Politică

Functionarii il contrazic pe Bacinschi in transferul actiunilor CUP

Iulia Crețu
30 nov 2010 884 vizualizări
Seful PDL ii ameninta pe consilierii care vor vota cedarea actiunilor CUP la Consiliul Judetean Vrancea

Batalia pentru actiunile CUP SA nu s-a terminat. Cum la sedinta ordinara a acestei luni de la Consiliul Local Focsani se va aduce din nou in discutie oportunitatea si legalitatea cedarii a 60,66% din actiunile detinute de oras la judet, prin Consiliul Judetean Vrancea, deputatul PDL Alin Trasculescu si-a formulat aceeasi pozitie impotriva "tirgului" pe marginea regiei de apa-canal. Acesta a amenintat ca daca majoritatea PSD-PNL din CL Focsani va fi de acord cu transferul actiunilor, grupul de consilieri PDL o va actiona in instanta pentru atigere la adresa patrimoniului orasului. "Este o problema care aduce atingere clara cetatenilor municipiului Focsani. Transmiterea actiunilor nu este doar una care nu-si are nici un rost, cred ca este si ilegala. Astept sa se intimple acest lucru, pentru ca au majoritate in Consiliul Local (n.r. PSD si PNL) si ii voi actiona in justitie, prin consilierii locali PDL. Nu-i posibil sa cedezi aceste actiuni pentru ca aduci atingere patrimoniului municipiului Focsani, cetatenilor care au platit apa mai scumpa. Sint exemple in tara, pe astfel de programe in care exista un singur operator regional - municipiul resedinta de judet, sint si situatii in care actionari sint mai multe unitati administrative, dar si situatii unde operatorul regional are ca actionar numai CJ, dar acolo operatorul era de la inceput numai al Consiliul Judetean. Nu impiedica cu nimic, proiectul merge foarte bine daca este un actionar la municipiu. Nu cred in managementul CJ care are un proiect cu intirzieri de opt luni. Isi aroga merite pentru un proiect la care nu au avut nici o contributie", a declarat Alin Trasculescu legat de proiectul de cedare a actiunilor CUP de la CL la CJ. In ceea ce priveste proiectul de hotarire adus la cunostinta consilierilor locali, acesta contrazice opinia edilului Decebal Bacinschi care spune ca transferul se poate realiza fara acordurile organismelor interne si internationale. "Nici o modificare a actionariatului si nici o cesionare a actiunilor nu este posibila fara acordul prealabil al BERD, BEI si al Ministerului Finantelor Publice. In caz contrar, cele doua imprumuturi risca sa fie rambursate anticipat. Pina la acest moment nu au fost obtinute acordurile prealabile. Votul transferului de actiuni in AGA cit si declaratia de transfer se pot efectua doar dupa obtinerea in prealabil a acordurilor BERD, BEI si MFP", scriu Marta Ghiuta, sef serviciu Juridic, Natasa Nemes, directorul economic, si Micsunica Baciu, director Resurse umane din Primaria Focsani. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 2 ore, 5 minute, 24 secunde
Deci dom Primar vrea sa dea pe degeaba patrimoniul cu care a garantat imprumutul si bancile ar trebui sa se faca ca ploua. Hi, Hi, cea mai tare poanta a anului. Se pare ca dom Primar isi pregateste o citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.