Politică

Prefectura il vrea legat pe Constantin Mindrila

Nicoleta Cristea
17 dec 2005 867 vizualizări
Pe linga furt de conserve, fostul secretar este acuzat ca a dat pe ochi frumosi 250 de milioane de lei in timpul alegerilor generale.

Prefectura ii acuza pe fostul secretar general Constantin Efandopolos Mindrila si Rodica Enache, seful compartimentului financiar, contabilitate, resurse umane si administrativ, ca au platit 250 de mililioane de lei in plus personalului auxiliar care a lucrat in timpul alegerilor generale de anul trecut. Mai precis, acesti bani ar fi fost platiti pentru munci care nu au fost prestate. Pe 9 iunie, Prefectura a sesizat IJP Vrancea pentru a-i cerceta pe cei doi acuzati pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si uz de fals. In urma cercetarilor "amanuntite", ofiterii din IJP Vrancea au dat un N.U.P. de mai mare frumusetea, care a fost confirmat si de procurorul Nicolae Bostiog, din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea. Uzind de toate caile legale, Institutia Prefectului a facut plingere impotriva acestei rezolutii la prim procurorul Ion Lefter, care nu si-a contrazis colegii, si a considerat ca neinceperea urmaririi penale era perfect legala. Luna aceasta, Prefectura Vrancea a apelat la o alta portita legala, si a atacat decizia organelor de ancheta la Judecatoria Focsani. Institutia arata in intimpinare ca anchetatorii nu au uzat de toate probele pentru a constata adevarul cu privire la heltuirea banilor publici. De asemenea, Prefectura arata ca procurorii nu au putut spune cu certitudine daca persoanele trecute pe liste pentru a fi platite au efectuat intr-adevar vreo munca, insa nici nu s-ar fi preocupat pentru a face o delimitare clara. "Nu pot sa ma pronunt, este un proces pe rol", ne-a spus prefectul Ion Oprea. Acesta este al doilea proces pentru Constantin Mindrila, care mai este judecat pentru faptul ca ar fi furat 150 din conservele destinate sinistratilor imediat dupa inundatiile din luna iulie. Prefectura a mai sesizat si o alta neregula in privinta organizarii alegerilor generale si a sesizat IPJ Vrancea pentru un prejudiciu de 300 de milioane de lei care s- ar fi produs la tiparirea buletinelor de vot. In dosar este cercetat omul de afaceri Constantin Stelescu, patronul tipografiei Romral, care este in faliment in prezent. Potrivit prefectului Ion Oprea, s-a dispus realizarea unei expertize pentru a se stabili daca prejudiciul este real.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.