Politică

Preda: Cred ca situatia va fi mai grava la toamna

Ziarul de Vrancea
2 iun 2010 542 vizualizări
Cristian Preda crede ca ceea ce este relevant din discutia iscata de declaratiile ministrului Muncii este "tema costurilor sociale mari care ar trebui sa fie suportate de bugetari si pensionari, si doar de ei", optiune pe care ar asuma-o Mihai Seitan si pe care europarlamentarul nu si-o insuseste.

"Declarind ca nu e exclus ca in 2011 salariile bugetarilor sa fie diminuate cu 30-50%, ministrul Seitan confirma faptul ca optiunea costurilor sociale semnificative este pe agenda. Agenda gestionarii crizei economice", a scris Preda. Europarlamentarul PDL spune ca are serioase indoieli ca actuala criza a deficitului public va fi depasita prin masurile anuntate. "Dimpotriva, cred ca situatia va fi si mai grava la toamna", afirma el. "Pe de alta parte, luind in seama atitudinea partidelor din opozitie, ma tem de o degradare a climatului politic. Spun aceste lucruri pentru ca mi se pare important sa se evite prelungirea crizei economice si a celei politice cu una sociala. Acesta e lucrul esential, si nu viteza sau acuratetea cu care ministrul Seitan insira cifre in public", a mai spus el. Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, luni, ca era posibil ca in 2011 salariile bugetarilor sa scada cu 30 - 50% sau chiar mai mult daca actualele masuri nu ar fi fost aplicate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.