Politică

Organigrama Prefecturii se va reduce cu 10 posturi

Doina Ganea
17 iul 2010 1504 vizualizări
Altfel spus prefectul Ion Oprea va fi nevoit sa trimita in somaj pina la finele acestui an 10 subordonati din cei 47 pe care ii are in prezent u cu prilejul restructurarii institutionale au mai disparut din schema si doua posturi de director: economic si juridic u acestea au fost transformate in posturi de sefi servicii u primul criteriu de selectie este eliminarea angajatilor cu abateri disciplinare

In aceste zile prefectul Ion Oprea face analize privind reducerea schemei de personal din cadrul institutiei pe care o conduce. Conform oficialilor reprezentantilor guvernului in teritoriu, eficientizarea structurala a Institutiei Prefectului va presupune o reducere a numarului de posturi situat intre 8 - 10. Proiectia noii organigrame mai are in vedere si transformarea celor doua posturi de director in posturi de sefi servicii, dar si eliminarea unei functii de subprefect. Masura care s-a realizat saptamina aceasta prin eliberarea din functie a suprefectului Vicentiu Micheci si pastrarea unui singur post de subprefect in persoana lui Sorin Hornea. "S-a preferat eliminarea functiilor de director si crearea unei scheme mai flexibile si dintr-un motiv strict financiar, salariul unui sef serviciu fiind cu mult mai mic decit al unui director, chiar daca responsabilitatea ramine aceeasi", ne-a explicat purtatorul de cuvint al Prefecturii Vrancea, Cristina Tanasa. Potrivit grilei de salarizare raportat la veniturile nete din luna mai, cei doi directori executivi, Eduard Balanescu (Directia juridica) si Camelia Ungureanu (Directia economica) vor primi salarii mai mici cu 25-30%, adica putin peste 2.000 de lei, si nu 3.000 cit aveau pina acum. Ei vor trebui insa sa presteze aceeasi activitate, atributiile fiindu-le pastrate. Potrivit aceleiasi surse, criteriul fundamental avut in vedere la evaluarea personalului va fi competenta profesionala. "Totodata, potrivit legislatiei in vigoare, sint prevazute si alte criterii prin care se va stabili daca sint indeplinite conditiile de pensionare, calificativul obtinut la ultima evaluare a performantelor profesionale individuale, existenta unor sanctiuni disciplinare. Aceasta masura va afecta, mai intii, persoanele care nu au copii in intretinere, iar in situatia in care in institutie lucreaza doi soti, desfacerea contractului de munca se va opera in cazul aceluia care are venitul mai mic", a precizat Cristina Tanasa. Masura va afecta in ultimul rind familiile monoparentale, respectiv femeile care au in ingrijire copii, pe barbatii vaduvi sau divortati care au in ingrijire copii, pe intretinatorii de familie, precum si pe salariatii barbati sau femei care au cel mult cinci ani pina la indeplinirea conditiilor de pensionare. In situatia actuala vor fi luate in discutie cazurile a doua familii, sot si sotie care lucreaza in Prefectura si ale celor care au avut abateri disciplinare in ultima vreme. De asemenea, nu vor mai fi angajate persoane, functionari publici, in locul celor care intra in concediu prenatal. Persoanele disponibilizate din Prefectura vor intra in procesul de restructurare potrivit actelor normative in vigoare, iar dupa aceea vor intra in procesul de recalificare profesionala - daca va fi cazul "" sau de ocuparea unui alt loc de munca. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.