Politică

Premierul Boc, asteptat la Focsani

Ziarul de Vrancea
29 iul 2010 739 vizualizări
Presedintele Consiliului Judetean Vrancea a semnat ieri autorizatia de construire privind Amenajarea Hidrotehnica a riului Siret pe sectorul Cosmesti-Movileni

Primul ministru Emil Boc este asteptat in aceasta dimineata in Vrancea. Astazi, la orele 11.30, este programata inaugurarea lucrarilor la complexul hidroenergetic de la Cosmesti - Marasesti, de pe riul Siret. La aceasta data se stie sigur ca vor fi prezenti ministrul Economiei, Adriean Videanu, prefectii judetelor Vrancea si Galati si presedintii consiliilor judetene din cele doua judete vecine. Invitatii au mai primit si ministrul Mediului, Laszlo Borbely, dar si premierul Emil Boc, insa pina acum niciunul dintre oficiali nu a confirmat prezenta. In alta ordine de idei, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a semnat ieri autorizatia de construire privind "Amenajarea Hidrotehnica a riului Siret pe sectorul Cosmesti-Movileni", autorizatie solicitata de catre SC Hidrocentrale SA. Lucrarile urmeaza sa se desfasoare pe terenuri situate in judetele Vrancea si Galati, respectiv localitatile Garoafa, Movileni, Cosmesti, Nicoresti si Marasesti, pe o durata de 60 luni. Investitia are o valoare de 769.762.209 lei, fiind finantata de Ministerul Economiei, lucrarile urmind sa fie executate de Hidroconstructia SA. Amenajarea hidroenergetica a riului Siret pe sectorul Cosmesti "" Movileni este un obiectiv de investitii cu un caracter complex, avind printre altele ca scop productia de energie electrica din sursa regenerabila si curata si apararea impotriva inundatiilor. Acumularea Cosmesti asigura scoaterea de sub efectul inundatiilor a 1.100 hectare de teren si a trei localitati. (D. G., M.B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.