Politică

Marian Oprisan a pozat in mediator in conflictul Ponta-Geoana

Iulia Crețu
19 aug 2010 854 vizualizări
Luind haina de impaciuitor intre tabere, liderul de la Vrancea al PSD a precizat ca Mircea Geoana sa-si exprime opiniile la partid, iar Victor Ponta sa nu fie tentat de a baga pumnul in gura u Oprisan tine de Geoana, dar si de Ponta sa nu plece din partid

Presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, s-a pozitionat ca mediator al scandalului intern intre fostul lider al partidului si candidat la presedintia Romaniei, Mircea Geoana, si actualul lider rosu, Victor Ponta. Cei doi s-au contrat prin presa, ajungind ca Ponta sa-l acuze pe Geoana de intelegeri cu Basescu, iar seful Senatului sa-i bata obrazul "micului Titulescu" pentru sprijinul si functiile acordate familiei lui Ponta in timpul presedintiei partidului detinuta de Mircea Geoana. In urma discutiilor aprinse de la Biroul Politic National al PSD de la inceputul acestei saptamini, Marian Oprisan a cerut ca Geoana sa isi exprime opiniile numai in cadrul formatiunii politice. Cerere enuntata de altfel si de Adrian Nastase, cel care a impus termen de "ciocu"â„¢ mic" pentru jumatate de an. "In PSD nu este nici o cearta. Domnul Geoana nu mai face declaratii privind statutul partidului decit in cadrul Biroului Politic National. In cazul in care are o opinie diferita, o spune in cadrul BPN, nu in presa", ne-a declarat Marian Oprisan. Potrivit unor stenograme date publicitatii de reprezentanti ai presei centrale, Oprisan ar fi aratat ca atit Ponta, cit si Geoana fac greseli. Imagine pe care Oprisan nu o arata la Vrancea, unde conduce autoritar partidul, care nici nu respira fara acceptul baronului. "E bine ca presedintele Mircea Geoana sa nu mai vorbeasca de unul singur, dar nici Victor nu poate pune pumnul in gura nimanui", ar fi spus Oprisan, potrivit site-ului www.pesurse.ro. Baronul de Vrancea a reclamat comunicarea din partid si a punctat ca nu-l vrea exclus pe Mircea Geoana, care ocupa fotoliul de presedinte al Senatului, fiind al doilea om in stat dupa presedintele Traian Basescu. De asemenea, Oprisan tine si de Victor Ponta sa nu-si dea demisia din fruntea PSD. "Comunicarea in partid este foarte proasta si lumea se intreaba prin filiale ce l-a apucat pe Ponta cu privire la o alianta cu PNL. Nu vreau suspendarea lui Mircea Geoana, dar Geoana a gresit si trebuie sa recunoasca asta. Victor Ponta ar trebui sa dea dovada de intelepciune si sa nu faca si mai rau partidului prin demisia din fruntea partidului. PSD este un partid cu o forta care sta in suma liderilor de valoare pe care ii are atit in plan local cit si central, nu poate lua masuri de asemenea gen decit daca un membru de partid a gresit grav", ar fi mai declarat luni la BPN al PSD, Marian Oprisan, potrivit sursei amintite mai sus. Seful PSD Vrancea, dupa pierderea alegerilor pentru presedintie a PSD, i-a cerut deschis demisia lui Geoana din fruntea formatiunii rosii, iar la congresul social democrat din februarie din acest an l-a sprijinit pe Victor Ponta. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 13 ore, 43 minute, 51 secunde
ba p..u..l.e.a...cat mai apari tu in Vrancea asta?cat ne mai deranjezi privirea si viata?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.