Politică

15 ani de la moartea lui Corneliu Coposu

Iulia Crețu
11 nov 2010 831 vizualizări
Simpatizantii taranisti sint asteptati sa ia parte la Simpozionul Corneliu Coposu de duminica, de la Rimnicu Sarat

Astazi se implinesc 15 ani de la disparitia Seniorului politicii romanesti, Corneliu Coposu. In acest sens, PNTCD Vrancea ii asteapta pe simpatizanti, dar si pe cei de la Asociatia Fostilor detinuti politici, prin presedintele Constantin Sclavone, sa participe la simpozionul "15 ani de la disparitia lui Corneliu Coposu, Seniorul politicii romanesti", moment de la care se doreste sa aduca unificare intre cele doua aripi ale partidului. Delegatia PNTCD Vrancea, care va cuprinde si fosti detinuti politici, va depune coroane de flori la monumentul lui Coposu, va participa la simpozionul dedicat acestuia, va vizita fosta puscarie si la final va fi prezenta la parastasul Seniorului. Si-au anuntat prezenta Victor Ciorbea, Dudu Ionescu, Remus Opris si Vlad Rosca. "IConduita sa a contrastat cu a celorlalti politicieni nascuti dupa 1989. Modelul sau de a face politica poate fi astazi un punct de reflectie pentru mai tinerii sai urmasi. Corneliu Coposu a fost demonstratia ca politica si morala sint compatibile, ca fermitatea morala nu implica si rigiditate politica. Dimpotriva, negocia si practica arta compromisului politic, care nu compromite moral si cauta solutii adecvate realitatii. Dupa ce s-a dus, decaderea politica si morala a fost cu atit mai dramatica, cu cit standardele lui au fost mai inalte. El este cel care inca din 1987, in ilegalitate a inscris PNT-ul in Internationala Crestin Democrata si este cel care a reinfiintat dupa 1990 partidul cu denumirea Partidul National Taranesc Crestin Democrat, acesta fiind primul partid primit ca membru deplin al Partidului Popular European", transmite, printr-un comunicat de presa, Lilian Ilie, presedintele PNTCD Vrancea. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 17 ore, 36 minute, 35 secunde
Era bine daca comemoram pe altul nu pe SENIOR.Si atunci alta era ROMANIA.CIUMA ROSIE insa se hlizeste si astazi,"mai draga".
, acum 739371 zile, 17 ore, 36 minute, 35 secunde
dap, ar fi fost dezirabil ce spuneti dvs... la fel, ca Ratiu ca castige alegerile in 1992 si sa nu cante cucuveaua la Cotroceni pana in 1996... dar \\\\\\\"boborul\\\\\\\" avea nevoie de un TATUC, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.