Politică

Economie la secretari de stat: Pîrcalabescu pleaca (putin), Nazare ramîne

Iulia Crețu
15 iul 2010 1002 vizualizări
Maria Pîrcalabescu s-ar putea ocupa în continuare de comert exterior în cadrul Ministerului Afacerilor Externe u un secretar de stat ne costa anual peste 100.000 euro

iPremierul Emil Boc a decis ieri sa elibereze din functie 17 din cei 50 de secretari de stat de la ministere, alaturi si de doi subsecretari de stat. Numarul de secretari era initial de 57 de oameni, insa sapte dintre functii erau vacante. între oamenii Guvernului se numara si doi politicieni care au legatura cu Vrancea: Maria Pircalabescu, secretar de stat la Ministerul Economiei, si Alexandru Nazare, secretar de stat la Ministerul de Finante. Daca acesta din urma ramine in echipa de trei secretari la ministerul condus de Sebastian Vladescu, Maria Pircalabescu pare a-si fi inaintat demisia inainte ca premierul Boc sa anunte deciziile de eliberare a sa din functie. Aceasta avea in atributii la ministerul condus de Adriean Videanu partea de comert exterior, sector de care, spun surse din cadrul PDL, Maria Pircalabescu nu va ramine straina. "Daca va fi nevoie in Guvern de cunostintele doamnei Maria Pircalabescu, sint sigur ca vor apela la ea. Maria Pircalabescu a contribuit la consolidarea retelei de comert exterior. Nu este exclus ca dinsa sa-si continue munca", ne-a declarat deputatul Alin Trasculescu, presedintele PDL Vrancea. Organizatia a "adoptat-o" pe Maria Pircalabescu inainte de alegerile parlamentare din 2008. Surse guvernamentale vorbesc despre un posibil "transfer" al Mariei Pircalabescu si al domeniului comert exterior, intr-o reorganizare a ministerelor, de la Economie la Afaceri Externe. De numele sau este legata si o promovare in cadrul Ministerului Economiei a fiicei Oana Maria Balan. Angajata in minister in mandatul mamei, aceasta a cistigat un concurs pentru ocuparea postului de secretar economic la Ambasada Romaniei din Montevideo, Uruguay. La rindul sau, Alexandru Nazare a ajuns la Ministerul de Finante de Paste, in acest an, dupa ce in prealabil fusese subsecretar de stat la Departamentul pentru Afaceri Europene. Prin reducerea numarului de secretari si subsecretari de stat, carora li se adauga si taierea la jumatate a subprefectilor, s-ar face o economie la bugetul tarii in valoare de 5 milioane de euro pe an. Costurile cu un singur secretar de stat se ridicau, potrivit calculelor lui Emil Boc, la 110.000 euro in fiecare an. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.