Politică

Administratia ca loterie la Techirghiol: primarii din Vrancea nu baga la 6 din 49, n-au noroc

Iulia Crețu
13 oct 2010 678 vizualizări
Edilii vrinceni resping ideea colegului lor pasionat de jocuri de noroc si spun ca mai eficient, pentru obtinerea de fonduri, sint protestele si realizarea proiectelor de dezvoltare u e o solutie care nu onoreaza functia de primar , crede primarul din Cimpineanca

Criza i-a dat idei unui primar dobrogean: sa joace banii de indemnizatie la loto pentru ca, in caz de cistig, sa investeasca in proiecte de dezvoltare. Adrian Viorel Stan, primarul din Techirghiol, are de partea sa si majoritatea consilierilor locali, care vor alege cite un numar norocos la 6/49. Propunerea este instituita intr-un proiect de hotarire, care va fi dezbatut in cadrul unei sedinte de CL, iar biletele jucate vor fi postate pe site-ul primariei, sa vada toata lumea norocul sau ne-norocul la bile al alesilor. Gogorita sau disperare, primarii din Vrancea spun ca nu s-ar baga sa joace banii primariilor la 6/49, una pentru ca, spun ei, nu-s norocosi, si a doua, cica, banii de dezvoltare vin din proiecte muncite. "Astea-s fantezii de-ale primarului respectiv! Timpenii"¦ Varianta cea mai buna era, cind eu am aprins scinteia, ca toate primariile sa se uneasca, sa iasa in strada pentru fonduri. Dar primarii sint delasatori. Mediul rural are nevoie de dezvoltare, nu de cistig la loto. Au fost trei ani de blocaj, au ramas lucrari necontinuate. Satul are nevoie de proiecte in sanatate, educatie si apoi dezvoltare, prin alimentari cu apa si canalizari. Intr-o discutie cu cineva de la PD, mi-a spus ca taranul e invatat sa stea asa. Dar eu cred ca taranul are nevoie, dupa ce vine de la cimp, unde munceste zi lumina, sa aiba dus, sa se spele, si sa-si monteze o masina de spalat. La momentul de fata, 10% din tarani au asa ceva. Si cam toate comunele se scalda in acest procent", ne-a declarat Valerica Zamfirescu, primarul PNL de la Slobozia Bradului. La rindul sau, edilul democrat liberal din Cimpineanca spune ca nu-i amator de sporirea veniturilor prin jocuri de noroc. "Eu, in general, nu sint amator de astfel de cistiguri. Este o solutie care nu onoreaza functia de primar, banii se fac prin munca, iar dezvoltarea trebuie sa se faca prin bani munciti", crede Stefan Paraschiv. Colegul lor din administratia locala vrinceana, social democratul Costel Necula, din Maicanesti, spune ca a renuntat sa joace pentru ca unde nu-i noroc, degeaba. "Nu joc la 6/49, nu-mi ies numerele. Si asa, cred ca o sa cistige premiul tot cine pune un bilet de 6 lei, e un noroc al omului. Dar, la primarie, o fi criza, insa asta nu-i o solutie. Eu am bani de salarii din taxe, investitii nu avem, dar asteptam la anul sa ne fie mai bine", ne-a spus si Costel Necula, primarul din Maicanesti. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.