Politică

Primarii PDL si-au scos ministrii la raport

Doina Ganea
9 oct 2010 823 vizualizări
Edilii PDL din comunele vrincene s-au intilnit ieri la Brasov cu conducerea partidului si ministrii, pe care i-au chestionat despre descentralizare si fondurile europene

Primarii de comune ai PDL discuta zilele acestea, la Poiana Brasov, cu ministrii lor si conducerea centrala a partidului blocajele pe care le intimpina in procesul de descentralizare, in absorbtia fondurilor europene, dar si despre intocmirea bugetelor locale pentru anul viitor.

Sapte dintre cei noua primari PDL, cit are Vrancea, au fost prezenti ieri la intilnirea cu premierul Emil Boc. Conducerea partidului a vrut sa stea de vorba cu cei aproape 1.000 de primari pe care PDL ii are, pentru a inventaria problemele lor din administratia locala, acum cind au trecut mai bine de doi ani de mandat. Mai mult insa, a fost un raport pe care ministrii din Guvernul Boc au trebuit sa-l dea in fata alesilor locali din comune. "Nu noi am facut raport de mandat, mai degraba le-am cerut ministrilor un raport asupra unor probleme cu care ne confruntam. Noi ne-am spus nemultumirile legate de modul in care s-au impartit banii pe Ordonanata 7, pe Masura 125 si 322. Asta pentru ca nu s-a tinut cont de multe criterii, in situatia unui punctaj egal. Avem proiecte eligibile si e pacat sa le pierdem pentru ca au schimbat regulile in timpul jocului. Au fost toti ministrii PD-L, mai putin cel de la Ministerul de Finante care este plecat din tara. Oricum discutiile s-au purtat mai cu seama cu cei de la Ministerul Agriculturii si Ministerul Dezvoltari. Cu cei de la Finante pentru noi situatia e clara. Astia sint banii, e o formula de calcul dupa care se distribuie, asta este!", ne-a detaliat agenda intrevederii primarul comunei Poiana Cristei, Vlad Petrus. Intrevederea primarilor de comune este a doua din seria de consultari pe care ministrii si conducerea centrala a PDL au avut-o cu alesii locali ai partidului, dupa cea din luna septembrie, de la Drobeta Turnu-Severin. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.