Politică

Isi trec alesii averile sub plapuma?

Iulia Crețu
16 iun 2010 515 vizualizări
Conducerea Camerei Deputatilor trebuie sa decida asupra gradului de confidentialitate pentru anumite aspecte din declaratiile de avere ale deputatilor u ieri s-au grabit sa traga la xerox declaratiile de avere si consilierii locali municipali

Alesii Vrancei, fie ca sint parlamentari sau consilieri locali ori judeteni, au avut obligatia ca pina ieri, 15 iunie, sa-si completeze si sa-si depuna declaratiile de avere si de interese aferente anului trecut. Aceste formulare risca sa fie trecute partial la "secret", dupa ce noua lege a Agentiei Nationale de Integritate prevede ca anumite detalii din declaratiile politicienilor sa fie confidentiale. Acestea ar face referire la adresele caselor si vilelor, valoarea bijuteriilor si a obiectelor de arta sau bancile unde demnitarii si-au depus economiile de peste an. Deocamdata, conducerea Camerei Deputatilor nu a decis daca aspectele de cantitate si de valoare din averile deputatilor nostri vor fi trecute sau nu la secret. "Nu s-a luat nici o decizie cu privire la forma declaratiilor de avere ale deputatilor. Cred ca se va merge pe vechea structura, la vedere. Temele averilor, ale banilor cistigati, produc ecou public", a precizat deputatul social democrat Angel Tilvar. Intre cei mai avuti deputati ai Vrancei, conform declaratiilor completate in 2009 pentru anul anterior, este social democratul Cristian Dumitrescu, care are 5 apartamente si o casa de vacanta, 3 masini si tablouri de 45.000 euro, dar si democrat liberalul Razvan Mustea-Serban, care are 2 masini si o motocicleta, dar si ceasuri si bijuterii de 60.000 euro. Evident, reprezentantii poporului au conturi la banca de zeci de mii de euro si actiuni. "Barosan" este, conform declaratiei de avere completate anul trecut, si deputatul PSD de Panciu, Ciprian Nica, acesta avind 3 apartamente si 3 masini, dar si bijuterii si obiecte de arta in valoare de 10.000 euro. Liberalul Nini Sapunaru are o casa si o masina, dar si dividende la firme, in timp ce social democratul Angel Tilvar are trecute in declaratia de avere, completata la inceputul acestui an, un apartament si 3 masini. Colegul sau de la PDL, Alin Trasculescu, nu avea trecute in declaratia de avere din 2009 pentru anul precedent nici casa, nici masina, dar anunta ca are de returnat bani la banca in contul unui imprumut in euro. Alesii municipali focsaneni au fost anuntati pe ultima suta de metri ca au de completat aceste declaratii de catre secretarul Focsanilor, Eduard Corhana. Acestia au fost rugati sa ramina dupa sedinta de CL pentru a-si actualiza declaratiile sau pentru a face un "xerox" la cele vechi, in cazul in care "acumularile" nu s-a mai facut in rindul celor 21 de alesi. Cum anul trecut a fost unul de criza, este interesant de comparat daca numarul de apartamente, masini sau tablouri detinute de politicienii vrinceni a scazut sau a crescut, sau daca cei care ne reprezinta in forurile locale sau nationale au fost economi si au pus ban pe ban in cont, sa faca "pui". (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.