezinta alternative, ei chiulesc in Parlament sau la intilnirile cu presedintele, nu au solutii. Sint prezenti insa in alta parte, semneaza condica la televiziunile mogulilor", a precizat Roberta Anastase, facind referire directa la liderii Opozitiei, Crin Antonescu si Victor Ponta. De altfel, tirul acuzatiilor s-a indreptat inspre PSD, Victor Ponta si Marian Oprisan, exponenti ai "ciumei rosii". Acest lucru, tocmai pentru a alimenta si mai mult zvonurile potrivit carora PDL negociaza "subteran" cu anumiti liberali dorinici de guvernare si satui de exercitiile de orator ale lui Crin. La alegerile PDL de simbata a participat si sotia liderului judetean, Anamaria Trasculescu, aceasta ascultind discursul sotului alaturi de parintii lui Alin Trasculescu. De la Consiliul de Coordonare Judetean n-au lipsit directori de deconcentrate promovati de democrat liberali ca Mioara Lazar, Mirela Bizna, Costica Neata, Petrica Tudosa, Aurel Cristian, Ion Ghionea, Constantin Grigorica, Lucica Chiper, Ionel Preda sau Alexandru Lefter, dar si consilieri locali si judeteni. (Iulia CRETU)








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 13

Adaugă comentariu
, acum 739389 zile, 22 ore, 49 minute
Faptul ca in Vrancea s-au gasit 465 de oameni care sa-l voteze pe Trasculescu este pentru dansul personal un succes impresionant. Faptul ca nu chiar toti erau membri PDL si unii nu erau chiar in firea citeste integral
, acum 739389 zile, 22 ore, 49 minute
Trasculescu si pdl-istii lui nu realizeaza nici acum, la doi ani de mandat, ca in Romania nu mai este nevoie de ei. Si cum ii stim a toatestiutori, n-ar fi de mirare ca esecul guvernarii lor sa fie citeste integral
, acum 739389 zile, 22 ore, 49 minute
http://www.jurnalul.ro/special/special/la-munca-putorilor-nu-mi-trebuie-concediu-de-maternitate-562534.html
, acum 739389 zile, 22 ore, 49 minute
Nestimata Roberta Anastase. Dumneata, inainte de a vorbi despre „ciuma rosie” analizeaza rezultatele „ciumei portocalii”. In ultimii 20 de ani sunteti singurii care ati ales citeste integral
, acum 739389 zile, 22 ore, 49 minute
D-le Trasculescu, legat de faptul ca a trebuit sa inlocuiesti unele ,,conduceri de organizatii\", afla un lucru; NU REALIZEZI CA DE FAPT EXISTA O SINGURA ORGANIZATIE CU SIMT SI CU REALISM, SI ANUME citeste integral
, acum 739389 zile, 22 ore, 49 minute
Hai sa punem mana pe furci si sa alungam viperele !
, acum 739389 zile, 22 ore, 49 minute
Stimate Simtitor.,.....Nu te mai da pregatit pe toate planurile .Tu ti-ai pierdut simtul masuri esti o catastrofa. Mai citeste si informeaza-te de aceasta mare criza.Asculta ce zic oamenii cu inalta citeste integral
, acum 739389 zile, 22 ore, 49 minute
LUA-V-AR TOTI DRA_CII SA VA IA, DE BALAMUTI! Cand am auzit-o pe Roberta mancand vesnicul kakat patriotic m-au apucat nervii, oamenii mor de foame si ei inca mai musca din buca moguleasca. Altceva citeste integral
, acum 739389 zile, 22 ore, 49 minute
Dupa ce esti nedumerit mai scoti si capu' la bataie?Baiatu toate tarile au esit din criza , adevarul e ca noi nu am intrat, stai sa vezi ce va urma!Respect atitudinea lui db , pentru simplu fapt ca citeste integral
, acum 739389 zile, 22 ore, 49 minute
Pentru"Nedumeritul" : ai o mare problema in a percepe realitatea... mergi frate si pe jos,lasa gipanul si ia pulsul strazii... cat de portocaliu poti sa fii?!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.