Politică

Liberalii revin la matca, linga PSD, pentru CUP si Piata

Iulia Crețu
4 aug 2010 952 vizualizări
Imputernicirea votului in Adunarea Generala a CUP si externalizarea serviciului de la Piata revin la vot in Consiliul Local Focsani u de la sfirsitul lunii trecute si pina acum, liberalii s-au luminat , renunta la votul de abtinere si sustin proiectele primarului si ale PSD u PDL zice Nu la externalizarea Pietei, desi nu are un discurs foarte convingator

Consilierii locali focsaneni sint convocati in sedinta extraordinara miine, de la ora 16.00, pentru reluarea votului in privinta unor subiecte fierbinti dezbatute si la intilnirea de luna trecuta. Convocatorul anunta un proiect de hotarire privind imputernicirea lui Aurel Bourcianu, mandatarul CL, sa voteze in Adunarea Generala Extraordinara a SC CUP SA Focsani, pentru modificarea actului constitutiv al societatii. In privinta acestuia, aliatii din iulie, democratii si liberalii, par a merge pe acelasi drum cu PSD, dupa cum anunta liberalul Catalin Kanty Popescu si democratul Nicu Tanase. De la vot insa vor lipsi cel putin doi consilieri, viceprimarul Vasile Dobre si alesul local Gheorghe Stan programindu-si concediile. Dorind sa risipeasca anumite banuieli, reprezentantul PNL Vrancea, consilierul judetean Catalin Kanty Popescu, afirma nu foarte convingator ca cei patru alesi din CL formeaza "o singura tabara", respingind acuzatiile de tradare la vot care ar merge catre Doina Fodoreanu si Gheorghe Stan. "In PNL exista o singura tabara. In privinta anumitor subiecte, consilierii au pareri personale, insa regula democratiei este aceea ca minoritatea se supune majoritatii. Sintem de acord cu imputernicirea domnului Bourcianu sa voteze in Adunarea Generala a CUP", ne-a declarat Popescu. Acesta a exclus varianta unor noi inlocuiri de consilieri in grupul PNL si a garantat unitate in modul de votare. "Nu, absolut deloc nu se anunta schimbari!", a tinut sa garanteze acesta, desi actele de "talibanism" ale celor doi mentionati mai sus s-ar fi disecat la sedintele interne de partid si s-ar fi lasat cu amenintari de demisie. "Pot fi liberal si la mine in curte", declara la un moment dat unul dintre cei vizati "Ziarului de Vrancea".


Liberalii vor asociere CJ-CL la CUP


In privinta CUP, liberalii vad mai oportuna o asociere CL-CJ decit o cedare totala a actiunilor. "Urmeaza ca structura de actionariat la CUP sa o discutam ulterior. Insa, gindim noi, ca toate Consiliile Locale, de la Marasesti, Odobesti, Adjud, Panciu, dar si de la Focsani sa fie reprezentate in actionariat impreuna cu institutia Consiliului Judetean", a precizat Popescu de la PNL. Cei de la PDL sustin ca ar putea sa-l mandateze pe Aurel Bourcianu sa voteze modificarea statutului, dar nu sa sustina transferul actiunilor CL catre CJ. Liderul de grup al consilierilor democrati, Nicu Tanase, ne-a spus ca: "Vreau ca banii sa ramina la Focsani". "Primaria de ce sa nu aiba bani si CJ sa aiba? In opinia mea, initiatorul proiectului privind CUP si transferul actiunilor ar trebui sa fie CL Focsani. Noi de ce nu sintem capabili sa ne punem mintea la contributie? Nu mi se pare normal sa instrainam o societate profitabila", a fost de parere Nicu Tanase, presedintele PDL Focsani.


Si Bacinschi se vrea partenerul egal al lui Oprisan


La rindul sau, primarul Decebal Bacinschi a precizat clar ca din punctul sau de vedere, cea mai convenabila solutie ar fi o asociere intre CL Focsani si CJ Vrancea in speta Companiei de Utilitati Publice. "Inainte de "â„¢89 era o singura intreprindere pe tot judetul pentru utilitati. Corect este sa fie o asociere intre CJ si CL. Dar tot ce inseamna apa, canal de pe domeniul public al municipiului Focsani, nu face subiectul discutiilor partilor sociale. Acestea sint ale CL si nu pot fi instrainate", a precizat si primarul Decebal Bacinschi. Un alt punct fierbinte la mapa extraordinarei il reprezinta externalizarea serviciului de la Piata, asa cum propune primarul Decebal Bacinschi. Si in aceasta speta, liberalii o dau cotita. Kanty Popescu tine sa precizeze ca suceala nu-i chiar atit de mare, mai ales ca votul de abtinere nu se confunda cu cel de veto, desi ambele se contabilizeaza la "impotriva". La proiectul de hotarire privind aprobarea reorganizarii Administratiei Pietelor Focsani in societate comerciala pe actiuni cu actionar unic CL municipal, liberalii sustin ca ideea primarului e cea mai buna, ca "solutie de compromis, prin prisma OUG si a adoptarii noii organigrame a Primariei Focsani", dupa cum a precizat acelasi Catalin Kanty Popescu. Pentru promovarea acestui proiect este nevoie de 2/3. "Daca intre timp se mai revine asupra OUG, mai discutam. Noi, liberalii, sintem pentru autonomie locala si pentru externalizarea tuturor serviciilor Primariei. Piata, libera concurenta, este singurul element prin care se asigura dezvoltare. Vom fi de acord cu transformarea serviciului de la Piata in societate comerciala", afirma reprezentantul PNL. La polul opus, democratii continua sa nu accepte varianta de externalizare a lui Bacinschi. Tanase invoca in continuare nevoia de bani, de surse de venituri la nivelul CL. "Ce ne mai ramine? Dam CUP, dam Piata si raminem cu blocurile astfel incit la buget nu vom mai avea decit serviciul de taxe si impozite pentru cetateni. Nu sintem de acord cu externalizarea Pietei", a subliniat liderul PDL. Prin pozitionarea clara a PNL fata de cele doua proiecte importante, alaturi de PSD, este de asteptat ca PDL sa nu aiba nici un cuvint de spus la extraordinara de miine. Este de luat in calcul insa si concediul la care spera alesii si care pe unii i-ar putea scuti de lupte politice in CL Focsani. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 21 ore, 31 secunde
Cel mai bine ar fi sa i se dea totul domnului Oprisan, chiar si blocurile pt. ca oricum le va lua prin ENET si mai ramanem si datori. Mai bine sa i le dam acum si sa scapam macar fara datorii. Pe de citeste integral
, acum 739391 zile, 21 ore, 31 secunde
Asa e mi se cuvine totul.. Si ma bucur cat timp trompetele PDL ului gen db mai apar pe forumuri ca in felul asta se mai vorbeste despre mine..orice reclama e buna :)
, acum 739391 zile, 21 ore, 31 secunde
Cu cea mai mare placere domnu Presedinte, ma bucur ca reclama pe care v-o fac e pe gustul dumneavoastra.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.