Politică

Ionel Surugiu este noul sef al PRM Vrancea

Mihai Boicu
7 nov 2005 3021 vizualizări
Predecesorii sai au fost acuzati ca au probleme cu bautura

Ionel Surugiu este, incepind de ieri, noul presedinte al PRM Vrancea, dupa ce a obtinut 40 de voturi mai mult decit Vasile Baldin, contracandidatul sau la alegerile pentru conducerii organizatiei judetene. Potrivit numaratorii voturilor, la Ateneul Popular "Mr. Gheorghe Pastia" au fost prezenti 258 de peremisti. Numarul voturilor valabil exprimate a fost 252, dintre care 146 au fost pentru Ionel Surugiu, 106 pentru Vasile Baldin, patru pentru Marin Stoica si unul pentru Petrica Fulga. Conferinta judeteana a fost condusa de senatorul Dan Claudiu Tanasescu, vicepresedinte PRM, seful Departamentului Organizatoric, care a fost insotit de Ioan Baldea, director in cadrul acestui departament. Ionel Surugiu, noul presedinte al PRM Vrancea, are 38 de ani, este administrator la o firma si director la o alta, iar in ceea ce priveste educatia este student la filiala locala a Universitatii "Simion Barnutiu", facultatea de Economia Serviciilor, Turismului si Comertului. Alesul peremistilor a facut o dare de seama mai succinta a activitatii organizatiei, avind in vedere problemele care au fost in ultimul timp. In discursul tinut, Ionel Surugiu l-a acuzat pe fostul deputat PRM Daniel Ionescu ca fost "infiltrat" in partid si ca a distrus organizatia. De asemenea, ex-peremistul a fost invinuit de nereguli in modul in care a adus doua autoturisme Dacia pentru organizatia locala. Noul lider PRM si-a exprimat indoiala si cu privire la modul in care s-au cheltuit fondurile organizatiei, deoarece in contul de la BCR s-au gasit numai 40 de lei noi, in conditiile in care s-au cheltuit 150 de milioane de lei pentru benzina, diurne si deplasari. "Vreau sa facem din PRM Vrancea cea mai puternica filiala din tara", a spus Ionel Surugiu, imediat dupa anuntarea rezultatului alegerilor.


Bachus "conducea" PRM


Atmosfera conferintei judetene a fost destul de tensionata, culminind cu demisia unuia dintre peremisti. Aproapte toti cei care au luat cuvintul au adus critici unuia sau altuia. Fostul presedinte Marin Stoica a fost cel mai criticat, pentru ca organizatia nu a cistigat functia de primar al Focsaniului, pentru ca peremistii au ramas fara consilieri sau pentru ca si-ar fi inlaturat oponentii din organizatie. Acuzatiile au mers pina la presupusa disparitie a unor haine de piele, pina la unele probleme pe care le-ar avea cu

bautura, probleme de care a fost acuzat si predecesorul sau, interimarul Gheorghe Brinzila. "Daca dl. Stoica bea un pahar mergea pe picioare, daca dl. Brinzila bea o votca mica nu mai mergea deloc", a spus unul dintre vorbitori. Un alt moment mai putin obisnuit a fost cel in care Vasile Baldin, care a lucrat in sistemul penitenciarelor, s-a "intilnit" cu unul dintre condamnatii aflati in supravegherea sa, care l-a acuzat de la tribuna ca era de o duritate excesiva. Dan Claudiu Tanasescu a spus ca nu a tinut partea unui sau a altuia dintre sefii organizatiei. "In ultimele luni, la Vrancea, din punctul de vedere al conducerii, a fost o adevarata bulibaseala, in care noi am incercat mai multe variante pentru a forma o conducere care sa organizeze alegerile", a spus senatorul Dan Claudiu Tanescu, care a promis ca se va ocupa mai indeaproape din Vrancea. Acesta a avertizat ca noii alesi au la dispozitie sase luni pentru a demonstra ca pot conduce organizatia. Conducerea PRM l-a lasat fara functie pe fostul presedinte Marin Stoica la inceputul verii, caruia i-au urmat in functie interimarii Gheorghe Brinzila si Ionel Surugiu. La alegerile de ieri a mai fost ales si Consiliul Judetean PRM, format din 113 membri, care se va intruni in zilele urmatoare pentru a alege celelalte foruri de conducere ale organizatiei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.