Politică

Taranistii vrinceni s-au intilnit cu fiica Elisabetei Rizea

Doina Ganea
20 sep 2010 1971 vizualizări
La invitatia Organizatiei PNTCD Arges, taranistii vrinceni au participat saptamina trecuta la evenimentul prin care s-au comemorat martirii doboriti de regimul de exterminare comunist in teribila inchisoare de la Pitesti.

Din delegatia PNTCD Vrancea au facut parte si Toader Cruceanu, Andone Popa si Vasile Milea, fosti detinuti politici, care au executat ani grei de inchisoare comunista. Acestia au vizitat fostul penitenciar al reeducarii Pitesti si comuna Nucsoara, leaganul familiilor Arsenescu si Rizea, dar si al altor luptatori impotriva comunismului. "La Nucsoara liderii nostri au revenit dupa 20 de ani, aici participantii au fost intimpinati de fiica Elisabetei Rizea", a precizat liderul PNTCD Focsani, Lilian Ilie. Elisabeta Rizea a fost o eroina a luptei anticomuniste, nepoata liderului taranist Gheorghe Suta, ucis de comunisti in 1948. împreuna cu sotul ei, a sprijinit activ grupul de rezistenta anticomunista Arsenescu-Arnautoiu. A fost arestata si torturata de autoritatile comuniste in 1952 si 1961. A facut 12 ani de inchisoare. Potrivit liderilor PNT CD, cu aceasta ocazie a avut loc si sedinta BNC, unde s-au discutat printre altele pregatirea organizatiilor judetene pentru urmatoarele alegeri, incheierea unor aliante electorale, situatia protocolului incheiat cu PNL si semnat de presedintii Crin Antonescu si Radu Sirbu. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.