Politică

Profesorii, in proteste pentru a arata ca nu-s morti

Ziarul de Vrancea
23 oct 2010 901 vizualizări
Cadrele didactice, alaturi de liderii de sindicat din judet au pichetat ieri sediul PDL u respinsi de Trasculescu pentru a doua oara, acestia au scandat lozinci la adresa Guvernului u circa 100 de cadre didactice se vor alatura mitingului de protest de saptamina viitoare de la Bucuresti, unde vor participa si politistii vrinceni

"Unitate", "Jos Guvernul" si "Hotii" s-a auzit in cor in fata sediului PDL de pe bulevardul Independentei, timp de aproape doua ore, ieri la prinz. Aproximativ 150 de profesori si lideri de sindicat au protestat pentru a doua oara. Nemultumiti de Legea Educatiei si Legea Salarizarii, cadrele didactice au scandat lozinci la adresa Guvernului, fluturind steagurile albe ale sindicatului. Inarmati cu fluiere si pancarte, sindicalistii spun ca s-au saturat sa fie bataia de joc a guvernantilor si ca prin actiunea de protest vor doar sa asigure conducatorii ca n-au murit inca. "Actiunea face parte dintr-o serie mai ampla de proteste prin care solicitam restaurarea statului de drept in Romania. Sint obiective generale, dar si obiective tinta in protestul de astazi, este vorba despre dorinta noastra de a nu se adopta noua Lege a Educatiei prin asumare. Este adevarat ca dupa ce a fost respinsa de Curtea Consitutionala la prima asumare a Guvernului, s-au initiat o serie de discutii intre partenerii educationali, numai ca a fost un dialog al surzilor. Nimic din ce am propus noi ca sindicat, nu s-a schimbat. Vrem sa ne facem si noi auziti, sa vada si ei ca nu am murit inca", sustine Doina Adetu, profesoara la Liceul Pedagogic "Spiru Haret". Multi dintre trecatori s-au aratat revoltati fata de aparitia protestarilor in fata sediului portocaliu, recomandindu-le Piata Garii ca spatiu de desfasurare a mitingului de protest. "De ce ii lasa aici, cu circul? De ce nu-i trimite cineva in Piata Garii, la festival, sa bea si o bere si un mic, ca sa fie tot tacimul?", ne-a spus o trecatoare indignata. Protestele nu se vor opri aici, urmind ca saptamina viitoare sa plece o delegatie de 100 cadre didactice si lideri de sindicat spre Bucuresti, pentru pichetarea Palatului Parlamentului, in ziua votarii motiunii de cenzura. Manifestantii au intrat in sediul PDL pentru a discuta cu deputatul Alin Trasculescu, insa au fost intimpinati doar de secretara. "Situatia a fost aceeasi ca data trecuta. Domnul Trasculescu nu era prezent. Vom pleca in jur de 100 de oameni la Bucuresti si vedem dupa asta ce se va intimpla, tine de optiunea oamenilor. Eu nu pot impune oprirea activitatii in scoli, insa pot exista actiuni spontane", a mentionat Constantin Grigore, liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint.


Politistii merg si ei la miting


Si politistii vrinceni vor merge miercuri in capitala, alaturi de cei din invatamint, pentru a protesta, dupa cum a anuntat Federatia Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (FSNPPC). "O sa luam parte, dar nu putem spune numarul exact al politistilor. Vom discuta cu membrii de sindicat, le vom aduce la cunostinta cele hotarite si vom vedea citi ne deplasam la miting. Revendicarile noastre sint identice cu cele din 24 septembrie. In plus, vom cere cresterea indicelui de salarii a agentilor de politie si micsorarea virstei de pensionare. In prezent, aceasta este de 60 de ani in conditiile in care speranta de viata a politistului este de 62 de ani", ne-a spus inspectorul principal Angelin Ciobanu, presedintele SNPPC Vrancea. Pentru ca numarul politistilor care vor merge la Bucuresti sa fie cit mai mare, Biroul Executiv al FSNPPC va asigura transportul si diurna participantilor, in aceleasi conditii ca la mitingul precedent. "Informam participantii ca in organizarea mitingului si a marsului de protest prin Capitala, politistii si personalul contractual din MAI vor ocupa o pozitie distincta. Aceasta oportunitate trebuie exploatata printr-o participare cit mai numeroasa si o densitate mare de materiale de identificare, steaguri, pancarte, bannere", se arata in comunicatul "indemn" al FSNPPC. La mitingul de miercuri si-au anuntat participarea si membrii sindicatului Pro-Lex din Politie. In IPJ Vrancea sint angajati aproape 800 de politisti, cea mai mare parte, peste 650, fiind membrii de sindicat. Dintre acestia, 80% sint inscrisi la SNPPC, iar restul la Pro-Lex. (G. DRAGHICI, D. CHIRIAC)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.