Politică

Chiriasii din blocul olandezilor, amenintati cu evacuarea

Iulia Crețu
10 aug 2010 1048 vizualizări
Familia Moonen acuza Primaria Focsani de neseriozitate in problema cumpararii blocului olandezilor din Sud u municipalitatea nu poate achizitiona imobilul, iar chiriasii nu pot accesa programul Prima Casa din cauza virstei u olandezii ameninta cu evacuarea, dar mai propun municipalitatii un leasing de 19.000 euro/an timp de 10 ani pentru preluarea imobilului

Neintelegeri intre Primaria Focsani si compania Moonen Beleggingen BV din Olanda, cu privire la cele sase apartamente locuinte sociale din cartierul Sud. Acestea au survenit dupa ce partea olandeza a cerut municipalitatii sa grabeasca demersurile pentru vinzarea celor sase apartamente construite in 2005. Se pare ca familiile de chiriasi de acolo au depasit virsta necesara accesarii Programului "Prima Casa" si nu pot accesa un credit bancar pentru achizitionarea locuintelor. In aceste conditii, compania Moonen Beleggingen BV ameninta ca va scoate apartamentele la vinzare pe piata libera, iar municipalitatea este nevoita sa gaseasca alternative de locuit pentru chiriasii "blocului olandezilor". "Daca pina la sfirsitul lui septembrie nu putem gasi o solutie impreuna, vom fi nevoiti sa va solicitam sa eliberati apartamentele si sa pregatiti toate documentele ce sint necesare pentru apartamentele ce apartin companiei Moonen Beleggingen BV, inainte de sfirsitul lui octombrie, astfel incit sa putem trece la vinzarea lor pe piata libera", scrie Joep Moonen, de la compania Moonen Beleggingen BV intr-o scrisoare adresata municipalitatii. Olandezii sint suparati pe Decebal Bacinschi, pe care-l acuza ca, desi invoca depunerea unui "efort considerabil" pentru gasirea de noi locuinte, nu s-ar fi preocupat indeajuns de rezolvarea situatiei. "Noi consideram ca in ultimii 7 ani am demonstrat ca am luat in serios, in mod egal, toate interesele si chiar am pus interesul nostru pe ultimul loc, tocmai pentru a creea o situatie ideala atit pentru oras, cit si pentru chiriasi. Dupa ce am analizat ultima dumneavoastra scrisoare avem impresia ca noi am creat o situatie in care nu mai sintem luati in serios, iar interesele noastre nu mai par a fi importante pentru orasul Focsani", mai crede reprezentantul partii olandeze. Totusi, reprezentantii familiei Moonen, mai propun o ultima solutie administratiei de pe Milcov: semnarea unui contract de leasing, pe 10 ani, pentru cele sase apartamente. "Orasul plateste companiei Moonen Beleggingen BV 19.000 euro pe an, ca o rata de leasing, careia i se adauga dobinda, iar in contract vom specifica ca dupa 10 ani si dupa plata celor 10 rate, orasul devine proprietarul celor sase apartamente. In acest mod, chiriasii pot ramine in apartamente, orasul nu cumpara inca apartamentele, astfel incit legislatia nu va mai fi o problema, iar compania Moonen Beleggingen BV ramine in continuare partener al proiectului pentru inca 10 ani", propun in incheiere partenerii olandezi ai Primariei Focsani. Situatia blocului cu locuinte sociale va fi in atentia consilierilor locali, acestia urmind a lua cel mai probabil luna viitoare decizia in cazul parteneriatului cu reprezentantii Moonen. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.