Politică

Banii din taierile salariale se ingroapa in strazi

Iulia Crețu
30 aug 2010 662 vizualizări
Economiile din salarii, disponibilizari si reduceri bunuri si servicii acopera gropile din asfalt la Focsani si finanteaza alte investitii locale

Primaria municipiului Focsani a reusit sa faca o economie de 6.500.000 lei (65 miliarde lei vechi) in urma reducerii salariilor cu 25%, prin disponibilizarea a 363 de persoane din posturi ocupate si prin aplicarea reducerii cheltuielilor cu bunuri si servicii cu 20%. Economia va fi folosita la rectificarea bugetara pregatita pentru sedinta de marti a Consiliului Local Focsani, cind banii vor fi trimisi la capitolul investitii. La rectificarea bugetara din august, Primaria imparte banii pentru asigurarea gratuitatii pe microbuze a pensionarilor pina la finele anului, pentru majorarea contributiei la proiectul Adapostului de noapte, pentru asigurarea capitalului social pentru Administratia Pietelor si virarea subventiilor la energie termica necesare lunilor septembrie, octombrie si noiembrie 2010. De asemenea, grosul banilor merge la capitolul investitii, 4.085.300 lei. Primaria intentioneaza sa realizeze patru locuri de joaca pentru copii (200.000 lei), sa achizitioneze opt statii de lucru pentru cabinetele medicale scolare (200.000 lei), sa amenajeze o platforma pentru depozitarea materialului antiderapant (250.000 lei), sa refaca acoperisul la azilul de batrini (300.000 lei) si pe cel al blocului "Turn" (120.000 lei). De asemenea, din banii salariilor taiate se doreste finalizarea contractului pentru modernizarea punctelor termice (115.000 lei), amenajarea laboratorului de alimentatie si turism al Colegiului "Gh. Asachi" (140.000 lei) si reparatii la sala de sport a Scolii nr. 7 si la Liceul Pedagogic (60.000 lei si 5.300 lei). 1.700.000 lei sint repartizati la reabilitarea strazilor in municipiu, in timp ce pentru proiectul tehnic al investitiei de reabilitarea strazilor din zona de actiune Sud-Est se aloca 995.000 lei. Tot din acesti bani, municipalitatea mai vrea achizitionarea unui sistem de supreveghere video la Scoala "Alexandru Vlahuta". (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.