Politică

Administratia Pietelor Focsani, o afacere penelista

Iulia Crețu
8 sep 2010 1655 vizualizări
Tarabele din municipiu sint de ieri pe societate comerciala, in urma votului in Consiliul Local u liberalii pun mina si pe functia de mandatar in CA la Administratia Pietelor, prin vicepresedintele PNL Georgel Constantin u zilnic, la Piata se inchiriaza doar jumatate din mese

Consilierii locali focsaneni au aprobat in unanimitate infiintarea SC Administratia Pietelor Focsani SA, in urma sedintei extraordinare a Consiliului Local Focsani de ieri. Societatea are doi actionari, CL si SC Transport Public SA, o alta institutie din subordinea Consiliului. Decizia s-a luat dupa indelungi discutii intre consilierii PDL pe holul Primariei, la care a participat si primarul Decebal Bacinschi. "Votam pentru, chiar daca la sedinta precedenta votul nostru in aceasta chestiune a fost de abtinere. Speram totusi ca aceasta societate comerciala nu va avea aceeasi destinatie pe care o are CUP. Speram ca Administratia Pietelor sa nu ajunga la Consiliul Judetean", a explicat consilierul PDL Daniel Gongu. In cadrul aceluiasi proiect, alesii au adus amendamentul potrivit caruia mandatarul CL in Consiliul de Administratie de la Piete "va stabili firma de audit conform legii", dupa cum s-a stabilit la comisiile de specialitate. Tot ieri, Legislativul focsanean si-a numit si mandatarul la societatea nou infiintata, functia revenindu-i lui Georgel Constantin, vicepresedinte PNL Vrancea, pensionar MApN. Cu aceasta numire, acceptata aproape in unanimitate de consilieri, PNL transforma piata intr-o "afacere" de partid, mai ales ca detine, prin Fane Popa, postul de director, iar prin viceprimarul Vasile Dobre, responsabilul de activitatea de la tarabe. Tot la Piata, un alt membru PNL, consilierul judetean Nicu Mazere, detine spatii comerciale generoase in cadrul Complexului "Miorita". Prin externalizarea serviciului de la Administratia Pietelor, Primaria Focsani a gasit "chichita" legislativa de a salva peste 100 de oameni de la concedierea impusa de Guvern. "Capitalul social al SC Administratia Pietelor Focsani SA este de 90.000 lei. Structura actionariatului este formata din municipiul Focsani, prin Consiliul Local Focsani, si SC Transport Public SA Focsani astfel: aportul municipiului la formarea capitalului social va fi in valoare de 89.100 lei din care: 9.100 lei in numerar si 80.000 lei aport in natura; aportul SC Transport Public SA Focsani este de 900 lei in numerar", se arata in proiectul de hotarire aprobat ieri. In componenta Administratiei Pietelor intra patru tirguri si oboare: Piata Moldovei, de altfel cea mai profitabila, Piata Sud, Piata Bahne, care nu este cautata de comercianti, si Bazarul de la Obor. Potrivit unei situatii calculate pe o singura zi, in luna august, din inchirierea tarabelor si a boxelor, Administratia Pietelor inregistra incasari de 17.807 lei (178 milioane lei vechi). Dintr-un total de 1.889 de tarabe, 937 au fost ocupate intr-o zi in toate pietele din municipiu. In ultimii ani, cei de la conducerea Adminisitratiei Pietelor au fost criticati pentru ca nu au reusit sa eficientizeze activitatea macar la Piata Moldovei. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.