Politică

Doi primari PSD sint anchetati pentru abuz in serviciu

Matei Bratu
29 nov 2005 2043 vizualizări
Primarii din Tataranu si Slobozia Ciorasti sint acuzati ca au platit lucrari nefinalizate si ca nu au respectatat procedura de licitatie.

Politia vrinceana a inceput, la sfirsitul lunii octombrie, urmarirea penala pentru abuz in serviciu impotriva lui Nicoale Pavel, primarul comunei Tataranu, si a Elenei Girneata, primarita din comuna Slobozia Ciorasti, acuzati ca au facut misculatii cu bani de la bugetul local. Potrivit politiei, primaria Tataranu a incheiat contracte pentru realizarea a 11 lucrari de reparatii la obiective din comuna, in urma organizarii de licitatii publice, dar primarul a dispus efectuarea platilor in totalitate si pentru lucrari care nu au fost finalizate. Unele lucrari au fost facute in campania electorala pentru alegerile locale cind se presupune ca primarul a incercat sa impresioneze electoratul vopsind gardurile si statiile de autobuz. Primarul Nicolae Pavel crede ca este nevinovat si aduce ca argument faptul ca inspectorii Curtii de Conturi nu au gasit nereguli la primarie. "Eu am fost o luna de zile in concediu si nu stiu nimic. A venit si m-a controlat Curtea de Conturi si nu a gasit nimic in neregula. Au fost reparate statiile de autobuz din comuna, piata si gardurile de la scoala si de la Caminul Cultural. Platile s-au facut corect catre SC Adcom SRL Tataranu, cea care a cistigat licitatia. A fost efectuata si o expertiza tehnica a carui rezultat a fost favorabil pentru noi. Eu nu am dat inca declaratie la politie si, din acest motiv, nu stiu ce se intimpla", a declarat primarul comunei Tataranu. Politistii au dispus in acest caz efectuarea unei expertize tehnice privind lucrarile pentru care este cercetat primarul Nicolae Pavel. In ultimii ani, primarul PSD din Tataranu a facut obiectul a numeroase a plingeri ale consilierilor locali, care au semnalat nereguli in ceea ce priveste finantarea si executarea lucrarilor care s-au realizat in comuna. Nicolae Pavel a fost dat in judecata pentru ca a refuzat sa fac public modul in care se cheltuie bugetul comunei, pe motiv ca acestea sint "informatii confidentiale".

Si Elena Girneata, primaritia din comuna Slobozia Ciorasti, este cercetata pentru abuz deoarece ar fi incredintat in acest an executarea reparatiilor la sediul primariei

fara a respecta prevederile ordonantei privind organizarea licitatiilor de achizitii publice. Si primarita spune ca nu a existat nici un abuz in serviciu si ca totul este o nedreptate. "A fost facuta o expertiza in ceea ce priveste lucrarile de la primarie si nu a reiesit nimic rau. Au fost doua firme care au cistigat licitatiile, una din Rimnicu Sarat, care s-a ocupat de termopane si care a primit 245 de milioane de lei, si firma Meridian care a facut reparatiile la primarie si care a primit 500 de milioane de lei. O sa demonstrez ca am fost corecta si ca nu a existat nici un abuz in serviciu. Eu sint fata de preot", a spus Elena Girneata, primarita comunei Slobozia Ciorasti. Si in acest dosar se va efectua o expertiza tehnica. De altfel, de fiecare data cind este acuzata de vreo neregula, primarita invoca faptul ca este fiica preotului Argatu din comuna pe care o pastoreste.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.