Politică

Parlamentarii au votat motiunea cu gume, un piramidon si un leu

Ziarul de Vrancea
16 iun 2010 816 vizualizări
Cum incercarea de demitere a Executivului a cazut la vot, masurile de austeritate anuntate de premierul Emil Boc urmeaza a fi aplicate u a fost una din cele mai grele decizii politice si personale , spune Alin Trasculescu, deputat PDL care a votat contra motiunii de cenzura

Nu vom scapa de taierile de salarii si de pensii! Motiunii de cenzura a PSD, pe care a sustinut-o PNL, dar si alesi de la PDL si UNPR, i-a lipsit opt voturi pentru a cadea Guvernul Boc. Dupa o sedinta la Parlament care a durat mai mult de sase ore, rezultatul a fost urmatorul: 228 de voturi "pentru" si 197 "impotriva". Pentru ca motiunea sa treaca erau necesare 236 de voturi favorabile, cu opt mai mult decit s-au inregistrat ieri la urne. Anuntat initial un rezultat de 231 de voturi, un senator a facut precizarea ca unii parlamentari au votat "la diversiune", introducind in urna alba, pentru motiune, doua gume, un piramidon si un leu. "Am fost aproape, ne-au lipsit opt voturi. Este un mare pacat pentru Romania ceea ce se va intimpla. Mai mult ca sigur, din toamna vor mari cota unica. Lupta Opozitiei categoric nu se va opri aici pentru ca guvernarea Boc este profund anti-democratica", ne-a declarat Nini Sapunaru, deputat PNL de Vrancea. Cum motiunea a picat, masurile de austeritate ale Guvernului Boc, pentru care si-a angajat raspunderea, urmeaza a fi aplicate: salarii la bugetari mai mici cu 25% si pensii taiate cu 15%. "In calitate de deputat PDL care a votat contra acestei motiuni, marturisesc ca sustinerea masurilor de austeritate bugetara, asumate de Guvern, a fost una din cele mai grele decizii politice si personale. In fata alternativei de a pune tara pe butuci, riscind un blocaj total al platii pensiilor si salariilor, nici eu, nici colegii mei, nu am avut de ales. Scaderea pensiilor si salariilor pina la data limita 31 decembrie 2010 este o garantie ca Romania are un ragaz pentru a se pune pe drumul cel bun", a precizat si deputatul democrat-liberal Alin Trasculescu, presedintele PDL Vrancea. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, dupa respingerea in Parlament a motiunii de cenzura, ca social-democratii vor ataca la Curtea Constitutionala masurile Guvernului condus de Emil Boc. (Iulia CRETU)


Protest la 43 de grade Celsius


Protestatarii au plecat ieri cu "buzele umflate" de la Palatul Parlamentului dupa ce au strigat saracia pina au cazut doboriti de soare. Sindicalistii au aflat in drum spre casa ca motiunea a cazut si ca Guvernul Emil Boc ramine in functie si va aplica masurile de austeritate. Judetul Vrancea a fost reprezentat la Bucuresti in lantul uman de doar 45 de persoane, 20 de la Cartel Alfa si 25 de la BNS. "A fost o caldura infernala, insuportabila, dar am stat acolo sa demonstram Guvernului ca nu e nimic politic ci doar dorinta oamenilor. Am plecat in jur de ora 15.00 pentru ca nu mai suportam. Au fost persoane in jurul nostru care au fost luate cu salvarea din cauza caldurii", ne-a declarat Emil Ravoiu, liderul filialei Cartel Alfa. Si cei de la BNS au sperat sa treaca motiunea de cenzura pentru ca bugetarii sa nu fie afectati de scaderile de salarii. "Starea de spirit a fost anti Guvern, o furie combinata cu o stare de revolta pentru ignoranta. In PDL exista un spirit de echipa care a reusit sa sfideze si bunul simt si opinia cetatenilor care i-au votat. PDL este o haita in interiorul careia parlamentarii sint puternici", ne-a declarat si Dumitru Adam, liderul BNS, care sustine ca la nivelul asfaltului erau ieri circa 43 de grade Celsius. Legile de austeritate asumate de Cabinetul Boc mai pot fi oprite doar de Curtea Constitutionala. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.