Politică

Liberalii spera la doua tururi pentru primarii si CJ

Iulia Crețu
15 nov 2010 803 vizualizări
PNL isi doreste ca primarii si presedintele Consiliului Judetean Vrancea sa fie alesi in doua tururi. Asta pentru a asigura calitatea edililor si a celor care ne vor reprezenta in administratia locala si judeteana in 2012.

Cerinta liberalilor s-ar fi enuntat la Liga Alesilor Locali PNL, in prezenta presedintelui formatiunii Crin Antonescu, care a avut loc la Brasov, la inceputul acestei luni, iar pentru a putea fi pusa in practica trebuie sa ajunga in dezbatere in Parlament. La precedentele alegeri locale din 2008, presedintele CJ a fost desemnat dintr-un singur tur, ceea ce i-a convenit de minune baronului PSD, Marian Oprisan, si nu le-a dat nici o sansa adversarilor "de hirtie", liberalul Nini Sapunaru si democrat liberalului Jan Vraciu. Se prea poate ca si acest aspect sa fi fost luat in calcul de liberali cind au propus ca alegerile la CJ sa se faca in doua tururi. "Dorim ca alegerile pentru primari si presedinte de Consiliu Judetean sa se desfasoare in doua tururi de scrutin. Vom incerca sa negociem cu PSD pentru a impune in Parlament acest lucru. Ce va fi la Vrancea, nu stim, daca PSD ar vrea sau nu doua tururi la CJ. Votul in doua tururi este mai democratic pentru ca, cei care vor obtine mandatele, vor avea acceptul unei mai mari parti a populatiei", a precizat Catalin Kanty Popescu, consilier judetean PNL. In ceea ce priveste stabilirea candidatului liberal pentru Primaria Focsani, Sapunaru a precizat ca "inca mai cautam variante, stabilim echipe". Desi se "ambalau" acum citeva saptamini ca au inceput preselectia pentru primarul galben din 2012, acum pregatirile merg cu viteza a doua pentru ca "nu ne-am apucat de sondaj", dupa cum a explicat Nini Sapunaru. (I. CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.