Politică

Opozitia vede remanierea Guvernului ca pe-o reglare de conturi in PDL

Iulia Crețu
4 sep 2010 732 vizualizări
Deputatii Sapunaru si Tilvar spun ca au dubii serioase cu privire la performanta noului Guvern Boc, al V-lea u parlamentarul PDL Alin Trasculescu recunoaste ca a avut probleme de comunicare cu fostul ministru de Finante, si-l lauda pe Videanu, protectorul sau in PDL

Primenirea de toamna a Guvernului Boc IV, prin schimbarea ministrilor de la Finante, Munca, Agricultura, Economie, Transporturi si Comunicatii nu a ramas fara comentarii din partea parlamentarilor de Vrancea. Noile nume, Gheorghe Ialomiteanu (Finante), Ion Ariton (Economie), Nelu Botis (Munca), Valeriu Tabara (Agricultura), Valerian Vreme (Comunicatii) si Anca Boagiu (Transporturi) sint criticati de parlamentarii PNL si PSD de Vrancea. Nini Sapunaru de la liberali spune ca raul cel mare a ramas in Guvern, prin mentinerea in functie a premierului Emil Boc, in timp ce Angel Tilvar de la social democrati considera schimbarea de ministri ca pe o problema de aratare a muschilor in interiorul PDL. "Remanierea nu a fost decit o reglare de conturi, au adus oameni din linia a doua a partidului despre care am indoieli ca se vor descurca in perioada urmatoare. Trebuia demis tot Guvernul", a precizat Sapunaru. De la PSD, Guvernul Boc V se vede la fel de "slab" ca vechiul Executiv. "Noul Guvern este la fel ca vechiul, adica la fel de slab, facut pentru a asigura timp si pentru a aduce in discutii persoanele nou numite. Schimbarea nu a fost decit o dinamica interna a PDL, a fost o problema de echilibru de forte in partid", este de parere si deputatul rosu din Colegiul Focsani Sud.


Trasculescu zice ca-i bine


De la Putere, schimbarea la fata a Guvernului condus de premierul Emil Boc este salutata, iar de la noii ministri se asteapta sa continuie reformele pentru iesirea din criza. Deputatul Alin Trasculescu, presedinte al PDL Vrancea, afirma ca celor plecati li se reproseaza in primul rind hibe in comunicare si mai putin lipsa de profesionalism. "Remanierea e buna si de substanta, era nevoie de un suflu nou. In conditiile crizei, a masurilor nepopulare si a criticilor unor trusturi de presa, Guvernul trebuia ajutat. Greselile facute la ministere au fost scoase in evidenta cu tuse foarte groase, exagerate, in timp ce lucrurile bune au fost trecute cu vederea. Ministrul Videanu era performant, in sectorul Economiei am avut crestere", ne-a declarat Trasculescu. Parlamentarul completeaza ca cele mai mari probleme de comunicare le-a avut cu ministrul de Finante, Sebastian Vladescu. "Ministrilor li s-a reprosat problema de comunicare si neconcordanta cu premierul, de altfel ministrul Vladescu a primit si un cartonas galben in acest sens. Nu li se reproseaza neprofesionalismul. Cu ministrul Valdescu, recunosc, am avut o pana in comunicare", a adaugat deputatul PDL, referindu-se cel mai probabil la numirile directorilor din Finantele vrincene. Portocaliii cred ca rezistenta la critici in presa si la "frecusul" crizei economice va fi mai mare pentru Guvernul Boc remaniat. Primul hop al noului Executiv il reprezinta motiunea de cenzura populara a PSD si PNL, anuntata pentru luna octombrie. (Iulia CRETU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 5 ore, 8 minute, 10 secunde
Poate explica domnul Trasculescu si profanilor de ce au trebuit sa plece Berceanu si Videanu. Berceanu mie mi s-a parut cel mai coerent, mai de bun-simt si logic ministru.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.