Politică

Ambasadorii straini in Romania, vizita pentru traditiile si bucataria din Vrancea-VEZI VIDEO

Iulia Crețu
11 dec 2010 897 vizualizări
Diplomatii au fost intimpinati cu piine si sare la Focsani, in drumul spre Bucovina


Prezentare de moda, degustari de vinuri, produse culinare traditionale si muzica si port popular vrincenesc. Cu acestea au fost intimpinati ieri, la Hotel Fashion Center din Focsani o serie de ambasadori in Romania, in drumul lor spre Bucovina. Diplomatii au putut admira creatiile vestimentare reunite sub colectia Iqonique, rochii ale unor case de moda celebre achizitionate de Sorina Placinta de-a lungul anilor. Dupa prezentarea de moda, ambasadori din state ca India, Cehia, Cipru, Bosnia, Vietnam, Republica Moldova, Qatar, Macedonia, Nigeria sau Chile au incercat bucataria traditionala romaneasca, vinul, dar si ritmurile saltarete si colindele interpretate de Ansamblul Folcloric Profesionist "Tara Vrancei". "I-am asteptat cu mincare traditionala, peste, pui, preparare traditionale. Chiar daca sintem in postul Craciunului si nu este crestineste, nu le putem oferi numai cartofi. Sint foarte fericiti, nu atit de ospitalitate ci de faptul ca ne pastram traditiile si sintem mindri sa-i primim la noi in tara, la noi in casa, la Focsani. Au fost invitati toti ambasadorii, dar fiind in aceasta perioada de inainte de Craciun, au venit mai mult ambasadorii din tarile arabe, africane, din sud-estul Europei. Este foarte bine pentru ca noi avem nevoie sa tinem aproape de tarile din jurul nostru, sa ne ajutam unii pe altii si sa ne promovam unii pe altii", a declarat senatorul Sorina Placinta. Atractia cea mai mare pentru oaspetii straini au reprezentat-o costumele populare romanesti, diplomatii fotografiindu-se impreuna cu artistii populari de la Tara Vrancei. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.