Politică

Romeo Paul Postelnicu, impins afara din PNL

Ziarul de Vrancea
21 iun 2010 3522 vizualizări
Picatura care a umplut paharul a fost, dupa cum a declarat seful PNL, Nini Sapunaru, participarea alesului liberal la întîlnirea ideologica a PDL de vineri cu Valeriu Stoica, tradarea suprema a PNL u eu i-am anuntat din octombrie 2008 ca nu voi participa la noul proiect politic cu PSD, fiind consecvent cu ceea ce am promis cetatenilor in campanie , spune in replica Postelnicu u sefii PNL avertizeaza ca orice colaborare cu dusmanul va fi pedepsita cu excluderea u in consecinta, Postelnicu spune ca nu are rost sa mai vina la ultima sa sedinta de Consiliul Local u acesta ar putea fi înlocuit cu supleantul Gicu Vrîncianu, venit de la conservatori

Biroul Politic Teritorial al filialei Vrancea a PNL a solicitat Delegatiei Permanente Teritoriale excluderea din partid a consilierului local focsanean Romeo Paul Postelnicu. Decizia a fost luata simbata, dupa ce conducerea liberalilor a aflat din presa ca Postelnicu a participat in calitate de invitat la dezbaterea de vineri pe teme ideologice a PDL, cu "tradarea suprema" a PNL, Valeriu Stoica, cum l-a numit pe fostul presedinte PNL deputatul Nini Sapunaru. "Ultima aparitie in presa a fost picatura care a umplut paharul. Toti colegii mei erau revoltati. Nu are timp sa se intilneasca cu noi, dar se duce la dezbateri despre valorile dreptei cu cei care au rupt PNL! Participarea unui membru PNL marcant la acea intrunire ne produce deservicii. Cei de la PDL i-au invitat pe toti consilierii locali, cu exceptia domnului Dobre, si nu a fost o invitatie oficiala catre partidul nostru", a declarat Nini Sapunaru. Romeo Paul Postelnicu a fost pe rind prefect al judetului la inceputul anilor 1990, secretar al judetului si presedinte al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici in guvernarea PSD. Perioada in care a contribuit la crearea Legii 215/2001, administratiei publice locale. Postelnicu a candidat in 2008 la functia de primar al Focsaniului, din partea PNL si s-a clasat pe locul III, dupa Decebal Bacinschi (PSD) si Alin Trasculescu (PDL). Doctor in drept administrativ, Postelnicu este in prezent profesor universitar.


Rechizitoriul colegilor de partid


Printre "bubele" gasite lui Romeo Paul Postelnicu de colegii sai, pentru a motiva excluderea din partid, se numara si neplata cotizatiei de partid, in valoare de 50 RON pe luna. "Motivele care au dus la adoptarea acestei masuri au fost urmatoarele: a participat in calitate de consilier PNL la dezbaterea organizata de reprezentantii PDL pe teme ideologice, dezbatere despre ideologia populara a PDL, despre performantele actualului guvern si masurile de redresare economica, despre problemele dreptei din Romania, sustinind in interventia sa pozitii politice fara a avea acordul sau macar a informa conducerea filialei; a facut declaratii publice impotriva hotaririlor luate prin vot de organismele de conducere ale partidului la nivel de filiala; a incalcat hotaririle organismelor de conducere ale partidului in repetate rinduri; nu a sustinut prin vot alegerea candidatului PNL la functia de viceprimar al municipiului Focsani; nu s-a implicat in campaniile electorale si in activitatile organizate de PNL, neparticipind nici macar la Adunarea Generala de alegeri la municipiul Focsani si la Conferinta Filialei Teritoriale Vrancea a PNL; nu a platit cotizatia de membru de partid", se arata intr-un comunicat de presa al liberalilor.


Ultima sedinta pentru Postelnicu?


Nemultumiri la adresa lui Postelnicu nu a ridicat numai deputatul Nini Sapunaru, ci si colegul sau din CL Focsani, viceprimarul si consilierul local Vasile Dobre. "Am trecut cu vederea situatiile fara a pune mina pe bisturiu. Ce s-a intimplat vineri a fost o greseala peste care nu am putut trece. Dl Postelnicu a fost invitat la Biroul Teritorial si nu a fost prezent motivind ca are examene. Speram sa nu mai apara alte cazuri de genul acesta", a declarat Vasile Dobre, cel care a devenit propunerea partidului pentru functia de viceprimar dupa ce Postelnicu a declinat oferta. Sedinta CL de saptamina viitoare ar putea fi ultima pentru Romeo Paul Postelnicu in calitate de consilier liberal. Desi acesta a anuntat ieri ca nu va participa. "Ce rost are sa mai vin?", a spus el. Decizia finala in cazul sau va fi luata la Delegatia Permanenta Teritoriala la sfirsitul saptaminii viitoare. în locul lui Postelnicu la Consiliu Local ar putea fi avansat supleantul Gicu Vrincianu. De la parafarea intelegerii politice dintre PNL si PSD la Consiliul Local Focsani, Romeo Paul Postelnicu a avut opinii divergente si voturi diferite de colegii sai de partid. La unele proiecte de importanta, cum a fost cel referitor la terenul de sub complexul Caprioara, Postelnicu a inclinat balanta impotriva aliantei PNL-PSD. Presedintele PNL Vrancea isi avertizeaza oamenii din teritoriu ca "orice fel de colaborare politica cu democrat-liberalii va fi pedepsita". "Daca in plan local au intelegeri cu cei de la PDL, se merge asa, se respecta. Dar, consilierii PNL trebuie sa aiba o singura pozitie de la Nereju la Focsani", a avertizat asupra unitatii de gindire politica si consilierul judetean Catalin Kanty Popescu.


