Politică

Surprize, surprize în BPT al PNL

Iulia Crețu
2 iun 2010 1736 vizualizări
Din lista de noua vicepresedinti ai PNL a cazut pesedistul-liberal Catalin Kanty Popescu, criticat dur de Neculai Ionescu, adversarul celui reincoronat lider judetean, Nini Sapunaru u componenta BPT a liberalilor poate fi considerata o victorie mica pentru adversarul lui Nini Sapunaru la presedintia PNL, primarul Neculai Ionescu

Componenta Biroului Politic Teritorial al PNL Vrancea, desemnata simbata la Conferinta Judeteana, a creat citeva surprize dupa numararea voturilor. Una dintre ele a fost aceea ca seful PNL Focsani, Radu Ignat, a reusit sa adune mai multe voturi "" 320 -, decit presedintele reales Nini Sapunaru "" 303. Pentru ca Ignat este presedinte al PNL Focsani, in BPT va fi simplu membru, renuntind la functia de vicepresedinte. De asemenea, se pare ca renunta la a fi vicepresedinte si Crin Constantinescu, care este functionar public, dar si Georgel Constantin, acesta din urma fiind secretarul partidului. în locul celor trei urca pe functii de vicepresedinti ai PNL: Vasile Dobre, Stancu Balescu si Florin Nedelcu. La functia in BPT al PNL ar renunta si Tudorel Trofin, acesta fiind vicepresedinte la organizatia municipala si membru al Tinerilor Liberali in Biroul Politic National. în locul sau urca Constantin Vlase, primarul Marasestiului, primul supleant. Acelasi statut il detin Gheorghe Ivan, presedintele PNL Adjud, si Neculai Ionescu, primarul de la Homocea. Prezenta sa in Birou poate fi considerata o surpriza, Ionescu facindu-i opozitie lui Nini Sapunaru la functia suprema in PNL Vrancea. Ca supleant, primarul din Homocea nu are drept de vot, dar poate participa la discutiile BPT. Cumulat cu faptul ca sustinatorii de pina acum ai presedintelui Nini Sapunaru, asa cum este Catalin Kanty Popescu sau Fevronia Stoica, nu mai sint vicepresedinti ai PNL, s-ar putea spune ca victoria lui Ionescu asupra "pesedistilor liberali" se vede in rezultatul de la BPT. De asemenea, in Birou a fost votat si alt adversar al lui Sapunaru, seful Casei de Asigurari de Sanatate, Mihail Copaci, acesta fiind simplu membru. La momentul votului de simbata, ambele tabere combatante la presedintia PNL, Sapunaru si Ionescu, si-au facut biletele pentru Biroul Politic teritorial, acesta fiind compus din 28 de oameni, dintre care 9 vicepresedinti. Acestora li se adauga supleantii. Nini Sapunaru spune ca alegerile interne s-au derulat asa cum anticipa si ca din cei 28 de oameni pe care i-a propus pe lista sa au fost alesi 24. Cit priveste perdantii, Sapunaru spune ca "asa a hotarit partidul la acest moment". "Nu e nici o nenorocire daca unul s-au altul nu a iesit. Important e cum ne vom mobiliza de aici incolo ca echipa", a comentat liderul reales de la judeteana PNL. (I. CRETU)


Componenta Biroului Politic Teritorial al PNL Vrancea este urmatoarea:


Vicepresedinti:

- Radu Ignat (renunta)

- Valerica Zamfirescu

- Nicu Mazere

- Fanica Ciubotaru

- Crin Constantinescu (renunta)

- Gabriel Barculescu

- Eduard Lambrino

- Marian Georgescu

- Georgel Constantin (renunta)

Membri:

- Vasile Dobre (urca)

- Stancu Balescu (urca)

- Florin Nedelcu (urca)

- Tudorel Trofin (renunta)

- Gheorghe Macovei

- Catalin Popescu

- Mihail Copaci

- Tudorache Dumitrache

- Fevronia Stoica

- Ion Epure

- Ionel Budeanu

- Manole Merchea

- Fane Popa

- Andrei Stefanache

- Catalin Toma

- Romeo Seciu

- Iordache Bostan

- Eusebiu Dodoiu

- Petrica Nitu

Supleanti:

- Constantin Vlase (urca)

- Gheorghe Ivan

- Neculai Ionescu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.