Politică

PSD vrea Prefectura prin Partidul Conservator

Mihai Boicu
17 dec 2005 807 vizualizări
Pesedistii se pregatesc sa obtina postul de prefect al judetului prin intermediul organizatiei Partidului Conservator si a lui Horia Furtuna.

Miscarea pusa la cale este plecarea aproape sigura din PSD a consilierului judetean Sorin Vornic si inscrierea acestuia la PC si, apoi, o eventuala nominalizare a sa pentru functia de prefect. Sorin Vornic este un pesedist de frunte al organizatiei si un apropiat al lui Marian Oprisan, din cuvintul caruia nu a iesit pina acum, astfel incit este greu de crezut ca plecarea sa are la baza motivul ca nu vrea sa stea in opozitie, dupa cum sustine liderul PSD. Vicepresedintele PC Horia Furtuna ne-a spus ca duminica va avea loc o sedinta a conducerii organizatiei in care va fi discutata aceasta problema. "Probabil ca a existat o cerere de inscriere, altfel nu apareau asemenea informatii. Eu nu am nimic impotriva ca Vornic sa intre in PC, este un baiat tinar, instruit, competent", este de parere fostul lider al conservatorilor vrinceni, pe care Sorin Vornic l-a lasat in urma cu doi ani fara functia de presedinte alCamerei de Comert Vrancea. Zilele trecute, liderul PC, Dan Voiculescu, cerut Aliantei cele cinci posturi de prefecti la care a renuntat la inceputul anului, printre care si Vrancea. Solicitarea ar putea primi un raspuns final la reuniunea de luni a conducerii Coalitiei. Dupa cum se stie, PC a tinut in Vrancea numai partea PSD, astfel incit numirea unui prefect conservator il va pune pe Oprisan stapin si pe Prefectura. Surse informate ne-au declarat ca liderii conservatorilor au mai luat in discutie si alte nume pentru postul de prefect, in cazul in care aceasta le-ar reveni. Printre numele vehiculate se numara liberalii nemultumiti de propriul partid, Manole Merchea, fostul subprefect, si Mihai Copaci, ex- liderul PNL Focsani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.