Politică

CUP se va imparti jumi-juma intre municipiu si judet

Iulia Crețu
25 sep 2010 1020 vizualizări
Consiliul Judetean Vrancea si Primaria Focsani vor face fifty-fifty cu actiunile Companiei de Utilitati Publice, dupa cum a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, consilierul judetean liberal Catalin Kanty Popescu.

Acesta a precizat ca se lucreaza la proiectul de hotarire, care ar putea face subiectul ordinii de zi a unei sedinte viitoare de Consiliu Local. Popescu a motivat nevoia ca CJ sa faca parte din actionariatul CUP prin faptul ca, inainte de 1990, societatea precursoare, IGO, era una judeteana. "Inca nu am finalizat discutiile in privinta a ceea ce va detine Consiliul Local si cit Consiliul Judetean. Inainte de 90, societatea a fost o institutie judeteana si prin activitatea CUP derulata acum si in restul oraselor din Vrancea, se justifica trecerea, astfel incit si Consiliul Judetean sa aiba o parte din aceasta societate. Cuantumul ar trebui sa fie egal intre cele doua institutii, Consiliul Judetean si Consiliul Local Focsani", a precizat Catalin Kanty Popescu. Pe 9 septembrie, in AGA a CUP, agamanul Consiliului Local Focsani a votat, alaturi de reprezentantii celorlalte consilii locale de orase, modificarea statutului societatii, cu referire la cedarea actiunilor. Problema Companiei de Utilitati Publice Focsani a ridicat probleme in plenul CL, unde deputatul Alin Trasculescu s-a pozitionat impotriva cedarii actiunilor de la Focsani la judet, facind referire la patrimoniul municipal. Pe ordinea de zi a sedintei de marti nu figureaza un proiect de hotarire in acest sens, insa acesta ar putea fi introdus la discutii la sedinta sau aminat pentru luna viitoare. (I. CRETU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 9 ore, 27 minute, 5 secunde
Nu implicati interesele focsanenilor in hotia politica PNL+PSD Contibutia CUP la bugetul orasului e una din putinele surse de finantare Si asa orasul e facut praf noi pierdem prin intelegerea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.