"Eu am vorbit cu voce tare, nu pe la colturi"


A tinut sa reaminteasca ieri, colegilor Romeo Paul Postelnicu. Consilierul PNL s-a aratat dezamagit de faptul ca cei din conducerea partidului n-au catadicsit sa-i dea macar un telefon si sa-l anunte ca vor sa il excluda, ci au preferat sa trimita un comunicat presei. Postelnicu este convins insa ca nu invinuirile insirate in comunicat reprezinta adevaratul motiv al excluderii, ci faptul ca a refuzat sa aprobe in CL instrainarea de bunuri imobile ale municipiului catre institutia condusa de Marian Oprisan. "Acestea sint motive puerile. Spun ca n-am platit cotizatia, dar contributia la centrala de la sediu nu inseamna bani? Nu am venit la unele intruniri fiindca nu am putut. Trebuie sa aduc scutiri? Adevarul e ca sint dezamagit de aceasta cale aleasa. Nu credeam ca PNL este un partid in care nu ai voie sa-ti spui opiniile. Eu nu m-am dezis de proiectul politic pe care l-am avut cind le-am promis cetatenilor municipiului Focsani ca dorim schimbarea. Sustin in continuare ca este nevoie de o schimbare in Vrancea la conducerea administratiei locale. Cred ca nu este corect politic si nici moral sa renunti la un proiect anuntat in fata electoratului. Eu i-am anuntat din octombrie 2008 ca nu voi participa la acest nou proiect politic cu PSD, fiind consecvent cu ceea ce am promis cetatenilor in campanie. Trebuiau sa-mi spuna adevarul, nu sa incerce tot felul de motive", ne-a declarat Postelnicu. Acesta a subliniat in continuare faptul ca a inteles sa ramina fidel electoratului sau. "Eu am spus ce aveam de spus cu voce tare. Nu am vorbit pe la colturi. Nu am fost de acord sa se ia din patrimoniul local bunuri imobile care apoi sa fie lasate in paragina, asa cum au fost lasate bazele sportive, strandul sau alte imobile. Cine isi imagineaza ca pe 30 ha de padure se poate construi un parc fara ca mediul sa nu aiba de suferit, fara sa se taie vreun copac se inseala. Sint insa alte interese acolo", a continuat Postelnicu. Cit priveste eventuala sa aderare la PDL, Postelnicu spune ca o vreme va sta deoparte de politica. "Eu am plecat din PL-D care ulterior s-a transformat in PDL tot din cauza ca se anunta modificarea proiectului politic la care aderasem initial. Astazi PNL face acelasi lucru", a mai spus Postelnicu. In privinta unor eventuale gesturi de solidaritate din partea colegilor sai Doina Fodoreanu si Gheorghe Stan, alesul local spune ca nu are nici un fel de pretentii.

"Nu am facut apel ca si altcineva sa fie alaturi de mine. Eu mi-am pastrat o pozitie personala si am fost corect cu cei care conduc PNL. Daca erau corecti si ei puteau sa ma sune sa-mi spuna un multumesc sau altceva. Nu cred ca e cel mai elegant lucru pe care l-au facut", a concluzionat alesul liberal. (Iulia CRETU, Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 7 ore, 17 minute, 20 secunde
La un momendat cand te uiti in istoricul d-lui postelnicu ai vrea sa stii ce culoare politica are ? 1990 -psd si tot inainte dupa putere....il intalnim in 2006 la noul PLD impreuna cu alte termite citeste integral
, acum 739393 zile, 7 ore, 17 minute, 20 secunde
Cinste D-le Postelnicu nu conteaza ca va da afara din P N L a-ti aratat ca nu coborati la nivelul lui PALMOLIV si PORTOFEL.
, acum 739393 zile, 7 ore, 17 minute, 20 secunde
Cum sa mai crezi in alesul tau cind vezi ca el face altfel decit ce a promis in campanie? De ce sa mai astepti 4 ani? Cine nu mai poate sa tina ritmul nu are decit sa plece, nu sa-nfiga cutitul pe la citeste integral
, acum 739393 zile, 7 ore, 17 minute, 20 secunde
Dar a lins din palma celor doi.Acum sa fie tacamul complet isi mentine nivelul lingand si pe cei din PDL.Halal individ vertical!Exact ceea ce ne trebuie.
, acum 739393 zile, 7 ore, 17 minute, 20 secunde
Postelnicu doreste sa stea cu fundul pe 2 scaune, si la putere si in opozitie. De ce nu este transant, eu cu astia merg si gata.
, acum 739393 zile, 7 ore, 17 minute, 20 secunde
Respect si consideratiune pentru d-l POSTELNICU. Va admir demnitatea,moralitatea,caracterul si consecventa de care ati dat dovada.Tinit-o asa ca acestea fac parte de pregatirea intelectuala si citeste integral
, acum 739393 zile, 7 ore, 17 minute, 20 secunde
Dl Postelnicu Paul primeste acum o lectie de viata prin intermediul politicii din care - vrand-nevrand - a facut parte prin natura meseriei. Aproape toate functiile importante din carierea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.